Tánc-ihlette tornagyakorlat a karcsú lábért

Ez a gyakorlatsor is Tracy Andersontól van, róla már itt írtam korábban. Tracy szereti a szálkás izomzatot, amitől a test feszes és karcsú lesz, de nem vaskos, és a gyakorlatai is ezt célozták be. Az alábbi sorhoz – amit tánc- és balettlépések ihlettek – szükség van egy masszív támlás székre, amibe kapaszkodhatsz. Akár tévézés közben is elvégezhető, csak a számolást el ne téveszd! :)

1. Állj úgy, hogy a sarkad összeér, a lábfejed kifelé néz. Kapaszkodj a székbe, és emeld fel vízszintesig a lábadat, nyújtva, majd ereszd le. Ismételd mindkét oldalra 30-szor.

2.  Állj egyik lábaddal a székre úgy, hogy derékszöget zár be a térded. Tartsd a szöget, és így emeld oldalra a lábadat, kicsit kifelé fordítva, miközben az ellenkező oldali karodat kinyújtod. Állj vissza kiinduló helyzetbe. 30-szor ismételd mindkét oldalra.

3. Állj ismét kifelé fordított lábakkal úgy, hogy a sarkak összeérnek. Az egyik kezeddel kapaszkodj a székbe, a másikat tedd csípőre. Ereszkedj le úgy, hogy a sarkad felemelkedik, és tartsd a pózt pár másodpercig, majd állj fel újra. 30-szor ismételd.

4. Guggolj le plié-pózba, mint az előző gyakorlat második felében voltál. A két kezeddel támaszkodj meg oldalt. Jobb lábbal rúgj oldalra, majd helyezkedj kiinduló helyzetbe. Mindkét oldalra ismételd 30-szor.

Hetente 2-3-szor iktasd be a rutinodba, és nem marad el az eredmény!

Hozzászólások

 1. almond írta:

  …igen, ezek a térdtönkretevő gyakorlatok elég érdekesek….
  de az első gyakorlat viszont tényleg hatásos. én úgy is szoktam csinálni, h nem hátra, hanem oldalra emelem a lábam, ez nagyon szépen segít az “oldalsó kapaszkodók” eltüntetésében :))

 2. írta:

  TA kargyakorlatait szerettem, amikor sínben-felpócolt lábbal üldögéltem a monitor előtt. :D
  Jaj, a Kettlebellről mindig az az érzésem, hogy az óriási “csuklóizmot” csinál! :D
  Most divat az olyan medicinlabda, aminek van két füle kétoldalt, attól is leszakad a kezem, de szálkás izmot még nem látok magamon. :)))

 3. Sz.Kriszta írta:

  Olyan jó lenne, ha ezekből a szuper gyakorlatokból nyomtatható kártyácskákat készítenél! :)
  Rubint Rékától kapható azt hiszem ilyen, de jó ötlet szerintem. Ha volna rá igény én nagyon örülnék neki. Laminálva pedig tartóssá lehetne tenni…

  • írta:

   Ha egy Wordbe bemásolod őket úgy, hogy 2 oszlop van, és egy oszlopban egymás felett egy-egy kép meg szöveg, máris vághatod négybe az A4-es lapot, és laminálhatod! :)

   Egyébként én is néztem Réka kártyáit, amikor kijöttek pár éve, de sose értettem, hogy hogy kell őket használni. Amikor tornázok, nem állok le kártyát olvasni, ha meg már kívülről tudom a gyakorlatot, elég rápillantanom a képre, és tudom, hogy mi van, ahhoz nem kell kártyásnak lennie. Vagy a kombinálhatóság az érdekes, hogy kizsugázok magamnak egy gyakorlatsort, és azt rakom ki a szőnyegre?

Minden vélemény számít!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)