csokor.jpgÜdv újra! :)

Lassan kezdek visszatérni a virtuális életbe, olvasom a maileket, követem az eseményeket. :) Jó mozgalmas volt az augusztus, blog-érdekeltség tekintetében is történt pár dolog, ezeket most címszavakban megemlítem, aztán nemsokára folytatom a menetet, talán jövő hétre meg tudom írni a szeptemberi sajtószemlét. A képen a gyönyörűszép menyasszonyi csokrom van, meg picit én. :)

Ez történt augusztusban…

- Kijött az új IKEA katalógus, a magyarnak más címlapja lett, mint az amerikainak. Már online is olvasható. Meglepetésként ért, hogy Szombathelyen is terjesztették! Úgy tudtam, csak Budapestnek és környékének jár, hiszen itt van csak IKEA. Így hamarabb vehettem kézbe, mint számítottam rá. :)

- Felfedeztem magamnak Gok Wan brit divatgurut, majd írok róla. Tündéri pofa. :)

- Kezdeti megismerkedési fázisban vagyok Mary Portas üzleti szakértővel, aki divatboltos makeover-show-t vezet angliában, gyakorlatilag Gordon Ramsay Kitchen Nightmare-je étterem helyett butikokkal. Tanulságos, és csendben jegyzem meg, hogy mindkettejüknek lenne bőven “anyag” Magyarországon is…

- A szombathelyi Charles Vögele-ben kistafíroztam magam az őszre. Rég volt már (volt-e?), hogy jó minőségű, jó szabású, jó színű, jó áru ruhát találjak, és ennyit, egy helyen! Nadrágot, nyári ruhát, inget, tunikát, topot is találtam a saját színeimben. Hazaérve pedig megszabadultam az utolsó mentsvárként őrzött egy zsáknyi ruhától. Most már tényleg van mindenem, és mindenből olyan, amit imádok. :) Vögele pedig nyílik Budapesten is (a Ferihegyen már van, de oda ki jár :D), méghozzá novemberben a Duna Plázában.

- Kaptam fagyigépet (nászajándék, ezúton is hála érte K.-nak és R.-nak), és elsőként igyekszem kipróbálni James Martin meringue-os vaníliafagyiját (a meringue a habcsók puccos neve), amibe kicsit rémisztő módon 11 tojássárgája kell (meg két rúd vanília), de hát egy vaníliafagyi legyen vaníliafagyi, nem igaz? :D Ha beválik, hozom a receptet.

- Háztartás-fronton csatlakozott a sereghez egy tündéri Electrolux porszívó (szerelmem!), és egy Philips vasaló (szégyen, eddig nem volt vasalóm, de úgy látszik, a karikagyűrűben valami feleségkondicionáló méreg volt, mert egy éjszakán át arról álmodoztam, hogy miket fogok kivasalni, és milyen jó lesz :D) Ezenkívül végre enyém mindkét zseniális FlyLady Feather Duster. Elképesztően hatékonyak, és nagyon mókás velük a takarítás. :) Az új tűzhelyem pedig pénteken jön, és végre nem rezsón kell főznöm.

- Dorottya írta commentben, és a balatonparton olvasgatva nekem is feltűnt, hogy Izabella barátosnénk a szeptemberi Évától is dívának érzi magát. Komolyan, valamit kéne már csinálni…

Azt hiszem, ennyi volt. :)