2012. májusi zónabeosztás

A májusi zónánk egészen kiegyensúlyozott lesz, az első és az utolsó szakaszra 4-4 nap jut, tehát nem jelentősen rövidül egyik sem. Kényelmesen, ráérősen lehet haladni, és esetleg egy-egy extrább, nyárelőkészítő feladatot is be lehet venni, ha eddig még nem került sor rájuk: téli ruhák elpakolása, nyári holmik előkészítése, és hasonlók.

Akik eddig még nem zónáztak, azok is csatlakozhatnak mától! Ha előtte szeretnétek kialakítani a rutint, akkor csatlakozzatok a 30 napos programhoz (akár már jövő hétfőtől – iratkozzatok fel a motivációs hírlevélre!), és annak a végén betanítom a zónázást is.

Mi az a zónázás? A zónázás egy fokozatos, fázisokra bontott takarítási rendszer, ami segíti szinten tartani a rendet és a tisztaságot – nincs többet kiégés, tűzoltás és kapkodás. Minden hónapban szisztematikusan körbemegyünk a lakáson, és kis lépésekben végigtakarítjuk az összes területet. Ahhoz, hogy mától az első zóna feladataival már tudjatok foglalkozni, ezt a házi feladatot kell elvégezni. Az összes zónázós cikket és a teljes menetrendet itt találjátok, külön már nem fogok szólni róla, hogy mikor hol járunk — jobb oldalon a zónás modulban mindig eléritek a beosztást –, de kapcsolódó cikkeket továbbra is írok, ha olyanom van. :)

Heccből mindig az 50-es évek tip-top háziasszonyait ábrázoló képet teszek a zónázós bejegyzésekhez, de nehogy azt higgyétek, hogy háziszolgát akarok faragni magunkból! A cél épp ellenkező. ;)

A pontos májusi zónabeosztást az alábbi naptárban találjátok:

Kategória: Takarítás

Hozzászólások

 1. luxusrozi mondta

  Zónázásból sosem elég, sajnos olvasgatni jobban szeretem, mint csinálni… De majd most! Az őrült április után igazán aktuális a ruhák átpakolása, ideálisan passzol az első zónámba! Ugyanúgy be kell préselnem (írnom, vésnem) ezt is a naptáramba, mint a bevásárlást meg a fodrászt, különben elröppennek velem a napok érdemi zóna-munka nélkül.

 2. Pinkie mondta

  Sziasztok!

  Nagyon klassz ez a program Via! Eddig még nem szólaltam meg,pedig bármelyik bejegyzésednél megtehettem volna, annyira tetszenek. :)
  Márciusban zónáztam először, aztán áprilisban inkább a 30 napos programra váltottam. Több-kevesebb sikerrel jártam 3 gyerkőc -ebből egy pici baba- mellett. De azt gondolom,hogy mostanában nem leszek ügyesebb,így zónázok mostantól. A lakás most még pici,nyáron költözünk nagy házba, legalább megszokom a rendszert addigra,és könnyebb dolgom lesz ott. Esetleg a nagyobbakat bevonom (kisiskolások), ugye ez ér? :)
  A lomtalanítás nem megy,az a mumusom. Brrrr (na meg a vasalás)

  • Krikri mondta

   Persze, hogy ér bevonni a gyerekeket is. Szokják csak, hogy nem minden Anya dolga. Meg aztán jobban is fogják értékelni a rendet és a tisztaságot, ha látják mennyi munka van mögötte. Kisiskolás korban még élvezik is szerintem, hogy ők mekkora segítségek Anyának! Hajrá! :)

 3. Krikri mondta

  Énisénisénis!!! Kezdem megint, mert egy kicsit elcsúsztam, szétcsúsztam, ellustultam. Pedig milyen jó is volt, amikor a férjem folyton dicsérgetett, hogy milyen szép rend van. Én pedig még csak bele sem szakadtam. Nem is tudom mi történt… Bár néhány hasznos dolgot azért megtartottam, mint pl. a konyhát minden este rendbe rakom. Most újra fejest ugrok és elkezdem. Hajrá Lányok!

 4. billabi mondta

  Szuper, a második zóna majdnem kipipálva! Soha nem volt még ennyire szép a konyha, mióta itt lakunk. Pedig van egy kis nehezítö “tényezöm” is, az egyéves kislányom, aki folyton ott van, ahol anyu, de lelkesen segít, hozza a partvist, törölgeti a padlót – igaz néha a banános-joghurtos ujjacskáival, de nagyon a kedvemben akar járni :))

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)