Kis utazás: Zalaegerszeg+Héviz+Keszthely

Lógok még egy beszámolóval idén nyárról. Pont egy hónapja voltunk egy kis dunántúli körúton Edinával (aki rajzol) és Ádámmal (aki meg a férjem).

Az első mókás megállónk a Csillagvár Múzeum volt Balatonszentgyörgyön, ahova Edina apukája (ő volt a sofőr) volt olyan kedves, és befizetett minket. Lehet, hogy gyereknek kell lenni, hogy azt élvezni lehessen, és túl cinikus felnőttek vagyunk mindhárman… A panoptikum ijesztő volt (emberek fogát húzták, folyt a művér, stb.), és rettentően, de tényleg, rettentően nagy kosz volt – centis por állt a bábukon, a földön kupacban a lehullott vakolat… Autentikus akart lenni…? A levegő semmit nem mozdult, a pincében dohszag volt és koszos mackók és babák kiállítása, a padláson meg huszárbabák voltak. Hogy jót is mondjak: nagyon aranyos állatok voltak az udvarban, a lángosnak jó volt az illata, és kaptunk szórólapot a keszthelyi “Erotikus panoptikum”-ról, amin öt percig röhögtünk. (Szövegesen 18 éves korhatár volt megjelölve rajta, grafikusan pedig 16-os karika. :)) Maga az épület egyébként nagyon érdekes volt, és volt benne egy gyönyörű, mély kút is. Az udvaron a játszótéren libikókáztunk (kakashinta, ki hogy hívja) Edinával, Ádám pedig elnevezte Urban:Eve csapatépítő tréningnek az eseményt. :))

Este már Zalaegerszegen tettünk egy nagy sétakört a Gébárti-tó körül. Veszett hideg volt, fürdeni nem lehetett, viszont kiszúrtam magamnak a tó közepén egy strandos résszel rendelkező nagyon szép, tiszta, ápolt kempinget, tök jó kis faházakkal. Itt találjátok a linkjét. Ahogy elnézem, a kemping vendégei a közelben (gyalog 5 perc) levő termálfürdőbe és élményfürdőbe is kedvezményes belépőt vehetnek. Kívülről nagyon szimpatikus volt, úgyhogy azért is jegyeztem meg, mert még jól jöhet egyszer, ha belföldön akarunk nyaralni. :) A termálfürdőt meg az Aquacityt is megnéztük kerítésen kersztül – nyolckor már tök üres volt. Nagyon szépnek, rendezettnek tűnt mindkettő. Egy néhány napos strandolós hétvégére szívesen visszamennék majd valamikor. :) Akár barátokkal (a faházaknak a kempingben egységára van, és 1-5 emberre is ugyanannyi).

Másnap egyébként az eredeti terv szerint strandolni akartunk, ami persze a hideg miatt nem jött össze. De kit érdekel a hideg, ha ott van Héviz! 3500 Ft-ért (fejenként) 4 órát pancsoltunk, ebben a Wellness-részleg is benne volt. Szaunáztunk, gőzfürdőztünk, jacuzziztunk, meg úszkáltunk a jó meleg vízben. Nagyon jó volt, rend van és tisztaság, a vendégek jórészt külföldiek és idősek. Gyerekekkel szerintem nem kihasználható a hely, a meleg vízben nem lehet ugrálni meg azért úszásnál is elfáradtunk benne rendesen (kiúsztunk a tópartra meg vissza). Ami negatívum, hogy belül a VitálBár egy nagy semmi — nem tudom, hogy kinek mi jut erről eszébe, én azt hittem, majd gyümölcsleveket meg ilyesmiket lehet venni, elvégre egy gyógyító centrumban vagyunk. Ehhez képest röviditalok voltak meg Sió gyümölcslé. A benti büfé se különb, az egyetlen vega fogás a sültkrumpli volt meg a palacsinta. Ezen kívül hatalmas zsíros kolbászokat, pizzákat szolgáltak fel. Ahhoz képest, hogy mindenki gyógyulni jár ide… Nem tudom, ha mondjuk szívbeteg vagy cukorbeteg lennék, akkor mi a bánatot tudtam volna enni. Hárman elosztottunk egy sültkrumplit, aztán átbuszoztunk Keszthelyre. A Hévizi tóról nem tudtunk szép képet fotózni az idő miatt, a fenti a hivatalos honlapról származik.

Keszthelyen sétáltunk egy nagyot a parton (fújt a szél és vacogtunk), aztán megkerestük a legolcsóbb lángosost, és megebédeltünk. A bazársor elején van, úgy hívják, hogy Nagy Hali (direkt megkérdeztem), és 300 Ft-ért akkora lángost kaptam, mint egy pizza. A lángosos fotó már saját, látszik, hogy milyen szép nagy, és nagyon finom is volt. Tök jó volt a palacsinta is, és rettentő kedvesek voltak a felszolgálók.

Ebéd után a parkon át sétálva mentünk el a Festetics kastélyig. A parkban elképesztő random graffitik voltak: Jamiroquai logo, Kubrick, Snoop Dogg… :D Menet közben találtunk egy Donatello pizzériát, rendesen tini nindzsa teknőcöstül. Én 6 évesen Donatellóba voltam szerelmes, mert okos volt. Most már ezt is tudjátok.

A Kastély gyönyörű, minden szobában elidőzgettünk, közelről nézegettük a kínai selyemborítást a falon, a könyvtárat, a nagy, vörösszőnyeges lépcsőt, a fiókos szekrényeket… Úgy nézegettem volna még több szobát is. :) Nagyon tetszettek azok a fotók, amiken a kastély régi berendezése látszott, hogy milyen volt, amikor még tényleg laktak ott. Külön megemlíteném még a helyes kis vécét a kertben, ahol “extrák” is vannak (ők írták így az útjelző táblán) – művirág, pad, olvasnivaló. Nagyon aranyos volt, ahogy otthonossá próbálták tenni.

Ez is egy hivatalos fotó a könyvtárról, egyébként külön fotójegyet kell váltani. Teljesen olyan, mint a Szépség és a Szörnyetegben. :))

Az Erotikus Panoptikumba végül nem mentünk be. :D Keszthelyen még sétáltunk egy kicsit, szép házakat láttunk – köztük a Balaton hotel eladó is volt, elfilózgattunk rajta, hogy mit csinálnánk belőle, ha megvennénk.

Este jó kis Volánbuszra szálltunk, nagyon gyakran indul Budapestre Kesztelyről (és fordítva is). Szűk 3 óra alatt itthon is voltunk. És volt rajta wifi, ha ez érdekel valakit. :)

Kategória: Utazás

Hozzászólások

  1. Csoszi mondta

    Mi voltunk már Egerszegen a termálban és az aquacityben is:) Termál főleg este szépséges, amikor színes fények vannak. Színterápia:) Aquacity nem volt rossz, bár láttunk jobbat is már:) De itt ha kibérelek egy csúszógumit az legalább az enyém egész napra:) Szóval jó mindkettő, na:)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)