Via vagyok, több, mint 20 éve paradicsomos káposzta-függő. Én voltam az a hülyegyerek, aki várta a főzelékeket az oviban. Magában ettem, maximum kenyérrel. Mmm. Azért zöldségfasírttal vagy halloumival sem pocsék, sőt. :)) A holnapi és a holnaputáni adagomhoz majd azt csinálok. Ja, mondtam, hogy ilyenkor napokig ezen élek?

Hozzávalók kb. 5 adaghoz

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 közepes fej káposzta (80 dkg pucolás előtt)
  • só, frissen őrölt bors, őrölt köménymag, szárított zöldségek (natúr vega mix)
  • 1 doboz (500 ml) passata
  • 3 evőkanál liszt
  • cukor

A káposztát négybe vágod, és felcsíkozod szép szalagokra (amikről lopsz egy keveset magadnak nyersen, és adsz a nyuszinak is). A torzsáját vágd ki (és edd meg nyersen – mondtam, függő vagyok). Tedd a lábos aljára az apróra vágott vöröshagymát (nem kell olaj, megpuhul úgyis), majd dobd rá a káposztát, és fűszerezd ízlés szerint – ehhez egy jó teáskanál őrölt kömény illik, én úgy szeretem. És sok bors. :) Egy löttyintésnyi vizet tegyél rá, ha friss a káposzta, fog levet ereszteni bőven, és nem kell több. Főzd, amíg puha nem lesz – ne rakd bele a paradicsomot, mert akkor soha nem lesz puha. Tényleg. A nagymamám fiatal feleségként kipróbálta, “úgyis megfő egyben”-alapon. Nem fő meg. Szóval türelem. :) Fogj egy bögrét, öntsd bele a passatát, és keverd el benne a lisztet, majd öntsd rá a káposztára, és forrald fel. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel higíthatod. Cukorral ízlés szerint édesítsd, én nem szeretem, ha nagyon édes, de egy kicsi kell bele. Ezután intravénásan kösd be fogyaszd egészséggel.