Újabb vidám & filléres randiötletek, nem csak Valentin-napra

(A 2011-es gyűjteményt itt olvashatjátok el, a 2009-est pedig itt.)

Amíg még tart a hóból: építsétek meg egymást hóemberként, és készítsetek fotókat hóember-önmagatokkal. Adjatok rá sálat, sapkát, táskát, hogy minél jellegzetesebb legyen!

Keressetek olyan szórakozóhelyet, ahol van biliárd vagy darts, és rendezzetek meccset. Állapodjatok meg előre a nyereményben, aztán tessék keményen bevasalni. :)

Ha szerettek főzőcskézni: vásároljatok piacon, és ebédeljetek meg a talponállóban. Nincs is jobb, mint egy finom lángos a cipekedős séta után!

Egzotikus út helyett: etessétek meg az elefántokat az állatkertben. A fényképezőgépet otthon ne felejtsétek!

Otthoni erőgyűjtés: egyetek, amikor éhesek vagytok, aludjatok, amikor elálmosodtok, és bújjatok össze, amikor kedvetek van. Garantált feltöltődés.

Nézzétek meg a kedvenc együttesetek koncertfelvételét tülekedés és tömeg nélkül a nappaliban. Táncolni és énekelni szabad!

Wikipedián keressétek ki, a világon milyen fontos események történtek az évfordulótok napján – azon kívül, természetesen, hogy egymásra találtatok. :) Nézzétek meg azokat a videoklipeket, amik a megismerkedésetek évében voltak népszerűek. (Nálunk a Mojo – Lady a nyerő, egész nyáron az ment 2000-ben. :))

Fészekrakóknak: menjetek el az IKEÁba, és pontozzátok a legszebb berendezett szobákat. Utána egyetek egy-egy sütit az étteremben.

Nézzetek körül Foursquare-en, és tegyétek listára azokat a helyeket, amik mindkettőtöknek tetszenek – kocsmák, kávézók, éttermek, boltok, mozik…

Látogassatok el a Csodák Palotájába, és próbáljátok ki, amit csak lehet. Nem budapestieknek: biciklizzetek a KRESZ parkban, vagy keressetek egy kihalt játszóteret, és hintázzatok, libikókázzatok.

Olvassatok fel egymásnak verseket. Bónusz pontot ér, ha Janus Pannonius pikáns költeményeit választjátok.

Legyetek egy napra szuperhősök, akik annyira titkosak, hogy civilnek vannak öltözve – és teljes titokban hajtsátok végre a szupertetteiteket. Szedjétek össze a szemetet a parkban, segítsetek a szomszédnak, vegyetek konzervet a bokorban lakó cicacsaládnak, és keressétek a szupertettek lehetőségeit. :)

Február 14-én dacból ne csináljatok semmi különöset. Na de utána…!

Kategória: Szerelem

Hozzászólások

 1. l2njpy mondta

  Vagy, mivel aznap nem csak Bálint-nap van, hanem a Bajnokok Ligája is folytatódik, és ez sok fiúnak, pasinak, férfinak fontos, békében hagyhatjuk őket meccset nézni, esetleg kaphatnak közben hamburgert/csipszer/sört és egy talpmasszázst.

  Ui: a Bálint-nap szerintem sokkal szebben hangzik, mint a Valentín-nap. Kedvesebb, bájosabb. Plusz én valahogy közelebbnek érzem magamhoz ezen ünnep brit verzióját, ami nem csak a szerelmesekről szól, hanem mindenkiről, akit szeretünk. Ja, és emlékeztek Adrian Mole Bálint-napjára? Imádtam:-))))))

  • mondta

   Én Bálint-napnak akkor hívom február 14-ét, amikor arról akarok beszélni, hogy a Bálint nevű emberek névnapja van – mint a Kata-nap meg a Zsuzsa-nap. A szerelemünnep az nálam Valentin-nap, ezért így használtam. :)

   Nem csak a brit, de az amerikai verzió is a szeretetről szól! Ilyenkor mindenkit megajándékoznak – megy az egész osztályban, munkahelyen a szívecskés sütik, képeslapok osztása, annyira aranyos! :)

   • l2njpy mondta

    És a Valentín nevűek, akiknak aznap van a névnapja? Vagy a Szilveszter sem Szilveszter, és a Márton-nap? Ezeknek a neve is egy kerszesztnév, nem? :-)))))

    De egyébként, mindegy is, sőt, mivel nincs valós hagyománya ennek a napnak itthon, talán pont az a jó, hogy mindenki azzal tölti meg, amivel csak jól esik.

    Témához visszakanyarodva: egyszer egy nagyon okos pasi azt mondta nekem, hogy a férfiaknak sem kell más, csak törődés. És milyen igaz! Így legalább egy napra tegyük fére a sok női nyavalygásunkat, izénket és törődjünk velük. Úgy valójában, igazán, teljes és őszinte odafigyeléssel. Apával, öcsikével, báttyal, szerelmünkkel. Szerintem megérdemlik, mégha ma valahogy az is dívik mindenhol, hogy a pasikat csak szidni kell.

    Annó gimnáziumban nálunk is volt Bálint-napozás, néhány fiú beöltözött Cupidónak, lehetett egymásnak levelt küldeni, ők postázták ki, meg a sulirádióban volt számküldés, és minden osztályteremben szerelempostaláda, és Bálint-napi diszkó!!!

   • mondta

    De Valentint meg Szilvesztert nem ismerek, Bálintot meg igen. :D Szóval nálunk a “Mit veszünk Bálint-napra?” azt jelenti, hogy Bálint milyen ajándékot kap névnapjára, a “Mit veszünk Valentin-napra?” meg azt, hogy egymást megajándékozzuk-e valamivel. :D Na mindegy, nem vagyok következetes, tudom. :)

    A női nyavalygást szerintem érdemes a legtöbb napon félretenni, unalmas mártírkodó power-play, nem szeretem. :) Éljen az őszinte odafigyelés, ahogy írod! Csak annak van értelme, mindenkivel szemben, ha férfi, ha nő.

    A szerelempostaláda és a diszkó is eszméletlen jól hangzik, kár, hogy online nem tarthatunk ilyet. :)) (“And none for Gretchen Weiners.”)

 2. drica mondta

  Gimiben nálunk is ez volt… Lányok-lányoknak is! Imádtam. Most már felnőtt fejjel nem olyan ez sem… és amikor reggeltől-estig meló van (mert hétköznapra esik), itthon meg háztartás, gyerek vár este, akkor nagyjából ki is merül a valentine-day valami apró figyelmességben, szíves bögrében tálalt reggeli kakaóban és szívecskére sütött linzerekben… részemről legalábbis. :(

  • NSDetti mondta

   Én az APEH-nál kaptam ilyen idegnyugtató szivecskét… Mármint amikor még APEH volt a NAV, de mindegy. Szóval hosszan kellett intézni a dolgaimat, és amolyan “bocsi”ajándékként adták. Teljesen így néz ki, mivel már lekoptattam róla a feliratot is:)

 3. Bb.Sophie mondta

  Nálam tinikoromban elfáradt ez a Valentin-nap dolog, a mostani párom pedig tudja h allergiás vagyok a gyetryafényes vacsi (csak étteremben – otthon más :) +virág+csoki kombinációra, és nem is idegesít vele. Igyekszünk együtt tölteni a napot, ennyi nekünk elég ebben a rohanó világban. :))

 4. Lena mondta

  6 éve nincs kivel megünnepelnek a valentin napot, az első 3 évben szomorkodtam de most már nem izgat teszek a szerelmesekre :D de azért egyszer remélem nekem is akad valaki, akivel majd ezeket az aranyos dolgokat meg lehet csinálni. addig is kitartóan várok (meg persze teszek is az ügy érdekében).

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)