Kihívás #24

A 24. hét kihívása: Kísérletezz a piacon!

Ez a legjobb idő a piacolásra, mert már tobzódik a színekben-illatokban minden… Én legalábbis imádom. :) Ehhez kapcsolódik a feladat is. Az e heti kihívás részeként látogass el egy piacra valamikor a közeljövőben (igazából a lényeg, hogy legyen nagy a választék – de egy piacnak jobb a hangulata, mint egy szupermarketnek), és vegyél olyan – szezonális!! – gyümölcsöt vagy zöldséget, amit

a.) utáltál gyerekkorodban, és még azóta nem etted: tegyél újra egy próbát, hátha megkedveled!
b.) még soha életedben nem ettél;
c.) már máshol ettél és szeretted, de még nem főztél belőle semmit – tehát egy új alapanyagról van szó.

Bármelyiket választhatod a fenti pontok közül, akár többet is. Rád van bízva. :)

+ FELADAT: A múlt heti gyereknapozás után ismét elkezdjük gyűjteni a pénzt, tegyél egy 200-ast a perselybe. :)

Kategória: Inspiráció

Hozzászólások

 1. bibolya mondta

  Jujh, de jó! :) Én már nagyon régóta csak akkor veszek szupermarketben zöldséget/gyümölcsöt ha nagyon sürgős és nem tudok elmenni belátható időn belül a piacra. De szerencsére június végétől már csak 3 villamosmegállónyira leszek a kedvencemtől (eddig 1.5 órás buszozás volt, brrrr – de ezt is megtettem) úgyhogy nem lesz gondom! :)

  Az én kihívásom pedig a gomba… (rosszul már a szagától is)

 2. mondta

  Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha piacon vagytok, lehetőleg olyan helyeken vásároljatok, ahol tuti nem a külföldi cuccot árulja egy viszonteladó. A Budapesti Virágpiac területén nincs egy hónapja, hogy termelői piac nyílt. Igaz még nem túl nagy, de jó lenne ha nem szűnne meg, mert ha ilyen helyeken vásárolgatunk, akkor biztos hogy a magyar termelőt segítjük. Isteni spenótot vettem a múlt héten, kilóját 200 Ft-ért, érlelt sajtok sem drágák, gyümölcslevek, tészták, húsok, stb. Múlt héten nyílt egy Szimpla kert nevű piac is, hasonló paraméterekkel, szerintem érdemes egy sétát tenni ott is! A káptalantóti Tündérkert kuriózumáról meg ne is beszéljünk….

 3. l2njpy mondta

  Én sose szerettem piacra járni, kicsi koromtól kiráz tőle a hideg. Nyomulós vagy émelyítően édes stílusú kofák-eladók, zsebesek, tömeg, brrrr. Mondjuk nekünk mindig volt minden zöldség-gyümölcs-hús, stb. saját termelésű, termesztésű, szóval biztos emiatt sem tud elvarázsolni a piac.

  • Amanda mondta

   Én is rühelltem a nyomorgós piacot, meg hogy nem lehet mindenből válogatni, illetve nem látok el odáig, olyan messze vannak… de 1x-1x egy kevésbé frekventált időpontban, csak azt megvéve, amit látok és ki tudok választani, lesz.rva az árus stílusát (nem is szólok hozzá), simán belefér…;))

 4. Petrus mondta

  Pöszméte! (mindenki nevezze, ahogy tetszik neki. A pöszméte cuki. :D) Sosem rajongtam érte, de teszek vele egy próbát, levesként biztos finom lesz!

  [És ha már piac, említsük meg az eladó kisállatok simogatását, én sosem hagyom ki, és bizton állíthatom, hogy ha az embernek nincsen háziállata, egészen terápiás tud lenni (valószínűleg ha van, akkor is), az én lelkemet mindig teljesen rendbeteszi!] :’)

   • vanbal mondta

    Szia Timi, ha véletlenül visszatévedsz ehhez a bejegyzéshez…
    A lekvárt sikerült elkészítenem akkor, mostanában bontottuk fel, és nagyon finom lett. Kicsit fog a lekvár gyümölcsös ízén, kicsit pikánsabb, de teljesen jól müködik.
    Az íze egész más, mint az illata, érdemes kipróbálni.
    Készült még levendulás cukor, briós, és kalács belöle, a recepteket limara pékségének oldalán találtam.

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)