Emlékeztető: holnaptól zónázunk!

Holnap kezdjük a közös zónatakarítást, melynek során egy hónap alatt végigtakarítjuk az egész lakást (vagy akinek túl nagy, minimum a felét). Ahhoz, hogy holnapra minden készen álljon, a bevezető bejegyzésben olvasható házi feladatok kellenek, DE ha csak most találtál ide és szeretnél részt venni (vagy egyszerűen csak elúsztál, és nem volt időd a házi feladatokra), az alábbi 2 aprócska dolgot kell megcsinálnod ma, hogy holnap minden simán menjen:

Könnyített házi feladatok az 1. zónához

1. Az 1. zóna (előszoba) mini-lomtalanítása

Az első zóna az előszoba, ezért állítsd be a csipogódat/órádat/mobilodat 15 percre, és dobálj ki mindenfélét, ami az előszobában felhalmozódott. Szórólapok, kilyukasztott buszjegyek… Nézd át a kabátok zsebeit, és azokból is dobd ki a szemetet. Ha van beépített szekrény, nézz át egy polcot vagy egy dobozt, és döntsd el a tartalmáról, hogy mi legyen vele. (Itt a hasznos diagramom, ha segítségre van szükséged.)

2. Listázd az 1. zóna zónafeladatait!

Írd össze, hogy milyen tevékenységet kell az előszobában elvégezni. Ezt a listát fogod segítségül hívni holnaptól péntekig, és ezen a listán fogod pipálni, hogy mi az, amivel végeztél. Minden teendőt írj össze, ami csak eszedbe jut, és olyan feladat, amit jó lenne, ha havonta egyszer elvégeznél! Ötletadónak íme az én előszobai listám.

Ha ez a két dolog megvan, akkor holnap készen állsz a kezdésre! :)

Kategória: Takarítás

Hozzászólások

  1. Eraa mondta

    Engem már elég régóta csipked az a bizonyos bogár. Csak az a baj, h.túl sok a kutya -4-en vannak a drágáim,imádom őket-, túl nagy a ház (130 nm) és ketten vagyunk a férjemmel (ha a kuttyokat nem számítom bele) és idebent szinte csak én takarítok (meg az udvaron-teraszon is). Szóval nálam állandóan megy a mosógép, minden nap felmosok és viszonylag rend is van. Azt mondja mindenki,hogy nincs kutyaszag,se másféle, de néha úgy érzem,hogy nagyon-nagyon sok ez a feladat így munka mellett. Valami mindig elmarad,hol az ablak nem ragyog, hol a tárgyak egy része tűnik el nagy rejtélyesen (persze csak a fontosak,határidőnapló, ilyesmi!). Csatlakozom hozzátok,remélem jobb szervezéssel, kipróbált programmal kicsit könnyebb lesz a helyzetem. Holnap tehát hajráááá, előszoba! :))))

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)