Hamis a baba

avagy miért rohangálnak Budapesten 13 éves lányok Louis Vuittonnal.

fakelv.jpgHát, mert nem rohangálnak. :) Eddig is gyanítottam, hogy nyilván nincs pénzük az eredetire (főleg a többi “kiegészítőjüket” elnézve), de mióta belefutottam egy nagyon hasznos videóba a VideoJugon, már tudom is, hogy miért hamisak a táskák. Már több “így leplezd le a hamis dizájnertáskát” cikket is olvastam, de ebben a videóban hangzott el a leghasznosabb tipp, amivel már ránézésre meg lehet állapítani, hogy tuti nem igazi a táska: az eredetiken az LV monogram mindig ép és teljes a táskákon, vagyis nincs belenyomva egy csat, nincs félbevágva, átszegve, ezen kívül egyenlő távolságra van a táska széleitől.
Új tudásommal felvértezve két napja magamban sikerült is lebuktatni egy csajszit a kék metrón. Ma Vatera körútra indultam, megnézni, miket árulnak – a legtöbb cuccról sír, hogy hamis, eleve az, hogy 5000 Ft-ért árulják… Találtam viszont 45 ezres táskát is, ami szintén elköveti a “kettévágjuk a logót” hibát. Itt van egyébként az eredeti.
Ez viszont egész korrekt: nem tudom, létezik-e ilyen termék, de a logo stimmel, a varrások szépnek tűnnek, és a Louis Vuitton felirat O betűi is szép kerekek, nem pedig 0 (nulla) formájúak, mint sok hamisítványnál. Szerintetek?

Egyébként a napokban jött a hír, hogy az LV City Guide-ok megújulnak (LV barnák lesznek), és 25 euróért már be is lehet szerezni egyet. Legalább valami eredeti LV-je legyen az embernek, még ha picike is. :) Kíváncsi vagyok amúgy, vajon lesz-e valaha Budapest City Guide, elvégre boltunk már van… Én lehet, hogy veszek egy Londonosat, eredeti táskát talán akkor se vennék, ha lenne rá pénzem. (Hamisat meg semmiképp, inkább veszek márkátlant vagy kisebb márkát, pl. Samsonite-ot.)

És akkor ha már itt tartunk, néhány kérdés.

Ha lenne rá pénzed, vennél-e designertáskát, és ha igen, milyet?

Egyáltalán átérzed a felhajtás lényegét, van-e értelme ennyit kiadni egy táskára?

Ha nincs rá pénzed, de tetszik az ilyesmi, vennél-e hamisat? Ciki? Nem ciki? Úgyse ismeri fel senki? Vagy bőven elég gáz, ha Te tudod, hogy nem igazid van?

Várom a véleményeket. :)

Kategória: Divat, stílus, Elmélkedés

Hozzászólások

 1. mondta

  Hát hamisat semmiképpen nem vennék, ahogy írtad is, éppen elég, hogy én tudnám, hogy hamis. És így soha nem venném fel/vinném magammal.. Hogy vennék-e, ha lenne pénzem? Attól függ, milyen körökben mozog az ember. És hogy mennyi az annyi, amit szétszórhatok ilyesmire. De nem, azt hiszem nem erre vágyok leginkább (sőt!), máshova menne az a pénz..

 2. mondta

  Átérzem ezt az egész felhajtást, de néha már komolyan rosszul vagyok attól, hogy MÁRKAMÁRKAMÁRKAMÁRKA, meg hogy ha valami nem márkás, akkor sz… stb. Hamis táskát én sem vennék, viszont ha tetszene, akkor sem az álmárka miatt venném meg :D Ráadásul pénzem sincs ilyesmire. Nehogy már egy táskára kiadjam a pénzem háromnegyedét… xD Ha sokkal több pénzem lenne, és futná rá, akkor persze biztos, hogy nem így állnék hozzá, és lehet, hogy vennék designertáskát, ha az tetszene.
  A felismeréshez még annyit, hogy én nem akadok le ilyeneken, de a testvérem biztosan kiszúrná a hamis cuccokat. :D Szerintem a márkátlan, de attól még igényes és szép, normáls darabokat viselő/hordó embereket korántsem nézik le, ellenben azt, aki tele van hamisítványokkal, többen körberöhögik. Én nem vetek meg senkit ezért, mert nem tudhatom, milyen körülmények között vette…szerintem, ha valakinek tetszik, de nem tudja, hogy hamis, vagy annyira megtetszett neki, hogy nem érdekli az eredete, hordja csak! (:

  Bocsi a terjedelemért. (:

 3. Dóri mondta

  Na ez most értelmes volt… mind1, este írtam xD
  Szval, hogy ha valaki 500 FT-ért árulná pl a neten egy hamis LV táskát, azt megvenném, mivel amilyen nagy divatszakértő ismerőseim vannak senki nem venné észre… sőt sokan azt se tudják mi/ki az a Louis Vuitton.
  Egyébként ez, hogy lett ilyen nagy márka?

 4. Lidi mondta

  Dóri: A Glamourban szoktak lenni ilyen divatházakról szóló cikkek (hol kezdte, ki kezdte, hogy lett híres), szerintem LV is volt már, de nem esküdnék meg rá. :)

  Egyébként az ofőmnek van, természetesen eredeti, a sok Armani, Gucci és egyéb cucc mellett fel se tűnik senkinek. Nem tudom, nekem lenne-e, ha annyi pénzem lenne, mint pl neki (irtó sok, éljen a gazdag férj…), egyelőre nem tudom elképzelni azt a szituációt, hogy már _mindenre_ költöttem, utaztam ötször külföldre az évben, annyi ruhám van, mint a tenger, max kétszer veszem fel őket, van több kocsi, hatalmas ház és nincs jobb dolgom, mint ilyeneket vásárolni. Az biztos, hogy minőséget vennék mindenből, hiszen most is arra törekszem, de épp arról beszéltünk egy éve a nővéremmel, hogy valószínűleg akkor se vennék dizájner cuccokat, ha milliomosok lennénk, megállnánk kábé a Mango és a Mexx szintjén, mert azok szépek, márkásak, igényesek, miegyéb, és a dizájner termékek csak annyiban többek, hogy egykét nagyságrenddel nagyobb az áruk, és adott esetben egyedi darabok (nyilván az estélyik, nem a táskák :D), de arra meg csak a vörös szőnyeges vonuláskor van szükség. Szóval azt akarom kihozni ebből az egészből, hogy én nem vennék, vagy nem kizárólag ilyenben járnék/ilyet hordanék akkor se, ha megengedhetném magamnak, 4800 eurókat (valami Bottega Veneta táska annyi) inkább odaadnék rászorulóknak.

  Hogy van-e értelme ennyit kiadni rá egyáltalán? Van akinek van. Emberek szeretik megmutatni, hogy sok a pénzük, és egy stílusos táska ennek szerintem még mindig az egyik legszolidabb kifejezése, gondolok itt a szobalányok hadaira, meg ilyesmik. Ha valakinek jólesik, hogy egy monogramért (meg a monogram mögött álló kultuszért, hírnévért és tudásért) sokat adjon, csak tessék.

  Hamisítványt viszont sosem vennék, leginkább azért, mert tudom, hogy mi áll az igazi márka mögött, felismerem a metrón, ha valami utánzat (jó persze nem a profi hamisítványokat, de van amiről lerí), és bevallom engem zavar is, azoknak gyakran a minősége sem jó, plusz adott esetben eszméletlen csúnyák tudnak lenni. Attól még, hogy valakinek nincs ennyi pénze ugyanolyan ember marad, de vehetne magának egy jó minőségű noname táskát, nem szükséges úgy tenni, mintha hipergazdag lenne ha különben látszik, hogy nem, ez bennem csak visszatetszést kelt. (Ha valakinek van meg ne sértődjön a véleményem miatt.)

 5. mondta

  LV-t én igazit se vennék, újabban már kifejezetten nem tetszik – lehet, hogy túl sok hamisítványt láttam.

  Ha majd nagyon gazdag leszek (nem, dehogy, nem bölcsészdiplomásan fogok sajtburgert árulni, ugyan…), akkor egy Birkint veszek, mert azok olllyan szépek…

  http://www.counterfeitchic.com/Images/Hermes%20Birkin%20and%20Jelly.jpg
  http://www.bagsnob.com/BlackDiamondBirkin.jpg

  (Akinek esetleg nem ismerős, ez az a bizonyos, amire várólista van, és Samantha azt hazudja, hogy Lucy Liunak kell, valamint Rory is ilyet kap Logantől a hatodik évad elején.)

 6. mondta

  ha lenne rá pénzem, és elég gazdag lennék, nagyjából olyan gazdag, h annyit jelentsen megvenni egy LV táskát, mint egy 10000 ft-os táskát, akkor megvenném, feltéve, ha tetszik. végülis márkától függetlenül.
  imádom a táskákat, de márkafüggő nem vagyok: amelyik épp megtetszik, és van rá pénzem, azt megveszem.

  mivel nem vagyok dúsgazdag, ezért megvennék egy olyan hamis LV táskát, ami teszik színre, formára. Nem kell szégyenleni, ha nem telik eredetire.

  felhajtás lényegét nem érzem át, de megértem, hogy a multimilliomos sztárok megtehetik, hát meg is veszik.

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)