Álom hobbiszoba

A mosókonyha mellett a másik nagy álmom egy hobbiszoba, ahol szépen elrendezgetve lehetnek mindenféle papírok, szalagok, fonalak, anyagok & kellékek – és persze ahova időm is van betérni bütykölni egy-két dolgot. Sok hobbiszobát láttam már (a google-be írjátok be: craftroom), de a fenti kép, ami a japán Cotton Time magazinban volt, azért dobbantotta meg a szívemet, mert visszafogott a színvilág, nincs túltömve mindenfélével – láttam olyan hobbiszobákat, amik jobban felszereltebbek voltak, mint egy üzlet; az nekem már a túlhalmozás határát súrolja, a külön szoba nem jogosít fel mindenféle cucc őrzésére és bevásárlására. Ráadásul a fenti szoba kertre néz, napfényes, és rendezett. Az újságban található többi szoba is csodaszép, a tovább mögött ezeket nézhetitek meg.


Nektek melyik a kedvencetek?

Kategória: Kreatív, Lakberendezés

Hozzászólások

 1. molnar mondta

  Nekem az első és az ötösik akedvencem. Bár az ötödiken mintha kicsit görnyedni kellene .. de lehet hogy csak a fotó ilyen.
  Ha egyszer ilyenem lehetne …
  A Cotton Time-okat egyébként nagyon szeretem :)

  Lehet egy kérdésem, nincs véletlenül olyan álomszobád, ahol rengeteg gyerekkönyv és alkotóasztal a hozzá tartozó cuccokkal szelektálva elfér? köszi :)

 2. mondta

  Ezek gyönyörűek, és varrógéphez ideálisak, de.

  Nektek nem fáj a hátatok ilyen székeken görnyedni?
  Egész nap az irodában gép előtt ülök, a mozgásom sem derékkímélő, ezért ha a hobbijaimnak élek és nem kell hozzá varrógép, akkor szívesebben kucorodom egy nagy, ölelő fotelba/kanapéra sok párnával kitámasztva, feltett lábbal kötögetek, drótékszerezek, kézzel varrok, hímzek, fűzök, csomózgatok, magam mellett pedig egy polcon/asztalon/karfán/földön az egyébként tematizált dobozokban tartott alapanyagok… :)
  Szabni is inkább a parkettán hasalva szoktam, mint asztalon. :))
  Ha már szabadidő, akkor legyen kényelmes. :))
  A fenti lakberendező tervezhetne nekem ilyesmit! ;)

 3. mondta

  Tényleg nagyon szépek! Nekem is volt évekig egy hobbi szobám, de most a lakásomban is van helye a hobbinak. Legújabb most a papír-ékszer és a papír-gyöngy készítés, ldószermentes papírragasztóval, újrahasznosított lejárt magazinokból és használt csomagoló papírokból. Készült már magazinból – nem papírmasé eljárással, hanem jatogatással – magazin tál is. Ezt ősszel tanultam egy workshopon. Az ebédlő asztalnál vagy a dohányzó asztalnál, a kanapén vagy fotelban ülve is lehet gyakorolni, akár tévézés közben is :)) Varrni is szoktam, de nem görnyedek. természetesen a kellékeknek is készítettem csodaszép rendszerező dobozokat. Sőt, egyszer egy régi kredencet is felújítottam és széket is. Így szép rendben és vidám környezetben tudtam/tudok dolgozni. Egy pillanat alatt el lehet rendezetten pakolni, ha éppen nem használom. Anyag el nem vész, csak átalakul :) Az ismerőseimnek és rokonaimnak pedig klassz kis sk ajándékokat gyártok…

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)