SminKedd #07 – Szemceruza

A szemceruza az egyik kedvenc sminktermékem, mert rengeteg mindent ki lehet hozni belőle, ami pedig multifunkciós, az nálam mindig pluszpontot érdemel. :) Ez a lépés (a rúzzsal, pirosítóval, szempillaspirállal) ellentétben már nem feltétlenül állja meg önmagában a helyét, de még így sem időigényes használni, és egyetlen színben is több lehetőség rejlik, vagyis bankot sem kell hozzá robbantani. Minden kép klikkre nő!

Eszközök

Maszatoláshoz: vattapálcikák (1 – ha nincs jobb, bár ehhez pont a hagyományos fültisztító,a kerek végű a praktikusabb, nem ez a sminkes hegyes/lapos), lapos, rövid, tömött ecset az alsó szempillasor kifestéséhez és satírozáshoz (2 – Sigma E20), ceruzaecset a satírozáshoz (3 – Sigma E30, ez a kedvenc ecsetem, szemhéjpúdert is egész jól lehet vele felvinni meg maszatolni, utazáshoz mindig ez van nálam).

Különféle szemceruzák (természetesen létezik több is a világon, nekem ezek vannak): kicsavarható ceruzák (4 – előny, hogy nem kell őket hegyezni, a fenti essence-ek még tartósak és valamennyire vízállók is), hagyományos szemceruza (5), dagi/puha szemceruza (6). Utóbbi kettőhöz érdemes beszerezni egy szemceruza-faragót, amin van kétféle méretű lyuk, így könnyű tisztán és élesen tartani őket.

 

Papírra könnyű rajzolni a ceruzákkal, de a lényeg az, hogy a szemhéjadon hogy viselkedik. Vásárlás előtt mindenképpen próbáld ki bőrön az adott ceruzát (erre valók a teszterek!) – amellett, hogy nem biztos, hogy olyan színe van, mint a toknak (alulról a harmadik szín lila; komolyan), lehet, hogy nem fog úgy, ahogy kéne neki. Figyeld meg, hogy síklik a bőrödön, mennyire zsíros, mennyire tudod elkenni a kezeddel (vagyis ecsettel mennyire satírozható), milyen könnyen jön le, hányszor kell áthúznod, hogy fogjon is, milyen érzés használni, stb. A világosabbik zöld (rózsaszín felett) pl. elég gyenge, de valamennyire építhető, a barna (fekete felett) viszont rettenetesen kemény, és kibököm a szemem, mire színt nyerek ki belőle, szóval kuka (ő nem volt mindig ilyen egyébként, csak régi, de volt már új is, ami így viselkedett). A kemény, de jól fogó ceruzákkal szép, pontos ívet lehet húzni; ami puhább, de szintén erős a színe, az pedig remek maszatoláshoz – ezt is vedd figyelembe, amikor vásárolsz. Ebből kiindulva lehet kétféle fekete szemceruzád, ha az egyik inkább a precíz, a másik a puha kategóriába esik, de két kőkemény ugyanolyan kéket felesleges megvenned.

Ami a színeket illeti: egy sötétszürkét, feketét, barnát érdemes beszerezned, mert önmagukban is szépek, és ha puhák, sminkalapnak is jók (ld. 4-es pont később). A színesek egyedül is képesek színt vinni az arcra (ld. 1-2. pont később), de ha túl vadak lennének, egy vékony fekete tusvonal fölé rajzolva enyhíthető a hatás (előbb rajzolj a ceruzával, utána a tusvonallal – ld. fenti kép, jobb oldalon). A rózsaszínt például szerintem nem is érdemes önmagában hordani, csak tussal, mert a nagyon fehér bőrön szemgyulladás látszatát keltheti.

Jól fogó, tartós szemceruzával szokták kihúzni a vízvonalat is. Ettől nagyon sokan ódzkodnak, mert a szem közelébe kell nyúlni, és sokan nem is tartják egészségesnek. Dönts belátásod és ízlésed szerint, hogy használod-e vagy sem. Én nagyon ritkán szoktam, évente max. pár alkalommal, abszolút meg lehet lenni nélküle.

Hogyan?

Én általában úgy szoktam a szemceruzát használni, hogy jobb kezembe fogom a ceruzát (mert jobb kezes vagyok), bal mutatóujjammal lefogom (nem húzom!) a félig becsukott szemhéjamat, és hogy teljesen sima legyen a szempillatő, és egészen közel tudjam meghúzni a vonalat, kicsit felhúzom a szemöldökömet (ha nem megy, valami felháborítóra kell gondolni ;)). Ezután a belső szemzugból indulva apró mozdulatokkal kifelé haladok. És az a legjobb, hogy attól függően, hogy mennyire akarok bonyolult sminket, mennyi időm van, vagy mennyire vagyok béna, 7-8 féle sminket ki tudok hozni belőle. Ha az alábbi fázisokat lépésről lépésre követed, a végső sminkhez jutsz el, de bármelyik lépésnél kiszállhatsz – szempillaspirál, és készen is vagy.

1. Sima vonal

Rohanós smink – vonal meghúz, szempilla kifest, és kész is. Ha jó minőségű a ceruza, úgy néz ki, mint egy színes tus – a végén ha akarod, egy kicsit tovább is húzhatod, hogy cicás legyen. A vastagságával is játszhatsz, lehet nagyon vékony, lehet határozottabb is.

Akár elsatírozod (ld. 2-es verzió), akár nem, nem kell teljesen meghúznod a felső vonalat a belső szemzugig, az is szép, ha egy sötétszürke, barna, fekete színnel csak a szempillákat emeled ki egy kicsit, és a külső egy-két harmad tövébe húzol egy vékony vonalat, vagy épp csak a belső szemzugot hagyod ki. A legfelső képen is ez látható, illetve Rose McGowan színésznő is gyakran visel ilyen sminket (alulra pedig nem tesznek neki semmit), szerintem egyszerű és kifinomult. :) Készítettem róla is néhány illusztrációt.

  

Nem túl szép, ha a vonal és a szempillasor között kilátszik a bőr, ezért ha nem tudod a “felháborodós” szemöldökfelhúzással sem egészen a szempillatövekig húzni a vonalat, jól jöhet a tightlining nevű művelet, amikor is egy kicsit megemeled a felső szemhéjat úgy, hogy a szempillák szinte függőlegesen álljanak, és be tudj látni alájuk. A szemceruzával a szempillák tövét alulról húzod ki, de fontos, hogy nem a vízvonalról van szó, hanem ugyanúgy a szemhéjadra rajzolsz, csak a szempillák túloldaláról, rajtuk keresztül. Ez főleg sötét, füstös sminkeknél fontos – a sima “egy vonalat húzok és már itt se vagyok” sminkeknél nem szokott gond lenni, én is csak az aprólékosabb, alkalmi sminkeknél szórakozok vele. Ha nem használsz szemceruzát az adott sminkhez, a kitöltést egy lapos, tömött ecsettel (mint fent a 2-es) és szemhéjpúderrel is kivitelezheted.

+ variáció: alul és felül is kihúzod. Sőt! Egyszer láttam egy lányt, akinek csak alul volt türkizzel kihúzva a szeme, nagyon ütős volt! Ő teljesen kihúzta egészen a belső szemzugig, de ha a felső vonalhoz párosítod, rád van bízva, hogy mennyire szeretnéd. Én általában a külső harmadot szoktam, annyi szín pont elég ahhoz, hogy a ceruzaecsettel beljebb is tudjak maszatolni egy keveset, és nem túl erős. Az alsó kihúzás (főleg sötét színnel) szűkítheti a szemet, és a karikákat is jobban kiemeli. Nekem egyébként általában az segít eldönteni, hogy milyen vastagon húzzam ki alul, hogy ha szemből belenézek a tükörbe, meddig érnek az alsó szempilláim – igyekszem az ő hosszukon belül maradni, különben elkerülhetetlenül úgy nézek ki, mint aki verekedett valakivel.

2. Elmaszatolt vonal

Ez a rohanó rohanósabb verziója, amikor nem csak sietek, hanem kapkodok, és nem sikerül szépre a vonal. De amúgy is tök jól néz ki, szóval lelkifurdalás nélkül nekiesek az ecsettel az ép vonalnak is. :) Ceruzaecsettel elmaszatolgatom, és kész is. Enyhén füstös lesz a hatás. Ez az én mindennapi sminkem egyébként, azért is van annyi féle színű szemceruzám, mert egyszerűen kell, hogy minél több színből el tudjam készíteni a jolly jokeremet. :)

+ variáció: alul is kihúzod és elmaszatolod.

3. Szemhéjpúderes kiegészítés

Egy színben hozzáillő szemhéjpúdert viszek fel a szín fölé, és tovább satírozom. Itt például a csillámokat szépen le is söpörte a szemceruzáról az ecset, és a színét is tompította egy kicsit. Természetesen lehet más szemhéjpúdert is használni, ahogy szeretnéd, én most egy nagyon türkizes sminket szerettem volna magamnak. :) Most az elv a lényeg.

+ variáció: meglepő módon az alul kihúzás. Elkészítettem ezt a verziót is, vittem fel még szemhéjpúdert felülre a mélyítővonalig, alulra pedig egy keveset a szemceruzából a külső szemzugba – utóbbit a ceruzaecsettel kívülről befelé haladva elsatíroztam (azért imádom annyira ezt, mert nem kell tökéletesnek lennie!), majd egy kevés szemhéjpúderrel fixáltam. Feltettem a szempillaspirált, és kész is. Hurrá!

A használt szemceruza az essence long lasting eye pencil 12 I Have A Green árnyalata, és a Sigma Flare palettából az Oversee szemhéjpúder (imádom ezt a színt).

4. Ceruza mint alap

Ehhez kell a puha szemceruza – ezek általában a “duci” verziók, a Nyxnek vannak nagyon jó cerkái (Jumbo Eye Pencil), tervben van, hogy beszerzek én is párat belőlük, a sminkes lányok blogjain jókat olvastam róluk. :) Most egy (sajnos azóta már megszűnt) essence barnát használok, de a tekerősből a fekete is elég puha a satírozáshoz, ezekkel elvagyok. Az alap elkészítésénél lényeg, hogy nem vékony vonalban húzod ki a szemedet felül, hanem nyugodtan lehet vastag a “rajz”, akár egészen a mélyítővonalig, majd ecsettel elsatírozod az egészet, és vihetsz fel rá szemhéjpúdert – vagy az egészre, vagy csak a szélekre. Majd a szemhéjpúderes fejezeteknél bővebben kitárgyaljuk, hogy mi hova megy. A sötét színek nagyon szép alapot nyújtanak, a sötétbarnán jól mutatnak a zöldek, lilák, kékek is, feketén meg kábé minden. Kísérletezz, hogy melyik szemhéjpúdered milyen “háttérrel” hogy néz ki! Más, ha bőrszínű, fehér, vagy sötét alapra viszed fel. A kezeden, kézfejeden is próbálkozhatsz nyugodtan — tapasztalatból mondom, ha a szemeden gyakorolsz és sokszor mosod le egymás után a sminkeket, hogy feltehesd az újat, elég hamar ki fog fáradni szegény. Kezet mosni könnyebb.

A vastag szemceruzát én nem szoktam közvetlenül az alsó szempillasoron használni, mert nem tudom szabályozni a vastagságát, úgyhogy azt szoktam ilyenkor, hogy a ceruzaecsetemmel felveszek egy kevés színt a ceruzáról (könnyű, mert puha a festék; gyakorlatilag úgy csinálok, mintha rúzsecseteznék), és ezzel húzom ki a szememet alul.

A ceruza alapként való használatához nem készítettem saját képet, mert Lolly tökéletesen megmutatta a minap, hogy hogyan készíti ceruzával az alapot, nézzétek meg nála, nem török a babérjaira, pont így csinálom én is, csak nem szivacsos az ecsetem.

Nem tudom, miért, de van valami kielégítő érzés abban, hogy teljesen össze-vissza firkálok a szememre egy puha, vastag cerkával, és egészen addig, amíg el nem satírozom “hű de állat!”-ra, úgy nézek ki, mint a 3 éves, aki magára borította az anyukája sminkesdobozát. :)) Amikor Ádám a “rajzolt” fázisban szokott látni, mindig kikerekedik a szeme, és mindig el kell mondanom neki, hogy még nincs kész, és ne aggódjon, nem hagyom így. :D

Házi feladat

 1. Vedd elő a szemceruzáidat, hegyezd ki, amit ki kell, és kezdj velük vonalakat rajzolni a kezedre. Nézd meg, hogy hogy fognak, milyen kemények, és döntsd el, hogy jók-e Neked vagy sem. Jegyezd meg mindegyikről, hogy precíz vonal húzására vagy inkább maszatolásra alkalmasabb.
 2. A puha szemceruzáiddal rajzolt alapon próbáld ki a szemhéjpúdereidet, és egy füzetkébe jegyezd fel a kedvenc kombinációidat (ha több, mint egy terméked van, elég hamar követhetetlen lesz, hogy mi az, ami nagyon bejött). Ezt is csináld a kezeden, nem kell a szemedet feleslegesen nyúzni. A szép smink mínusz első lépése, hogy ismered az eszközeidet, tudod, hogyan viselkednek, milyen hatást érhetsz el velük, és nem ér meglepetésként a végeredmény, ha használod őket. ;) Szóval rajzolj nyugodtan. Ne aggódj amiatt, hogy a kézre rajzolás “pazarolja” a terméket – annál pazarlóbb úgysem lehetsz, hogy kihasználatlanul őrizgeted a cuccaidat.
 3. Gyakorold a szemceruzás sminket, főleg az első két verziót; próbáld ki, hogy az alsó-felső, teljesen-félig-alig megrajzolt verziók közül melyikek a kedvenceid, melyik áll jól. Hétköznapokra, sietős reggeleken bőven elég ennyi is, de nagyon sokat tud számítani. ;)

Jövő héten folytatom a sorozatot, méghozzá a szemhéjtussal. Nem vagyok egy nagy tus guru, de megosztok mindent, amit tudok, és azokat is, akiktől – szerintem – érdemes tanulni.

Kategória: Szépség

Hozzászólások

 1. Marry86 mondta

  Nálam a szemceruza csak farsangkor játszott. Anyum azzal rajzolt nekem bajuszt és fekete orrot, hogy hiteles egérke legyek.
  Nem sminkelem magam, egyáltalán nem értek hozzá. Leragadtam a színes labellonál.
  De lelkesen olvaslak hétről hétre. Nekem olyan, mint ha egy bűvész árulná el a titkokat.

 2. mondta

  Nagyon szép a szemed, és a festés is nagyon profi. :) Köszönjük az újabb ötleteket, próbálgatom majd a ceruzáimat – nagy mumus volt ez számomra, de te bármihez meg tudod hozni az ember kedvét. :P Viszont Lolly linkje nekem nem jön be, illetve felvillan az oldal és aztán összeomlik. :(

 3. Bb.Sophie mondta

  Én általában csak egyféleképpen használom a fekete szemceruzámat (essence long lasting black♥): az alsó és felső vízvonalamat húzom ki vele. Nagyon tartós, bár nyáron át szoktam húzni tussal is.
  Az egész készletem ez a fekete, egy csillámos fekete, grafitszürke, csillámos kék és egy barna, de ezeket szinte alig használom, mert nem tudok normális vonalat húzni vele a szemhéjamon. Kihívás elfogadva, gyakorolni fogok! :D

 4. Babzsi mondta

  Szuper post, vennem kell hegyezőt:). Régebben volt egy ezüst színű jól maszatolható ceruzám amit nagyon szerettem. Ja és egy trükk amit a Tyra Banks mutatott egy showban, hogy az alsó szemhéjat a pilla feletti részt fehér ceruzával emeli ki. Nagyon felfrissíti a tekintetet.

 5. hanna mondta

  Szemceruza nélkül nehezen létezem amióta kipróbáltam. Egészen meg tudja változtatni a tekintetet. AZ egész készletem egy feketéből és egy barnából áll, a barnát szeretem a legjobban, az passzol hozzám inkább. Illetve van még egy sötétkék, és egy ezüstszínű, csillogó, de azokat még talán sosem használtam. Itt az ideje, hogy kipróbáljam! Mit veszíthetek?

 6. Amanda mondta

  Nekem egyelőre egy barna van. Mindig is félem tőlük/nem tudtam mit kezdeni a szemceruzákkal, és ez a példány sem hozta meg a kedvem, nagyon kemény, fáj, alig színez. Brrr. Meg hülyén is néz ki rajtam, mert nagyon ott van a “csík” a szemem és a vonal között, és ezzel a ceruzával valahogy nem is volt kedvem alászínezni…
  Most tervezek éppen beszerezni egy csavaros ceruzát. Épp azon gondolkoztam, milyen színű legyen…

   • Amanda mondta

    Én is úgy vélem, hogy ki fogom hajítani.

    Barna szemem van, elég sötét (de nem annyira, mint szeretném:D), és elég kicsi és nagyon közelülő. Sminkelni ha olyan kedvem van, hétköznapra, vagy különlegesebb, de majdnem hétköznapi eseményekre, amikor úgy mégis meg kell jelenni. Szóval általában natúr sminket kell csinálnom. A ceruza miatt nem akartam barnát, de ha az úgyse használható, akkor talán barna kéne. Meg még a zöldet szeretem, de az nem minden ruhához jó, a fekete lehetne még, vagy szürke?

   • mondta

    Én szürkét akkor szoktam, ha határozottat akarok, nem színeset, de nem annyira durvát, mint a fekete.
    A helyedben bevállalnám a kéket, hidd el, közel sem annyira 80-as évek, és barna szemhez nagyon szép…! Nem kell ám ilyenkor őrülten mindenhez mindent passzintani, akkor is sminkelhetsz kékkel, ha semmi más kék nincs rajtad.

   • Amanda mondta

    Hmm. Pedig azt gondosan kihagytam.:D Kicsit világos ráadásul az a kék, szóval túl erős. De meglátjuk, talán majd a 2.:))

   • Amanda mondta

    :DDDD Úgy értettem a világosat, hogy nem az a majdnem fekete, hanem erős kék.:) Amitől félek.;) Meg az nagyon elüt szerintem. Hmmmm.

 7. coffeelov mondta

  Via, javaslom, hogy tényleg szerezz be egy NYX Jumbo-t, szerintem nagyon nagyon jók. Nekem van azt hiszem 6 szín belőle és imádom. Sőt, említetted, hogy minden ami multifunkciós az jó….hát ezek abszolút azok. Én például a NYX Jumbo Pencil Dark Brown árnyalatával, egy ferde ecset segítségével festem a szemöldököm. Nagyon könnyű vele dolgozni, nagyon tartós, és nekem a színe is pont jó. Alapnak ezek a legjobbak szerintem ebben az árkategóriában. Még az is tud füstös szemet csinálni aki ügyetlenebb. Most már itthon is kapható, rendelhető, de van egy szuper amerikai oldal ahol minden árnyalat elérhető.

 8. mezitlabaparkban mondta

  Én nagyon szenvedek a szemceruzával. Nem tudom szépen kihúzni, a szempilla tövénél, mindig marad szabad bőrcsík… A másik meg, hogy szomorúkiskutyaszemem van, és ha kihúzom, úgy nézek ki, mint egy megvert szomorúkiskutya… Van valaki aki hasonló cipőben jár?

 9. Csipike mondta

  Nekem a Clinique cream shaper-je jön be nagyon, a chocolate lustre pl sötétbarna, kicsit csillogós és nagyon tartós, viszont jól kenhető és lemosni sem nagy cucc + fél évig simán kitart egy cerka (kb 5100 körül van, jelenleg promócióban a fekete, spirállal, lemosóval, neszeszer tasakkal vagy szemkrémmel), mindennap használom és nem is keveset, mert kb tusvonalat kreálok vele a felső szemhéjra.
  Spirálból is a Clinique meleg vízzel lemosható változatait használom, mióta megláttam vmi glossy magazinban (hatott a reklám) és szeretem. Még a szaunát is bírja. Ha már “reklámozok”, akkor a fenti márka szemhéj festékeit is meg kell dicsérnem (ajándék volt vmi krémhez), nagyon tartós, ott marad, nem mászik el/le, nem gyűlik be a “ráncba” a szemhéjam közepén, pedig nekem eléggé “lógós” a felső szemhéjam :( rossz örökség.
  Viának köszönhetően most már próbálom a kuponos akciókra időzíteni a beszerzést.

 10. misimasi mondta

  Nálam a szemceruza a mindennapi smink része. Az esetek 90%-ában fekete, de most kedvet kaptam egy-két másik színhez is. :)
  Csak kihúzom a szememet, vattapálcikával elmaszálom, rá egy kis világosszürke- sötétszürke szemhéjpúder, szempillaspirál és kész is. Újabban elengedhetetlen a pirosító. 5 perc alatt kész. Igazán gyerekbarát. Bár, ha jön a lányka és beleszól, hogy milyennel fessem ki a szememet, akkor több is (de ez együtt töltött időnek minősül). Néha használok barnát, olivazöldes szemhéjpúdert, ill. van egy világosrózsaszín- padlizsán-szürke kombójú is (ezt szeretem, csak nagyon csillog).
  Sötétebb színekbe járok, így a sminkem is ehhez igazodik. Színben azt hiszem beújítok.
  Őszintén szólva nem próbáltam még tökéletesen szép vonalat húzni (nincs arra időm), így marad a satírozás, ami teljesen megfelel a stílusomnak, igényemnek, időmnek.

 11. nyunyo mondta

  Munkából hazafele jövet első dolgom volt venni egy ilyen zöld szemceruzát, pedig magamtól sosem vettem volna le a polcról, de egyszerűen gyönyörű ahogy kifestetted vele a szemed. Este én is gyakorlok és holnap felavatom.
  A tusról is lesz külön cikk? Jó lenne, ha felbátorítanál annak a vásárlására, használatára is :-)
  Te hordasz kontaktlencsét?

 12. nyunyo mondta

  Ja, bocs azt nem láttam.
  Csak azért kérdeztem a kontaktlencsét, mert én is hordok. Téged nem zavar néha sminkelésnél? Arra gondolok, hogy nagyon kell figyelni rá, hogy olyan festéket vigyél fel ami nem pereg le. De ezután bátran meg merek majd venni olyan terméket, amit Te is használsz, mert pl. eddig essencet nem mertem vásárolni, pont a lencsém miatt. Borzasztóan tud szúrni, ha a nap folyamán bele pereg a festék.

  • mondta

   Nem volt még vele gondom. :) Itt az utolsó képen már benn a lencse, mert ebben a sminkben mentem utána el, és elfelejtettem betenni az elején. :D Úgyhogy addig nincs, de a második hármas képen már benn van. De egyébként sminkelés közben nem szokott zavarni, sőt, jobban látom a tükröt, ha benn van! :) Nem kell annyira közel hajolnom, mint szemüveg nélkül.

 13. nyunyo mondta

  Engem sem sminkelés közben zavar, sőt akkor jobb is ha bent van.
  Csak nagyon félve vásárolok, hogy a nap folyamán ne peregjen a szemembe. Bár ez is inkább csak a szempilla spirálnál fordult elő.
  Jajjj, nagyon várom már a tusos cikket. Annyira megirigyeltem a kolléganőm gyönyörű sminkjét, ami igazából csak egy sima tus vonal és szempillaspirál, hogy azóta mindegy vágyam egy klassz tus.

 14. Penelope mondta

  Megfertőztetek….Tegnap és tegnap előtt RoseMcGowan-sminkem volt: egy barna/egy fekete. Ma viszont a péntek tiszteletére Via-szemeim vannak, barna-rózsaszìn kombinàcióval…Nagyon élvezem a sorozatot!:-) …és munka utàn természetesen útba ejtek egy drogériàt ;-)

 15. radyrpok mondta

  Jaj, de jó, a szemceruzás és szemhéjpúderes részt vártam a legjobban! Az én problémám, hogy ha kihúzom az alsó pillasort, nagyon feltűnő (nekem) a vonal. Nem maszatolom el eléggé a ceruzát, világosabb színt (fekete helyett barnát pl) kéne használnom, vagy esetleg csak nekem fura, mert szokatlan?

  Tudom, nem kötelező kihúzni az alsó pillasort, de nekem felül sötétek a pillák, alul viszont átlátszó szőkék. Ha csak spirálozok alul, az is nagyon bohócos, ha meg semmit nem csinálok, olyan “üres” a szemem alatt, alkalmi sminkhez kívánkozna oda is valami.

  Via (vagy más), van erre valami ötleted?

 16. luxusrozi mondta

  Radyrpok, abszolúte kezdő vagyok a témában, de a mai sok-sok bók bátorít, hogy válaszoljak Neked. Minden nap sminkelek, alapozótól szemhéjporon át rúzsig. A mai napig hanyagoltam az alsó pillasort, pont mert túl feltűnő, bohócos, stb. Via cikke és egy netes videó után felbátorodtam, és barna, kenődős ceruzát picit elmaszatolva, világosbarna porral elsatírozva finoman kifestettem az alsó pillasort is. A hatás frenetikus volt, kollégák és kolléganők egymás után dicsérték a szememet! Pedig minden nap amúgy is sminkben látnak! Nem lett pandamacis, ribis, túl erős, hanem barnával pont kellemes. Sose gondoltam volna!
  Takács Nóra (“hogyanlegyekjónő”) tavaszi sminkje is nagyon inspiráló!

 17. stecs mondta

  Hát a szemceruza nem a szívem csücske, de azért szoktam használni néha-néha. Leginkább alsó vízvonalra és szemöldökre (sajnos nagyon ritka a szemöldököm). Minden esetben egy jól bevált barnát (nálam a Manhattan vált be) és ettől a pár mozdulattól már nagyon szépen kiemelem a szemeimet. A feketétől nagyon tartok. Nekem az túl látványos már. (tusban is folyton barnát keresek)
  Hősiesen bevallom, mivel annyira nem tartottam izgalmas témának, sokáig nem is olvastam el ezt a cikket. Most viszont, hogy végre rávettem magam, neki fogok állok kísérletezgetni. Aztán majd meglátjuk, hogy van-e hozzá tehetségem. :) Remélem létezik lila színű szemceruza is. :) (A szemem színéhez leginkább a lila passzol)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)