Horgolt szívek

A fenti videóban annyira egyszerűnek tűnik a horgolás, hogy ha lenne alapanyagom, néhány nézés után neki is mernék állni ezeknek a kis szívecskéknek. (Note to self: anyut felhívni, hogy ha legközelebb jönnek, hozzon egy horgolótűt, és segítsen horgolni.) A videón négy perc alatt elkészül egy szívecske. Hogy mire lehet használni a kész szíveket, arra a videóban horgoló hölgy weboldalán is találunk példákat, nekem még a kitűző/bross, hajpánt dísz jutott eszembe. Kettőt egymásnak háttal, vékony fonallal összevarrva és az alsó csücsköt üresen hagyva ceruzadíszt is készíthetünk, vagy egy fonalra fellvarrva kedves girland is lehet belőle. Sőt, most még az is eszembe jutott, hogy négyet-ötöt össze lehet úgy varrni, hogy a csücskeik középre néznek, és akkor virág lehet belőlük. A színekkel is lehet variálni, szóval tényleg rengeteg lehetőség

Aki tud horgolni, az esetleg elárulhatja, hogy a végén hogyan kell eldolgozni, mert a videónak vége lesz, mielőtt a hölgy befejezné teljesen. És a blogbejegyzésben szó van különböző méretekről, azt nem értem pontosan, a nagyobbakat úgy készíti, hogy mindkét felén csinál még egy-egy triplát, és akkor “dagibb” lesz a szív? Köszi előre is, ha tudtok válaszolni. :)

Kategória: Kreatív

Hozzászólások

 1. mondta

  Tényleg nem bonyolult. Én úgy szoktam a horgolás végeit eldolgozni, hogy egy kicsit hosszabb szálat hagyok a végén (20-25 cm), azt befűzöm egy tompa hegyű varrótűbe, és visszaöltögetve elrejtem a szálat egy pár hurkon keresztül. Ezután óvatosan tőből levágom, de itt vigyázni kell, nehogy a horgolásba belevágjon az ember. :)

 2. tamassy mondta

  Via! Ez tényleg iszonyú egyszerű! :)
  A szívek változatos nagysága attól van, hogy vékonyabb-vastagabb fonállal, és hozzá illő vékonyabb-vastagabb horgolótűvel dolgozik.
  “…jól értem-e a logikát, de ha az első lánc után úgy kezdem el a mintát, hogy dupla dupla tripla dupla dupla tripla stb. vagy valami ilyesmi akkor virágszirmokat kapok körben?”
  Nem. :) Ezek csak egy- és kétráhajtásos pálcák, amik kitöltik a szívet, tömörré teszik.
  Az igaz, hogy ezek a pálcák alkothatnak virágszirmokat is. Ha úgy horgoljuk őket.:P

 3. Dorkateo mondta

  11 éves voltam, amikor új suliba kerültem és kiderült, náluk igazi technika óra van és előző évben már megtanultak kötni és horgolni.
  És másnap lesz technika óra és megint ilyeneket fognak csinálni!!!!

  Anyukám csak horgolni tudott, azt hamar meg is tanultam, de kötni nem és nem is volt otthon kötőtű.
  Fogtam hát egy vastag műa horgolótűt, kihegyeztem a végét és egy Fürgeujjak évkönyv fényképes útmutatói alapján megtanultam a kötést is. (Azóta is hibásan, csavartam teszem át a síma szemeket…)

  Másnap aztán csak annyit mondtam felemelt orral: persze, hogy tudok kötni és horgolni, hát csak nem gondolják, hogy ilyen tudatlan lennék!
  :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)