Hétfőn családostul (szüleim és húgomék is beleértve) az abonyi Magán Állatkertben voltunk, rengeteget fotóztam, nagyon megválogattam a képeket, de még így is rengeteg következik. :) Remélem, nem bánjátok. Gyönyörű helyszínen, illatos erdőben található az állatkert, nagyon családias a hangulat és rendkívül tiszta, igényes helye van az állatoknak.

Nem mi lennénk mi, ha az első állatok, amik felett gügyögni kezdtünk, nem a nyulak lettek volna. :) Nem nyúlfüggőknek az állatkert nagy attrakciója most három apró kis tigris, akiket naponta kétszer (délelőtt tizenegykor és délután háromkor) a látogatók is megsimogathatnak. Erről sajnos lemaradtunk, de így is remekül elfoglaltuk magunkat – többek között a nyulakkal:

 

 

A nyusziknak elvileg van egy lezárt területe, de ők erre magasról tesznek, ki-be járkálnak, és az egész állatkertben élnek, közben kiszolgálják magukat a többi állat kajájából, ha épp arra járnak. Iszonyú jófejek. :) A kis vöröske a szemünk láttára fészkelődött ki a rács alatt.

 

Az oroszlánok és a tigrisek egészen közelről láthatók, és nincs üveg köztük és a látogatók között — furcsa volt egy levegőt szívni velük, annyira hatalmasak, messziről fel se tűnik, hogy milyen óriásiak. Az egyik hím megmutatta a híres oroszlánbőgést is… Élőben elementáris ereje van, ha a tök sötét dzsungelben hallanám éjszaka, kikészülnék tőle.

 
 

Azért mégiscsak nagy cicákról van szó – profi módon fetrengtek a tigrisek és az oroszlánok is. Megdögönyözném a pociját, ha hagyná. :) Az utolsó képen azért úgy néz, hogy meggondolom magam.

 

 

300 Ft-ért lehet zoo csemegét kapni, amit a szamarak, pónik és kecskék is előszeretettel esznek – mi több, követelnek. A szamarak közül a kis bolyhosfejű volt a kedvencem, főleg, mert a többiek folyton kitúrták. Csakazértis ő kapta a több csemegét. :) A kedvenc képem kétségkívül a szőke pacis, amit magamban gonoszul “Ádám találkozik Sarah Jessica Parkerrel”-nek hívok. :D

 

 

A teljesség igénye nélkül még néhány említésre méltó karakter: A mangalicák disznólkodtak (a nagy hímnek nagyon tavasz volt, szegény csajszit folyton kergette), a zebra a szamárral haverkodott, az egyik majom gyanakodott, a másik pedig – teljes joggal – úgy érezte, övé a világ.

 

Vétek lenne kihagynom a vizilovat, aki a zseniális Buborék névre hallgat. Mosolygós szeme van, nem? Az ormányos medvéhez kéretlen vendég érkezett – nem volt tőle elragadtatva.

Az állatkert területén hatalmas és jól felszerelt játszótér, tűzrakóhely és büfé is található, és lovagolni is lehet – zseniális program a hosszú hétvégére, szívből ajánlom mindenkinek. A felnőtt belépőjegy ára 1200 Ft, a gyerekjegy 950 Ft. Teljes mértékben a belépőjegyekből tartják fenn magukat, már csak ezért is menjetek. ;) Én záros határidőn belül újra el fogok látogatni, mert muszáj tigriseznem, kihagyhatatlan.