Tudományos cipővásárlás

A japánok részletesen magyarázó ábráiról már meséltem, most egy olyat mutatok, ami még akár hasznos is lehet — a lábujjak ívéhez rendeli a cipőformákat. Mondjuk egy próbával azért ki tud derülni, hogy melyik nyom és melyik nem. :)) A cikkben még egy csomó benyilazott cipőábra volt, de azokat nem bírtam értelmezni (sarokmagasság, ívek…). (Kép: Steady, 2011. május)

A típus – csökkenő ujjak: kerek orrú cipő

B típus – nagy mutatóujj:  hegyes cipő

C típus – szögletes ujjak: szögletes cipő

Én egyébként A vagyok, és tényleg a legtöbbször olyasmi cipőket hordok, ami a képen is van (az kényelmes), a hegyeset nem túlságosan kedvelem. :)

A típus és B típus cipőajánlatok: lapos, közepes sarkú, és bokapántos verzióban.

C típus cipőajánlatok, aztán mindhárom típus egymás mellett újra.

Kategória: Divat, stílus

Hozzászólások

    • mondta

      Nekem meg a rüsztöm magas, és általában törik az Achilles-ínamat a cipők, úgyhogy minden új cipő bejáratása egy full doboz ragtapasz elhasználását is jelenti – és hogy ne legyen könnyű az élet, ha fél évig nem hordom (mondjuk télen a félcipőket), akkor tavasszal megint kezdődhet a ragtapaszos móka elölről. :)

      Nagy türelem kell a cipővásárláshoz, régen nem véletlenül készítették őket méretre, egyedi darabként, mert mindenkinek tök más a lába. Nekem egyébként 39,5-es, és ezért felváltva, márkától és üzlettől függően hol a 39-es, hol a 40-es cipő a jó. De néha az egyik lábamra jó, a másikra meg szorít, na akkor azt nem szabad megvenni. :)) De amikor találok olyat, ami jó is, meg szép is, az felbecsülhetetlen. :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)