marthas.jpgMartha Stewart, aki tavaly augusztusban múlt 67 éves, összegyűjtötte azokat a tippeket, amik segítenek neki abban, hogy jól érezze magát, miközben mégis teljes életet él.

  • Bőrápolás: Martha minden reggel és este alaposan megtisztítja a bőrét. Tonikot, gazdag éjjeli és nappali krémeket, szérumokat használ, hogy a bőre rugalmas maradjon. Megelőzésképp pedig naptejet és ajakápolót is használ.
  • Mozgás:  A lakásában különböző aerobic gépek, futópad és jóga kellékek vannak, hogy mindig tudjon gyakorolni. Az aerobic lenntartja a súlyt, és növeli az állóképességet. Martha Ezenkívül sokat sétál és kirándul, amihez elengedhetetlen a jó minőségű cipő, zokni és dzseki, aminek van zsebe, hogy magával tudjon vinni egy palack vizet. Súlyzós gyakorlatokat is végez, hogy erősek maradjanak a csontjai. A súlyzókkal a karját, vállát edzi, és Pilatest használ a lábai, karjai és törzse edzéésére. Mindig magával viszi a jóga kellékeit, hogy bárhol is van, egy kis mozgásra mindig legyen lehetősége.
  • Reggeli ital: minden reggel megiszik 3 dl-t a “zöld dzsúz”-ból, amit ő maga készít el egy turmixgép segítségével. Van benne spenót, zeller, uborka, répa, és gyümölcs is: körte, alma, gránátalma, szilva, barack, egy kevés narancshéj és egy kis darab gyömbér. Általában saját termesztésűek a növények.
  • Naptár: a rendezett naptárjában minden találkozó, utazás és rendezvény szerepel, és a pontos időbeosztással éri el, hogy minden beleférjen a napjába, amit csak szeretne. A találkozókhoz odaírja a többi résztvevő telefonszámát is, a címekhez pedig a kereszteződéseket is, hogy ne menjen el idő azzal, hogy keresgéli az utat.
  • Víz: Marthának három irodája van az otthoni dolgozószobáján kívül. Mindegyik mellett tart egy kancsó vizet, amit citrom, lime, narancs, vagy uborka és menta ízesít. Úgy vette észre, hogy ha ott van a víz kéznél, többet fogyaszt.
  • Hajápolás: a forgatások, fotózások miatt nagyon sokszor készítenek neki frizurát, ezért Martha szinte minden nap mos hajat. Szárazság és töredezés elleni samponokat és balzsamokat használ, és gyakran ellátogat a fodrászhoz is egy kis színfrissítésre, ami szinte megfiatalítja.
  • Napi rutin: Martha mindennapjainak fontos része a bőrápoló rutinon kívül a fogápolás is. Elektromos fogkefét használ, hogy fogai fényesek, és ínye egészséges maradjon, ezenkívül kétszer évente eljár a fogorvoshoz, ellenőrzésre. Szájvízzel vagy sós vízzel öblöget, ami a megfázás megelőzésében is segít. Napi szinten ápolja a kezeit, lábait is.
  • Relaxáció: amikor csak tud, leül egy jó könyvvel, vagy megnéz egy filmet. Hogy még jobb legyen a közérzet, egy bögre teát vagy házi cappuccinot is iszik ilyenkor.
  • Társak: kiemelten fontosak boldogságunk szempontjából Martha szerint a gyerekek, a szerelmünk, és a háziállataink, hiszen értük teszünk sok mindent. Martha minden nap szán néhány percet arra, hogy levelet írjon, vagy telefonáljon a barátainak.

marthacrafts.jpgÉs ha már Martha…

Idén márciusban jön ki Amerikában az új könyve, a Martha Stewart’s Encyclopedia of Crafts: an A-to-Z guide with detailed instructions and endless inspiration. 416 oldal, és egy komplett gyűjtemény mindenféle kézműves technikáról képekkel, leírásokkal.

Már tudom, mit tojik idén a nyúl. :) Az Amazonon már előrendelhető, de szerintem a Pendragonon keresztül fogom beszerezni, az a legbiztosabb.

Elképesztő ez a nő, mi? :)