Gyöngymonogram

Drótból és gyöngyből minimális kézügyességgel személyessé tehetünk egy csomagot. A kinyomtatott vagy kézzel írt betű mintáján vezessünk végig egy madzagot, hogy tudjuk, hány centi drótra lesz szükség. Ez alapján vágjuk méretre a drótót, majd készítsünk apró hurkot az egyik végére, és kezdjük el felfűzni a gyöngyöt. Ha ez kész, a betű mintáját követve kezdjük el görbíteni a drótot, hogy felvegye a betű mintáját. (1-3. kép) A végét kis ráhagyással kell elcsippenteni, hogy be lehessen hajlítani, és a gyöngyök ne guruljanak szét. (4. kép) A metszéspontokon damillal rögzítsük a betűt (5. kép), ezután már csak a csomagra kell tenni. A betű önmagában is ajándék, és biztosan elteszi emlékbe, aki kapja! :) Kép & ötlet: Ideas magazin

Hozzászólások

  1. írta:

    De klassz!
    Rá is állítottam a húgomat, hogy vegyen meg minden hozzávalót. Az IKEA-ban már vettem teljesen natúr színű csomagoló papírt (natúr-piros karácsonyom lesz), úgyhogy ahhoz karácsony-piros színű gyönggyel szépek lesznek a betűk :)

    Már csak azon gondolkodom, hogy például a Szabolcsnál elég az ‘S’ vagy inkább műtsek össze egy ‘Sz’-t?
    Az ékezetekről nem is beszélve – a munkahelyen van András és Ágnes, és nem kaphatnak mindketten (ööö… négyen) ‘A’ betűt…szóval még ezen is kell gondolkodnom.

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)