A májusi zónánk egészen kiegyensúlyozott lesz, az első és az utolsó szakaszra 4-4 nap jut, tehát nem jelentősen rövidül egyik sem. Kényelmesen, ráérősen lehet haladni, és esetleg egy-egy extrább, nyárelőkészítő feladatot is be lehet venni, ha eddig még nem került sor rájuk: téli ruhák elpakolása, nyári holmik előkészítése, és hasonlók.

Akik eddig még nem zónáztak, azok is csatlakozhatnak mától! Ha előtte szeretnétek kialakítani a rutint, akkor csatlakozzatok a 30 napos programhoz (akár már jövő hétfőtől – iratkozzatok fel a motivációs hírlevélre!), és annak a végén betanítom a zónázást is.

Mi az a zónázás? A zónázás egy fokozatos, fázisokra bontott takarítási rendszer, ami segíti szinten tartani a rendet és a tisztaságot – nincs többet kiégés, tűzoltás és kapkodás. Minden hónapban szisztematikusan körbemegyünk a lakáson, és kis lépésekben végigtakarítjuk az összes területet. Ahhoz, hogy mától az első zóna feladataival már tudjatok foglalkozni, ezt a házi feladatot kell elvégezni. Az összes zónázós cikket és a teljes menetrendet itt találjátok, külön már nem fogok szólni róla, hogy mikor hol járunk — jobb oldalon a zónás modulban mindig eléritek a beosztást –, de kapcsolódó cikkeket továbbra is írok, ha olyanom van. :)

Heccből mindig az 50-es évek tip-top háziasszonyait ábrázoló képet teszek a zónázós bejegyzésekhez, de nehogy azt higgyétek, hogy háziszolgát akarok faragni magunkból! A cél épp ellenkező. ;)

A pontos májusi zónabeosztást az alábbi naptárban találjátok: