A petrezselymem 3 hetes, nagyon szépen nődögél, de nagyon nehezen bírom még ki két hónapig, hogy learathassam a saját termesztésemet. :) Amikor megláttam ezt az – érthetetlen okokból Ciara zenéjére vágott – gyorsított zsázsanövős felvételt, rögtön tudtam, hogy nekem rá van szükségem – 24 órán belül már kibújik a földből, és lehet neki örülni! Addig meg hadd nőjön a petrezselyem. :) (Meg a bazsalikom meg a többiek.) Helyes kis cserépben elfér, kap egy kis földet, és kész is. Örülök, hogy a zsázsa a csírákkal ellentétben földben van, és ollóval kell “szüretelni”. Mindenképpen ki akarom majd próbálni a csíráztatást is, csak a penészedéstől tartok – nagyon el lehet riasztani a penésszel (utálom a penészt). Szóval elsőre jó lesz nekem a zsázsa. Bálint gazda a honlapján elég hülyebiztosan leírja, hogy mit és hova, ami áldás annak, aki annyira botanically challenged, mint én (poltikailag korrektül fogalmaztam, amúgy csak hót sötét vagyok a növényekhez, mert az emberekkel és a nyulakkal ellentétben nem kommunikálják, ha szomjasak — de dolgozom az ügyön, ha ők nem tanulnak meg beszélni, én figyelek rájuk jobban. :)) Szóval holnap megyek magért, és 10-12 nap múlva már nyeshetem is a kis zöld hajtásokat – szendvics mellé tökéletes lesz reggelire. A netes kutakodás során bukkantam egy nagyon aranyos megoldásra, ami Húsvétra még bőven elkészülhet: megtisztított tojáshéjba kell ültetni, és mindenki a saját tojásának “haját” eheti a húsvéti reggeli mellé.

Tapasztalt zsázsa-szakik, jöhetnek a tanácsaitok!