Díszített befőttes üvegek

Annyira aranyosak ezek az üvegek, és rendkívül praktikusan felhasználhatók! Három féle befőttöltöztetési módot találtam a Dottie Angel blogon.

1. Pulcsiba bújtatva

Egy régi, akár turkálóban kifejezetten erre a célra vett vékony pulcsi ujját vágd le, a végét hajtsd vissza, és szegd körbe. (A képen balról a második ilyen.)

2. Csipkés

A befőttesüveg köré fogj csipkét, és varrd össze. Nekem annyira nem tetszik ez a piros megoldás, kicsit úgy néz ki, mintha Frankenstein szörnye lenne. Talán fehér vagy átlátszó cérnával szebb lenne. Ebbe az üvegbe a legjobb mécsest tenni, gyönyörű, ahogy átvilágít a fény a csipke mintáin.

3. Horgolt

Ez a legaranyosabb szerintem. :) Ráadásul kezdő horgolók is elkészíthetik! Először láncszemekből készíts olyan hosszú sort, ami szépen körbeéri a befőttesüvegedet. Ne legyen túl laza, a fonal tud egy kicsit nyúlni, és úgy szebb, ha feszül az üvegen. Ha megvan a hossz, hamis kispálcával rögzítsd az utolsó láncszemet az elsőhöz, hogy kört kapjál. Készíts egy láncszemet, majd kezdj el körbe félpálcákat öltögetni. Ha körbeértél, mérd rá a befőttes üvegre, hogy jó-e a méret, aztán újabb láncszem, és mehetsz körbe-körbe addig, amíg a kellő magasságot el nem érted. :) A végén lehet, hogy szükség lesz egy kis fogyasztásra is, hogy pontosan illeszkedjen a szája alatt. Az utolsó sor kispálca sor.
Ebben az üvegben tarthasz mindenfélét, a magasabbakban színes ceruzákat, tollakat, az alacsonyabbakban vattapamacsokat, fültisztító pálcikát – a natúr színei miatt a fürdőszobában is remekül mutatnak! Sőt, én még vázának is használnám, egy-egy szál rózsaszin tulipán, vagy majd húsvét előtt a kidíszített barkaágak szintén jól néznének ki benne. :)

Kategória: Dekoráció, Kreatív

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)