Gyors tojásdíszek papírból

A Zakka Life blogon találtam ezt a helyes papírtojást, amit még gyorsan lehet sorozatgyártani vasárnapig, ha last minute dekorációra lenne szükség. Mindkét oldalán mintás, vastagabb scrapbook-papírból kell 11 csíkot vágni, majd egy stócba rakni, kilyukasztani, apró milton-kapoccsal rögzíteni. Ezután jön a “varázslat”: a csíkokat szét kell nyitni legyezőformában úgy, hogy egy golyót formázzon, majd egy kicsit meg kell rogyasztani, így lesz belőle tojás. Az egyik végére cérnát vagy damilt kell fűzni, és máris mehet a barkára. Fázisfotókat itt találtok.

Kategória: Húsvét, Kreatív

Hozzászólások

  • zeugma mondta

   Ilyent én sem láttam még. De szerintem megoldható cérnával vagy damillal is: egy csomó a cérna végére, aztán átfűzöd a csíkok alsó végén, aztán egy “tojás-hossznyira” még egy csomó a csíkok felső vége alatt, majd a felső végükön is átfűzöd, újra egy csomó, és még marad cérnád akasztónak is. További előnye, hogy így nem fog “kinyúlni” a tojás akkor sem, ha nem ilyen szép formatartó papírból csinálod.

  • 2left-hand mondta

   A faluban nem találnék, de ha megyek a nagyvárosba majd keresek, nagyon praktikusnak látszik. A kisnagyfiammal 2 tojást készítettünk, az egyiket matt kartonból (sokáig tartott méricskélni és felvágni ) , a másikat két oldalán színes origami papírból. A karton kicsit vastag, de jól néznek ki. Köszi a tippeket!

 1. Charedo mondta

  Én is szoktam húsvétra,de Nekem csak kartonom van,úgyhogy színes kartonból levágok 8 csíkot,mindegy milyen hosszúságú,a csíkok azon részét amelyek kívül lesznek,azokat kidíszítem,a közepébe és végére csinálok egy-egy lyukat ,ide fognak kerülni a jancsiszögek,és ezután már csak a jancsiszögre húzom a kis csíkokat,eligazgatom,és a végén még egy jancsiszöggel lezárom,arra rákötök egy damilt,és kész is :))

Visszakövetések

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)