Cukkínifánk salátával

cukkinifank.jpg

Vega, szójamentes, gyors és finom. :) Szeretem az ilyeneket. A salátához nem írok receptet, azt lehet hozzá enni, amit épp a hűtő rejteget, a képen paradicsomból és lilahagymából “alkottam” köretet mellé.

Hozzávalók

  • 1 közepes cukkíni megmosva és lereszelve
  • 1 egész tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • néhány evőkanál liszt
  • só, bors
  • a sütéshez olaj

A reszelt cukkínibe belenyomom a fokhagymagerezdeket, sózom, borsozom, beleütöm a tojást, és annyi lisszttel összekeverem, hogy nokedli-szerű tésztát kapja. Vízes kézzel lepénykéket formázok belőle, és forró olajban kisütöm. Ebből az adagból kb. 10 lesz, kettőnknek egy könnyű ebédre elég, de egyszerűen lehet duplázni, ha többen vagyunk vagy éhes a társaság. :)

Hozzászólások

  1. Ginusz írta:

    Úhh, én a vöröset, a lilát, a zöldet, a fokhagymát harapom:)
    Szerinted működik ez spárgatökkel? Az épp van itthon. Kevésbé macerás, mint a gombafasírt:DD
    Ha tökkel működik, akkor holnap kipróbálom. Ha egyszer megint meleg lesz, akkor ugyanezt megnézném szabad tűzön sütve is:)) Az a kis füstös biztos fincsi lesz…jövőre…
    Megint megéheztem:D

  2. írta:

    Jelentem kész, vacsorára ettük. Míg olvastam a receptet, nem esett le, csak a készítés közben, hogy ez tulajdonképpen a tócsi receptje, csak burgonya helyett cukkínit reszelünk. Úgyhogy legközelebb a két recept elegyét fogom kipróbálni: a burgonyához reszelem a cukkínit, és úgy adom hozzá a többi hozzávalót, végül a sütőben, tepsiben sütöm ki.
    Köszi a receptet!

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)