Holnap kezdjük a közös zónatakarítást, melynek során egy hónap alatt végigtakarítjuk az egész lakást (vagy akinek túl nagy, minimum a felét). Ahhoz, hogy holnapra minden készen álljon, a bevezető bejegyzésben olvasható házi feladatok kellenek, DE ha csak most találtál ide és szeretnél részt venni (vagy egyszerűen csak elúsztál, és nem volt időd a házi feladatokra), az alábbi 2 aprócska dolgot kell megcsinálnod ma, hogy holnap minden simán menjen:

Könnyített házi feladatok az 1. zónához

1. Az 1. zóna (előszoba) mini-lomtalanítása

Az első zóna az előszoba, ezért állítsd be a csipogódat/órádat/mobilodat 15 percre, és dobálj ki mindenfélét, ami az előszobában felhalmozódott. Szórólapok, kilyukasztott buszjegyek… Nézd át a kabátok zsebeit, és azokból is dobd ki a szemetet. Ha van beépített szekrény, nézz át egy polcot vagy egy dobozt, és döntsd el a tartalmáról, hogy mi legyen vele. (Itt a hasznos diagramom, ha segítségre van szükséged.)

2. Listázd az 1. zóna zónafeladatait!

Írd össze, hogy milyen tevékenységet kell az előszobában elvégezni. Ezt a listát fogod segítségül hívni holnaptól péntekig, és ezen a listán fogod pipálni, hogy mi az, amivel végeztél. Minden teendőt írj össze, ami csak eszedbe jut, és olyan feladat, amit jó lenne, ha havonta egyszer elvégeznél! Ötletadónak íme az én előszobai listám.

Ha ez a két dolog megvan, akkor holnap készen állsz a kezdésre! :)