Az itthoni IKEÁba is megérkeztek a tavaszi termékek, köztük a LÖDDER család, amiben mindenféle seprűket, rongyokat lehet találni. Szerintem nagyon jók a színeik, egy piros partvist tuti beszerzek, de jöhet a felmosó meg a vödör is (az lehet, hogy fekete-fehérben :)). A teljes listát és az árakat itt nézhetitek meg.

lista_ikea_takaritas

FlyLadyseknek mondom (akik tudják, hogy FlyLadys “tapsolós” felmosóm van), hogy eddig bírtam a kézzel csavargatást. Sajnos amennyire szuper a FL felmosó akkor, amikor effektíve takarítok, a fürdőszobában a fürdés utáni pocsolyát felszívni felszívja ugyan, de szörnyen utálom kézzel kicsavarni, úgyhogy muszáj vennem egy vödröset, amivel lehet szépen több liter vizet is feltörölni, kicsavarni. De hogy ne kelljen az 5 m2-es fürdőszobában kerülgetni a vödröt, az egyik beépített szekrényben csináltam neki helyet (naná, hogy úgy, hogy kiszórtam egy halom felesleges izét), úgyhogy ha megszáradt, oda elmehet. :)
Ja, és kaphatók mindenféle számozott dobozok is (pl. ez, meg ez és ez), amelyek egyrészt segíthetnek a gyerekeknek rendet tartani, másrészt a nagyobb dobozok használhatóak az eredeti FL-s szortírozó készlethez hasonlóan. Tehát az 1-esbe kerülnek azok, amiket el kell rakni a helyére, a 2-esbe a továbbajándékoznivalók, a 3-asba pedig a szemét. Így még hatékonyabb a 15 perces rendrakás, mert csak szórni kell mindent a megfelelő kosárba. :)