2011. novemberi zónabeosztás

A novemberi zóna viszonylag kiegyensúlyozott: az első és az utolsó zóna 4 illetve 3 naposak. Ez a karácsony előtti utolsó zónahónap, ha szeretnétek az ünnep előtt ráncba szedni a lakást és megúszni a pánikos nagytakarítást, akkor itt a remek lehetőség!

Akik még nem zónáztak, azok is csatlakozhatnak akár most is! (Kivéve, ha elkezdtétek a 30 napos programot, akkor kövessétek azt, és a végén majd zónázhattok – a motivációs hírlevélre feliratkozva azt is segítek majd elsajátítani.)
A zónázás során szisztematikusan körbemegyünk a lakáson, és kis lépésekben végigtakarítjuk az összes területet. Ahhoz, hogy mától az első zóna feladataival már tudjatok foglalkozni, ezt a házi feladatot kell elvégezni. Az összes zónázós cikket és a teljes menetrendet itt találjátok, külön már nem fogok szólni róla, hogy mikor hol járunk — jobb oldalon a zónás modulban látjátok a beosztást –, de kapcsolódó cikkeket továbbra is írok, ha olyanom van. :)

A konkrét novemberi beosztás így alakul:

Kategória: Takarítás

Hozzászólások

 1. mondta

  A nyugodt karácsonyi készülődés miatt határoztam el, hogy idén novemberben zónázok egyet. Ma meglepődtem, hogy jé, november van. Szerencsére még csak elseje :-)
  Megcsináltam a saját zónabeosztást (a nappali teljes hetet kapott, mert nagy, a pici fürdő+WC az utolsó hétre került). Mindjárt elalszanak a gyerekek, akkor neki is látok az előszobának. Ehhez a zónához hozzávettem egy pici közlekedőt és a kicsi erkélyt is, hogy senki ne maradjon ki a jóból.

 2. drica mondta

  Nekem tök kaotikus volt minden, míg összeállt egy rendes zónabeosztás… nagy a lakás, de a két hónapra elosztás nem jött be.. :(
  1: bejárat, lépcsőház
  2: előszoba, konyha, kamra
  3: gyerekszoba, vendégszoba, fürdő
  4: nappali, étkező
  5: közlekedő, háló, WC

 3. Villő mondta

  Hú, Via, én is felfedem magam:)! Már egy hónapja igyekszem FL-zni, kisebb-nagyobb eredménnyel, mert bizonyos pontokat sajnos következetesen nem tudok kipipálni. Mentségem az öthónaposom és az új lakás (de ez utóbbi könnyebbség is, mivel költözéskor mindent szanáltam, szerencsére, a jelszó a “Lomot nem költöztetünk!” volt). Most kezdek bele a zónázásba, de összeírva a feladatokat kicsit megijedtem, pedig a lakás sem nagy és cuccunk sincs sok. Azért remélem, kitartok, mert nagyon szeretem azt, ahogyan ezt az egészet összeraktad/ütemezted. Szóval köszi, köszi és még egyszer köszi!

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)