Csináld magad! Keresztszemes fal

Eline Pellinkhof holland lakberendező egyedi módon frissítette fel saját otthonát: keresztszemes minta alapján festette ki a falat! Egy törékeny rózsamintát használt, és egy vastagabb ecsettel X-eket rajzolva felvitte a mintát a falra. Mivel a festék -a fonallal ellentétben – jól keverhető, a különböző árnyalatok kikeveréséhez elég egy-egy fő színt megvenni (pl. az akrilfestékkel jól lehet festeni a falat) majd azt halványítani fehérrel, illetve ha sötétebb színt akarunk, kevés feketével. Ahhoz, hogy a minta egyenes legyen, néhány vezető vonalat érdemes felrajzolni a falra, ezek mentén tudunk haladni.

Jó kis hétvégi program, és nem csak rózsamintával lehet próbálkozni! A gyerekszobábát más mintával is fel lehet dobni – rengeteg mesefigura létezik már keresztszemes formában, és a mintát követve a kézügyességgel nem rendelkező szülők is tudnak egyedi freskót készíteni a gyerkőcök falára!

Kategória: Dekoráció, Kreatív

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)