Urban:Eve & Mácsár Andrea ékszerkollekció


Az évszaktündér, aki elkísér bárhová:  Urban:Eve & Mácsár Andrea közös ékszerkollekció

Kifinomult, játékos nőiesség, lágy színek és izgalmas textúrák jellemzik az Urban:Eve & Mácsár Andrea ékszerkollekció első szettjét, mely 2012. január 20-tól rendelhető az alkotóknál.

Mácsár Andrea, az egyedülálló fa és textilékszerek készítője első pillantásra talán szokatlan, ha tetszik valószínűtlen kooperációval jelentkezik a 2012-es évben; partnerei ebben Farkas Lívia, vagy ahogy olvasói ismerik, Via, az Urban:Eve életmódblog szerzője, és a blog állandó grafikusa, Csalló Edina.

A blogger, az iparművész és a grafikus hölgyek együttműködése egy műhelylátogatással és egy beszélgetéssel indult. Via blogposztban mutatta be Andrea egyedülálló ékszereit és a Budapest belvárosában megbúvó kis szalont. Andrea kicsivel később az Urban:Eve böngészése közben szeretett bele a blogon naptár, háttérkép, ikon formájában rendszeresen visszatérő rajzolt karakterekbe. Csalló Edina szívetmelengető grafikáira az olvasók is repesve várnak minden hónapban, így egy cseppet sem meglepő, hogy az iparművész képzeletét is megmozgatta a 2012-es évszaktündér-sorozat nyitódarabja, amit Edina és Via közösen találtak ki. Így született a közös ékszerkollekció ötlete, hogy a tündérek bárhová elkísérhessék gazdájukat, hiszen bármilyen körülmények közepette mosolygásra ingerelnek — és ki ne szeretne magánál tudni mindig, bármikor egy darabka felhőtlen vidámságot?

Az évszaktündérek egyszerre jelenítik meg az örök változást és a jelen tökéletes átélését. Abban lelik örömüket, amit a természet ad nekik: hópelyhekkel játszanak, virágkoszorút fonnak, a napsugarakat kergetik, vagy az ősz gyümölcseit élvezik. Ezzel emlékeztetnek az Urban:Eve filozófiájára is, miszerint érdemes keresni a jót a mindennapokban és megpróbálni minden helyzetből a legjobbat, legörömtelibbet kihozni. A tündérek természetközeli világát, finom színeit pedig a Mácsár Andrea ékszerek természetes anyagai, bőr, fa és textil hangsúlyozzák ki.

A kollekció darabjai szettben és külön is 2012. február 29-ig bevezető áron vásárolhatóak meg, Mácsár Andrea katalógusában pedig nemzetközi forgalmazásban is elérhetőek lesznek. Az alkotók a tervek szerint még a kalendáriumi tél folyamán jelentkeznek a közös ékszerkollekció újabb darabjaival.

Az alkotókról röviden

  • Mácsár Andrea: 2010 óta foglalkozik hivatásszerűen ékszerek tervezésével és készítésével. Munkái a világon egyedülállóak, formatervézési mintaoltalom védi őket. 2011-ben két nagy nemzetközi kiállításon sikerrel vett reszt külföldön, ékszerei  jelenleg 10 országban kaphatóak. 2011 szeptemberében megnyitotta az első saját ékszerszalonját Budapesten.

  • Farkas Lívia: hivatásos boldoglány, az Urban:Eve életmódblog szerzője. A 2011-es GoldenBlog Életmód díjának kategóriagyőztese, 1999 óta készít és tart fenn tematikus honlapokat, 2001 óta blogol, 2013-ban jelent meg első könyve Ennél zöldebb nem lesz! címmel.
  • Csalló Edina: az Urban:Eve blog állandó grafikusa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem japán hallgatóinak elsőszámú támasza az egyetemi ügyintézésben. Grafikái díszítettek meghívót, naptárat, de tervezett már készülő Flash játékhoz is karaktereket.

A kollekció megrendelhető e-mailen (macsarandrea@gmail.com), a www.textilekszer.hu webshopján keresztül, illetve személyesen megvásárolható a Mácsár Andrea Showroomban (Budapest, VIII. Kisfaludy u. 1.)

Kapcsolat:
Mácsár Andrea: macsarandrea@gmail.com
Farkas Lívia: via.farkas@gmail.com

 

A kollekció darabjai

 

Szett (1 sima nyaklánc, 1 pár fülbevaló & 1 gyűrű): 9990 Ft

Nyaklánc (medál mérete 6 cm, fonott bőrön vagy szalahgon): 3990 Ft
Fa díszes nyaklánc: 4990 Ft
Selyemkendős nyaklánc: 6990 Ft 

 

  

Fülbevaló (4 cm): 4990 Ft

  

  

Gyűrű (3 cm, állítható gyűrűalapon): 3490 Ft

 

  

antiallergén fém kiegeszítők minden ékszeren