Vidám takarítócuccok

Az itthoni IKEÁba is megérkeztek a tavaszi termékek, köztük a LÖDDER család, amiben mindenféle seprűket, rongyokat lehet találni. Szerintem nagyon jók a színeik, egy piros partvist tuti beszerzek, de jöhet a felmosó meg a vödör is (az lehet, hogy fekete-fehérben :)). A teljes listát és az árakat itt nézhetitek meg.

lista_ikea_takaritas

FlyLadyseknek mondom (akik tudják, hogy FlyLadys “tapsolós” felmosóm van), hogy eddig bírtam a kézzel csavargatást. Sajnos amennyire szuper a FL felmosó akkor, amikor effektíve takarítok, a fürdőszobában a fürdés utáni pocsolyát felszívni felszívja ugyan, de szörnyen utálom kézzel kicsavarni, úgyhogy muszáj vennem egy vödröset, amivel lehet szépen több liter vizet is feltörölni, kicsavarni. De hogy ne kelljen az 5 m2-es fürdőszobában kerülgetni a vödröt, az egyik beépített szekrényben csináltam neki helyet (naná, hogy úgy, hogy kiszórtam egy halom felesleges izét), úgyhogy ha megszáradt, oda elmehet. :)
Ja, és kaphatók mindenféle számozott dobozok is (pl. ez, meg ez és ez), amelyek egyrészt segíthetnek a gyerekeknek rendet tartani, másrészt a nagyobb dobozok használhatóak az eredeti FL-s szortírozó készlethez hasonlóan. Tehát az 1-esbe kerülnek azok, amiket el kell rakni a helyére, a 2-esbe a továbbajándékoznivalók, a 3-asba pedig a szemét. Így még hatékonyabb a 15 perces rendrakás, mert csak szórni kell mindent a megfelelő kosárba. :)

Kategória: Ajánló, Lelőhely, Otthon, Takarítás

Hozzászólások

 1. erka mondta

  Via, én nem is használok felmosót a fürdőben.. Pont az Ikeában vettünk egy 200 ft-os lehúzót (a leendő zuhanykabinunkhoz..) és a lustaság vezetett rá, hogy egy felmosó nyelét beledugva ezzel tökszárazra lehet összeterelni a vizet a padlón lévő lefolyóba! A reggeli zuhany után a swiss and swipe-ot összekötöm ezzel a “felmosással” nagyon gyors, nincs vödör, se csavargatás, és a fürdő sarkába támasztva diszkréten megfér a fürdőköpenyek takarásában.

 2. mondta

  Megmondom őszintén, én se törlöm fel a vizet. Viaszos felületű járólap van a fürdőszobában, lefolyó nincs (szerencsére, mert én utálom), aminek a felületén akármit csinálok, összetorlódik a víz, és nem lehet feltörölni. Kilépőszőnyeget használunk, ha meg méis mellémegy a víz, akkor nyitvahagyom a fürdőben az ajtót, és kiszárad magától.

 3. mondta

  erka, köszönöm szépen az ablaktörlős ötletet, nagyon jól bevált! Ami picike nedvesség marad, azt már bírja a tapsolós is, szépen feltörli, és nem tocsog tőle.
  Nekem muszáj törölnöm, mert a nyuszi rendre bejön utánunk, mikor mosunk fogat, stb., és ha vizes lesz a pocija, megfázhat. Sajna kiszáradni nem tud a fürdő, mert nagyon messze van tőle a legközelebbi ablak, ill. éjszakára szintén a nyúl miatt a hálószoba is zárva van, szóval rajtunk keresztül se tud szellőzni. :( De ez az ablaktörlős nagyon jó, szépen lemegy a lefolyón, és kész. :) Köszönöm, erka!

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)