A Király utcában, a Deák tértől pár perc sétára található Emily Kincsesboltja (a Roxmortsos cikkben már emlegettem, onnan lehet ismerős), ami a nevéhez méltóan tényleg kincsesbolt. A hangulatos kirakat és a barátságos bejárati ajtó egy aprócska üzletet rejt, tele csupa olyan holmival, aminek nem lehet ellenállni. A bolt tulajdonosa, Emília saját ízlésének megfelelően válogatott össze kézműves ékszereket, babákat, egyedi francia és olasz ruhákat, díszeket, kiegészítőket, lakásdekorációs kellékeket, natúrszappanokat, gyertyákat, füstölőket – utóbbiaktól isteni finom illat van a boltban. Az üzletbe lépve csak kapkodtam a fejem, olyan volt, mintha instant Karácsonyba csöppentem volna: mindenhol csupa érdekes, izgalmas, szép dolog várt, bárhova néztem. Emília egy nagyon laza, jófej lány, és elképesztő érzékkel állítja össze a termékpalettát. A kínálatra tényleg igaz a „kincs” jelző, hiszen a termékek nagy része limitált, szinte mindenre érvényes a sokszor hangoztatott “a készlet erejéig” mottó, de így garantálható, hogy nem jön szembe az utcán az ajándékunk — és mindig van valami izgalmas és új a Kincsesboltban, amiért érdemes betérni. Szinte mágikus, ahogy új és új dolgokat lehet észrevenni minden egyes sarokban – még itthon, a képeken is láttam olyasmit, amit a helyszínen nem vettem észre.

Emília nem csak a termékek válogatásából és az “eladólánykodásból” veszi ki a részét: a bolt teljes arculata az ő stílusát, sőt, keze munkáját tükrözi – ha kell, átalakít, fest, kárpitoz. A dédmamája szekrényei méltó díszei a boltnak, gyakran jönnek vevők, akik a szekrényekre pályáznak (ottlétemkor is jött egy kedves hölgy, rögtön azzal indított, hogy mennyibe kerülnek a szekrények :)). Emília kedvence a bejárati ajtó mellett a falon található zöld ajtó, amit a szükség varázsolt oda: a nyitás után fillérekből kellett volna megoldani valahogy, hogy a falon levő graffiti eltűnjön – a kiselejtezett ajtó jött, látott és győzött, karácsonyra pedig még elbűvölő csomagdíszt is kapott.

Bent a boltban a fő helyet jelenleg egy karácsonyfa foglalja el, tele olyan dísszel, ami az üzletben is kapható: muffinos karácsonyfadísz, őzike, madarak, kesztyűk, ékszer, tacskó… Leírva nagyon katyvasznak hangzik, látványra mégis harmonikus az egész:

A sarokban egy régi létrán találhatók a sálak és a kendők, mellettük pedig a dédi szekrényében a francia és olasz ruhák – a narancssárga pulcsi nagyon bejött, de a sálak közül is tudnék válogatni… :) A pulcsik 5990 Ft-ba kerülnek, a sálak 2990 Ft-ba.

Kincsek mindenfelé… A jobb oldali képen a felső polcon levő csokis bögréket el is vitték, amíg ott voltam. :)

Párnák, babák, macik, cicák, illetve levendulás kozmetikumok és country stílusú mágnesek:

Magyar tervezők ékszerei (ki hányat ismer fel? :)), és meseszép karácsonyfadíszek is találhatók az üzletben. Az indák is eladók, nagyon tetszenek, lehet rájuk sálat, ékszereket aggatni… A téglafalat Emília festette le, és a téglákra titkos monogramok vannak írva: azoké a barátoké, akik segítettek a bolt létrejöttében.

Abszolút újdonság az Emilybaba, akit Bea álmodott meg (tőle még rengeteg más csoda is kapható az üzletben), és csak a Kincsesboltban kapható, 6990 Ft-ért. Mindegyik baba az utolsó hajszálig kézzel készül, teljesen egyediek, nincs két egyforma. Neki például plüssnyuszija is van:

Emília megengedte, hogy játsszak egy kicsit, úgyhogy készítettem három ajándékötletelős összeállítást a kínálatból. Az első a fiúknak készült: textiltacskó (ApaCukaBaba), névjegykártyatartó, mézeskalács karácsonyfadísz (Zazálea), és óriás műzlis tál.

A második a kifinomult hölgyeké: bőrkesztyű (3990 Ft, nekem egy lilám van, mennyei), textilbevonatú vállfa a kényes ruháknak, és madárkalitkás nyaklánc (GyurMánia).

A harmadik pedig a sütiimádóké: muffinos tálca, bögre, óra, karácsonyfadísz.

December 17-én, szombaton Emília karácsonyi kirakodóvásárt rendez meglepetésekkel, fűszeres teával, és rengeteg ajándékötlettel. 11 órától lehet menni kincsvadászatra! A pontos cím: 1061 Budapest, Király utca 38. Aki pedig az aktualitásokra és a frissen érkezett újdonságokra kíváncsi, esetleg nyerni szeretne, kövesse Facebookon az üzletet. Erre egyébként a boltban is felhívja a figyelmet egy tündéri keretbe ágyazott felirat, szerintem zseniális: