Gombmágnes

Régi ritkaságból, pár nélküli kósza darabokból vagy filléres-színes gombokból is készülhet ez a vidám és praktikus gombos mágnes. Öntapadós mágneslapot kell csak ragasztani a hátuljára, és kész is van. :) Leginkább kreatív hölgyek varrós sarkának inspirációs falán tudom elképzelni. Bónusz ötlet: rajzszeget is ragaszthatunk a hátára, és akkor parafa-táblán is használható. Egy 12-es csomag kis dobozkában ajándéknak is megállja a helyét! :) Kép innen.

Kategória: Kreatív, Rendszerezés

Hozzászólások

 1. arcenciel mondta

  Én ilyen öntapadós mágneslapok segítségével fabrikáltam a fiamnak karácsonyi ajándékot:) Vettem papír-írószer boltban egy 60x40cm-es, fakeretes fehér táblát, olyat, amilyen nagyobb méretben iskolákban is használnak. Erre egyrészt színes táblafilcekkel lehet írni-rajzolni, másrészt mágnesekkel lehet rá ezt-azt rögzíteni. Vettem továbbá méretre vágható mágneslapokat is. Ezután elővettem a családi fényképalbumot, és a fiam életében fontos személyekről kerestem teljes alakos fényképeket (illetve egyet róla is). A figurákat körbevágtam és a hátukra szintén megfelelően körbevágott mágneslapokat ragasztottam. (És, mert Marcit meglehetősen érdeklik, készültek továbbá mágneses betűk is.)
  Az ajándéknak óriási sikere volt, tulajdonképpen az egész család körében. Bármit el tudunk játszani vele, a szereplőknek tetszőleges hátteret tudunk rajzolni pillanatok alatt, majd egy mozdulattal letörölni, újrakezdeni. Rajzoltunk már utazást, dzsungelexpedíciót, családi vacsorát, játszóteret, lovaglást… – valós és kitalált helyzetek sokaságát valósítottuk már meg így a táblánkon. Esténként megrajzoljuk a figurák ágyát, és belefektetjük őket. (A fotópapír azért is nagyon jó, mert a táblafilc letörölhető róla.)

  • PottomPanna mondta

   Én a kiszelektált ruhákról, táskákról, övekről….amiket már nem tovább adok, hanem kidobok, mindig levágom a gombokat, csatokat, gyöngyöket…. Így egy gyönyörű tavaszi kabátomról is lekerültek a magenta színű gombok (jó sok, mert dupla soros volt, és volt a vállapnál is rajta, és az ujjánál is…és egész nagyok) amikor sajnos ki kellett dobjam, mert az anyaga nem bírta a strapát, és megfakult a naptól :(((( Azóta is hasonlót keresek.
   Szóval így is lehet kincsekre szert tenni :D

 2. Amanda mondta

  Bocs, hogy ide írom, a frissebb posztok közül ehhez illik a legjobban (vagy hát ide se nagyon, mert rendszerezés), de már egy ideje meg akarom kérdezni ezt tőled. Vagy bárkitől, akinek van jó ötlete.

  Szóval hol és hogyan tartjátok a telefontöltőket, akkutöltőket meg mindenféle ilyen gyakran használt kábeles dolgokat (pl. epilátor)? Nálam eddig az volt, hogy volt egy másik elosztóm a számítógépesen kívül, és abban általában benne hagytam őket, csak hát 1. fogyasztja az áramot 2. ronda 3. összegabalyodnak. Elpakolgatni mindet minden használat utána meg eléggé macerás. Szóval ti ezt hogyan oldjátok meg?

   • Amanda mondta

    Hm, kár.:D Most a 2 telefontöltőt beraktam egy dobozba. Ha lenne ennyi helyem, hogy a doboz ne a földön legyen, viszont könnyen hozzáférhető helyen, fedél nélkül, lehetne rendszeresíteni.:D 2 feletti goboncnál viszont már ez se jó, el kell választani őket. Oké, az epilátor tényleg kicsit más tészta. Ez az ötlet viszont tetszik, hogy belerakni valamibe.

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)