Sminkelj!

Utálatos, ronda idő van, és mivel a sminket amúgy is hangulatjavításra és szórakozásból használom, az elmúlt két napban ráérősen kipróbáltam mindenfélét, amit a reggeli “ötpercemvan, nemronthatomel” rohanásban nem mertem. Például alul is kontúroztam a szememet. Meg kifestettem az alsó szempilláimat. Bizony, ilyen merész dolgokra is képes voltam. Persze nem voltam segítség nélkül, mert az ilyenekre az ember lánya ritka esetben jön rá magától. Jöjjön néhány sminkes lányka, akik sokat inspiráltak. :)

 • Dorka sminkel: érthető, jól elmagyarázott sminkvideók magyarul, itthon kapható termékekkel. Nem ragozom tovább, nézzétek meg! :)
 • Lauren Luke (panacea81): az első sminkvideós csajszi, akit láttam. Irtó édes akcentusa van, és nagyon szép sminkeket alkot! A kedvencem a legutóbbi orchidea-ihletésű menyasszonysmink.
 • Michelle Phan: gyönyörű lány, kidolgozott, profi sminkvideókkal. Azóta a Lancôme szóvivője lett. Bőrápolási tippeket is ad – tudtátok, hogy mennyi mindenre jó a tojás? A Sailor Moon-os videója a kedvencem.

Ha pedig szeretitek nézegetni a szép sminkcuccokat, látogassatok el a magyar nyelvű Beauty and Make Up Blogra, ahol teszteket és ajánlókat is olvashattok. A blog hatására szereztem be ma a Rossmannban (széllel és esővel dacolva!) egy oltári essence szájfényt és egy szempillaspirált is, és maximálisan meg vagyok elégedve, tényleg olyan szuperek, mint a B&MU blog tesztjében írták.

Kategória: Ajánló, Szépség, Weblap

Hozzászólások

 1. ladysue mondta

  Reggel ritkán sminkelek, mert én azok közé a nők közé tartozom, akik a legeslegutolsó utáni percben kelnek reggel, de képes vagyok egy csomó sminkcuccot felvásárolni – “szükség esetére”. Így jártam az essenceel is. Amikor designt váltottak, akkor ismertem meg a márkát és futottam bele abba, hogy én bizony nem tudok tovább élni néhány sminktermékük nélkül. Szájfény, szempillaspirál, szemhéjpúder, rúzs. Amíg tartott a varázs, addig sminkeltem reggel – na meg időben is sikerült kelni. Tényleg jók a termékek, könnyű velük dolgozni – még nekem is, akinek nincs gyakorlata. Természetesen a csoda kb. 3 napig tartott. Azóta viszont gyakrabban van rajtam rúzs. Egyszerűen beleszerettem: 50’s fever slimstick 01 Love me tender. :)

 2. Lidi mondta

  Nektek tényleg beváltak az Essence és S-he termékek? Nekem nem, legalábbis szemhéjfestékből nem. Pont a minap beszélgettem arról a nővéremmel, hogy szempillaspirálból, szemceruzából és hasonlókból nem számít annyira a márka, de mindkettőnknek az a tapasztalata, hogy a legtöbb olcsóbb szemhéjfesték nagyon hamar lejön (a gyönyörű, és extrémen olcsó Essence ezüst színűm fél óra után néz ki úgy, mintha sosem használtam volna), vagy csíkokban felgyűlik (ezt még konkrétan egy Astor is csinálja, pedig az azért egy picit kevésbé olcsó márka). Az egyetlen, ami mindkettőnknek bevált, az a L’oréal, de a háromszínű árára egy pillantást vetve azt hiszem érthető, hogy miért keresnék valami más márkát, ami mégis tartós. :)

 3. mondta

  ArtDeco, Douglas. Kb. 2000 Ft, de iszonyú kiadós, és tényleg minden kis gagyi pigment megtapad rajta. :) Szemhéjalapozónak hívják azt hiszem.

  Sminklemosóból most vettem Balea kétfázisút, teljesen jó, leszed minden lerobbanthatatlan vízálló sminket, és nem csípi a szememet.

 4. mondta

  Köszönöm az érdeklődést! ♥

  Minden rendben, munka van rogyásig (szerencsére van, idén már több, mint 2 hónapig voltam munka nélkül, annál rosszabb nincs), és dolgozom 24/7, hogy ki tudjuk fizetni a kifizetendőket. Épp egy vígjátékon dolgozom, ami rendesen leszívja a kreatív erőforrásaimat, de remélem, hamarosan újra lesz majd időm meg energiám ide is írni. A tumblr-re szoktam képeket tenni, gyors inspirációnak addig is nézegessétek azt! http://urbaneve.tumblr.com/
  És nyaraljatok helyettem is. :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)