Kelt almás palacsinta

keltalmas.jpg

Ez a recept egy múltszázadi Planétás receptkártyáról származik, és régi családi kedvenc nálunk. :) A végeredmény kinézetre inkább az amerikai pancake-re hasonlít, nem a ropogós, vékony “magyar” palacsintára, és sokkal kiadósabb is.

Hozzávalók

  • 4 tojás – habja verve
  • 20 dkg simaliszt
  • 6 dl tej
  • 1 késhegynyi só
  • 1 dkg élesztő
  • 1 kanál porcukor
  • 2 kicsi vagy 1 nagy alma
  • olaj a sütéshez
  • 5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Egy fél pohár langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, kevés cukrot adok hozzá. Meleg helyre teszem, és letakarom konyharuhával. Simára keverem a lisztet, a tojássárgákat, a tejet és egy késhegynyi sót. Az almákat meghámozom, kimagozom, és vékony szeletekre vágom. A palacsintatésztához keverem az élesztős tejet és az almát. A tojásfehérjékből habot verek, és ezt is lazán a tésztához keverem. Teflonbevonatú serpenyőben, vastagabb palacsintákat sütök. A félhold alakúra hajtott palacsintákat tálaláskor fahéjas porcukorral hintem meg. 8-9 db lesz belőle.

Hozzászólások

  1. uran írta:

    Az almás palacsinta nem kelesztve is nagy sláger nálunk. Kicsit sűrűbbre csináljuk a tésztát, belereszelünk mérettől függően 1-2 almát a nagylyukú reszelőn, másik 1-2-t pedig vékony félszeletekre vágunk, és azt is hozzáadjuk. Vékonyabb lesz mint ez (és kicsit trükkös megfordítani, ha híg a tészta) de nagyonnagyon finom az is :)

Szólj hozzá!