avagy miért rohangálnak Budapesten 13 éves lányok Louis Vuittonnal.

fakelv.jpgHát, mert nem rohangálnak. :) Eddig is gyanítottam, hogy nyilván nincs pénzük az eredetire (főleg a többi “kiegészítőjüket” elnézve), de mióta belefutottam egy nagyon hasznos videóba a VideoJugon, már tudom is, hogy miért hamisak a táskák. Már több “így leplezd le a hamis dizájnertáskát” cikket is olvastam, de ebben a videóban hangzott el a leghasznosabb tipp, amivel már ránézésre meg lehet állapítani, hogy tuti nem igazi a táska: az eredetiken az LV monogram mindig ép és teljes a táskákon, vagyis nincs belenyomva egy csat, nincs félbevágva, átszegve, ezen kívül egyenlő távolságra van a táska széleitől.
Új tudásommal felvértezve két napja magamban sikerült is lebuktatni egy csajszit a kék metrón. Ma Vatera körútra indultam, megnézni, miket árulnak – a legtöbb cuccról sír, hogy hamis, eleve az, hogy 5000 Ft-ért árulják… Találtam viszont 45 ezres táskát is, ami szintén elköveti a “kettévágjuk a logót” hibát. Itt van egyébként az eredeti.
Ez viszont egész korrekt: nem tudom, létezik-e ilyen termék, de a logo stimmel, a varrások szépnek tűnnek, és a Louis Vuitton felirat O betűi is szép kerekek, nem pedig 0 (nulla) formájúak, mint sok hamisítványnál. Szerintetek?

Egyébként a napokban jött a hír, hogy az LV City Guide-ok megújulnak (LV barnák lesznek), és 25 euróért már be is lehet szerezni egyet. Legalább valami eredeti LV-je legyen az embernek, még ha picike is. :) Kíváncsi vagyok amúgy, vajon lesz-e valaha Budapest City Guide, elvégre boltunk már van… Én lehet, hogy veszek egy Londonosat, eredeti táskát talán akkor se vennék, ha lenne rá pénzem. (Hamisat meg semmiképp, inkább veszek márkátlant vagy kisebb márkát, pl. Samsonite-ot.)

És akkor ha már itt tartunk, néhány kérdés.

Ha lenne rá pénzed, vennél-e designertáskát, és ha igen, milyet?

Egyáltalán átérzed a felhajtás lényegét, van-e értelme ennyit kiadni egy táskára?

Ha nincs rá pénzed, de tetszik az ilyesmi, vennél-e hamisat? Ciki? Nem ciki? Úgyse ismeri fel senki? Vagy bőven elég gáz, ha Te tudod, hogy nem igazid van?

Várom a véleményeket. :)