Főzőcske, fázisokban – Egy kis mozgó inspiráció…

 

 

Igen, feltett szándékom mindenkit kínozni: tessék, kajás gifek erről a csodálatosan hipnotizáló tumblrről. Jó látni a fázisokat, lépéseket mozdulatról mozdulatra, hogy hogyan készül egy sajtos melegszendvics, vagy egy full-extrás palacsinta. Az ismétlés miatt jól az emlékezetünkbe lehet vésni a technikát, afféle néma gasztroműsor. Na jól kiszúrtam magammal, itt nyáladzom arra a spagettire fél tizenkettőkör… Pedig ha folytatódik a hőség, még jó darabig nem óhajtok a tűzhely felett ácsorogni. Ilyenkor külön jó, hogy a tésztavizet vízforralóban forralom elő, így rövid ideig “fűtöm” a lakást. Na majd jövő héten, amikor emberibb lesz az idő. :)

Kategória: Gasztro

Hozzászólások

      • mondta

        én úgy csinálom, hogy felteszem a tésztát főni (fontos, hogy só legyen a vízben), közben elkészítem a rávalót. felhevítem az olívaolajat de nem túlságosan (1 főre kb. 0,5 dl, persze a tészta mennyiségétől is függ). belevágom a csilit (nyerset vagy szárazat mindegy, a csili jól kiengedi az erejét az olajban), jöhet az apróra vágott foghagyma (jó sok), ezt már csak 1 percig pirítom az olajban és leveszem a tűzről a serpenyőt. a petrezselymet összevágom beledobom a tálba, amibe majd megy a tészta. közben megfő a tészta, leszűröm, kevés vizet hagyok rajta (aki kissé ragacsosan szereti), ráöntöm a petrezselyemre, megy rá a fűszeres olaj és kevés só esetleg bors. jól összeforgatom és 3-4 percre lefedem. közben összevágok pár paradicsomot, sózom, borsozom, és bazsalikomot szórok rá. tálalásnál a tésztára mehet a parmezán, de már anélkül is isteni! volt, hogy hetente 3szor is elkészítettem :) hát ezt sokkal tovább tartott leírni, mint elkészíteni. na, ez lesz a vacsora punktum!

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)