Boltajánló: Emily Kincsesboltja

A Király utcában, a Deák tértől pár perc sétára található Emily Kincsesboltja (a Roxmortsos cikkben már emlegettem, onnan lehet ismerős), ami a nevéhez méltóan tényleg kincsesbolt. A hangulatos kirakat és a barátságos bejárati ajtó egy aprócska üzletet rejt, tele csupa olyan holmival, aminek nem lehet ellenállni. A bolt tulajdonosa, Emília saját ízlésének megfelelően válogatott össze kézműves ékszereket, babákat, egyedi francia és olasz ruhákat, díszeket, kiegészítőket, lakásdekorációs kellékeket, natúrszappanokat, gyertyákat, füstölőket – utóbbiaktól isteni finom illat van a boltban. Az üzletbe lépve csak kapkodtam a fejem, olyan volt, mintha instant Karácsonyba csöppentem volna: mindenhol csupa érdekes, izgalmas, szép dolog várt, bárhova néztem. Emília egy nagyon laza, jófej lány, és elképesztő érzékkel állítja össze a termékpalettát. A kínálatra tényleg igaz a „kincs” jelző, hiszen a termékek nagy része limitált, szinte mindenre érvényes a sokszor hangoztatott “a készlet erejéig” mottó, de így garantálható, hogy nem jön szembe az utcán az ajándékunk — és mindig van valami izgalmas és új a Kincsesboltban, amiért érdemes betérni. Szinte mágikus, ahogy új és új dolgokat lehet észrevenni minden egyes sarokban – még itthon, a képeken is láttam olyasmit, amit a helyszínen nem vettem észre.

Emília nem csak a termékek válogatásából és az “eladólánykodásból” veszi ki a részét: a bolt teljes arculata az ő stílusát, sőt, keze munkáját tükrözi – ha kell, átalakít, fest, kárpitoz. A dédmamája szekrényei méltó díszei a boltnak, gyakran jönnek vevők, akik a szekrényekre pályáznak (ottlétemkor is jött egy kedves hölgy, rögtön azzal indított, hogy mennyibe kerülnek a szekrények :)). Emília kedvence a bejárati ajtó mellett a falon található zöld ajtó, amit a szükség varázsolt oda: a nyitás után fillérekből kellett volna megoldani valahogy, hogy a falon levő graffiti eltűnjön – a kiselejtezett ajtó jött, látott és győzött, karácsonyra pedig még elbűvölő csomagdíszt is kapott.

Bent a boltban a fő helyet jelenleg egy karácsonyfa foglalja el, tele olyan dísszel, ami az üzletben is kapható: muffinos karácsonyfadísz, őzike, madarak, kesztyűk, ékszer, tacskó… Leírva nagyon katyvasznak hangzik, látványra mégis harmonikus az egész:

A sarokban egy régi létrán találhatók a sálak és a kendők, mellettük pedig a dédi szekrényében a francia és olasz ruhák – a narancssárga pulcsi nagyon bejött, de a sálak közül is tudnék válogatni… :) A pulcsik 5990 Ft-ba kerülnek, a sálak 2990 Ft-ba.

Kincsek mindenfelé… A jobb oldali képen a felső polcon levő csokis bögréket el is vitték, amíg ott voltam. :)

Párnák, babák, macik, cicák, illetve levendulás kozmetikumok és country stílusú mágnesek:

Magyar tervezők ékszerei (ki hányat ismer fel? :)), és meseszép karácsonyfadíszek is találhatók az üzletben. Az indák is eladók, nagyon tetszenek, lehet rájuk sálat, ékszereket aggatni… A téglafalat Emília festette le, és a téglákra titkos monogramok vannak írva: azoké a barátoké, akik segítettek a bolt létrejöttében.

Abszolút újdonság az Emilybaba, akit Bea álmodott meg (tőle még rengeteg más csoda is kapható az üzletben), és csak a Kincsesboltban kapható, 6990 Ft-ért. Mindegyik baba az utolsó hajszálig kézzel készül, teljesen egyediek, nincs két egyforma. Neki például plüssnyuszija is van:

Emília megengedte, hogy játsszak egy kicsit, úgyhogy készítettem három ajándékötletelős összeállítást a kínálatból. Az első a fiúknak készült: textiltacskó (ApaCukaBaba), névjegykártyatartó, mézeskalács karácsonyfadísz (Zazálea), és óriás műzlis tál.

A második a kifinomult hölgyeké: bőrkesztyű (3990 Ft, nekem egy lilám van, mennyei), textilbevonatú vállfa a kényes ruháknak, és madárkalitkás nyaklánc (GyurMánia).

A harmadik pedig a sütiimádóké: muffinos tálca, bögre, óra, karácsonyfadísz.

December 17-én, szombaton Emília karácsonyi kirakodóvásárt rendez meglepetésekkel, fűszeres teával, és rengeteg ajándékötlettel. 11 órától lehet menni kincsvadászatra! A pontos cím: 1061 Budapest, Király utca 38. Aki pedig az aktualitásokra és a frissen érkezett újdonságokra kíváncsi, esetleg nyerni szeretne, kövesse Facebookon az üzletet. Erre egyébként a boltban is felhívja a figyelmet egy tündéri keretbe ágyazott felirat, szerintem zseniális:

Kategória: Ajánló, Lelőhely

Hozzászólások

  1. Lia mondta

    Tüneményes bolt, éppen tegnap jártam a belvárosban (Vörösmarty tér vásár), és a Deák téren át a Király utca felé mentünk gyalog és így benéztem már nem először.
    Vásárolni nem szoktam, mert sok-sok dolgot én magam készítek, kézműveskedek már évtizedek óta. Egy időben a munkáimmal – amelyek zsűrizettek voltak – jártam vásárokba Mesterségek Ünnepe, Múzeumok majálisa, Néprajzi Múzeum stb. aztán kiállítva is voltak munkáim Iparművészeti Műzeum, Pataki Művelődési Központ, Betlehemi Jászol kiállítás, (több helyen is)Vajdahunyad Vára stb. ahol kiállított és díjazott is volt munkám. Ma már csak a család, rokonság, barátok kapnak ajándékot ami egyedi – mert abbahagyni a kézműveskedést nem tudja az, aki ezt szereti és van hozzá kézügyessége – így én sem.
    De inspirációnak jók az ilyen aranyos kis boltok, többet is ismerek.

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)