Feszesítő arcmasszázs

A japánok nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az arc szépségére és feszességére, ezért szinte az összes divatlapban található arcmasszázs útmutató. Az alábbi két “gyakorlatsor” a Maquia magazin 2011 februári számából származik, érdekességként hoztam. :) A mozdulatsorokat a nyilakat követve tudjuk követni, amikor a vonal mindkét végén van nyíl, akkor oda-vissza kell óvatosan, körkörös mozdulatokkal masszírozni, amikor csak az egyik végén, akkor csak abba az irányba. Néhány mozdulatot érdemes elvégezni minden nap, akár a reggeli ébredés frissítő részeként, akár az esti hidratálókrém felvitele után. A tiszta bőr és a tiszta kéz természetesen alapkövetelmény! (A képek klikkre nőnek!)

Ti szoktatok valamilyen arcmasszázst végezni?

Kategória: Szépség

Hozzászólások

 1. lilikontos mondta

  Ez nagyon kellemes lehet! :) Én a kozmetikusomnál szoktam figyelni és azt próbálom “leutánozni”, mert az isteni :) Körkörösen masszírozza az arcom, a kis almácskáknál néha megcsipkedi a bőröm, a halántékomnál is kis köröket ró le és hm, nagyon frissítő és vérpezsdítő hatása van (főleg a csipkedésektől)

 2. azeszti mondta

  ilyen van, hogy valaki nem szereti a masszázst??? :D
  amúgy ezek nagyon jó ötletek, eddig én is csak kicsit ütögettem meg csipkedtem az arcom :)
  ja, meg erről jut eszembe, bár nem teljesen témába vág, hogy ugye te is vártad már az essence i love berlin kollekcióját, legalábbis azokat a szemhűsítő cuccokat, na hát most olvastam, hogy magyarországon nem lesznek kaphatók állítólag :(

 3. Edy89 mondta

  nekünk sajnos középsuliban csak az utsó év végén derült ki, h milyen klassz dolgokat tud a tesitanárőnk,…. 1x relaxáltunk,… naggggyon jóóóóó volt, és 1x megmutatott pár arcmasszázs mozdulatott,… sajna mivel vége volt az évnek nem túl sok mindent tudtunk meg, de azzért klassz volt,… majd ha végre össze tudunk hozni egy összejövetelt a barátnőmmel, akkor megmutatom neki (nem ellenkezett, benne van 1 kis arcmasszázsba) :) és persze meg is tanítom neki, amit még tok, és felevenítem a feledésbe merülő cuccokat :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)