Go Back
+ servings

Koreai sült brokkoli

Egy ízletes, vegán alternatíva a paníros-szószos ételek rajongóinak. :)
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 25 minutes
Course: főétel
Cuisine: ázsiai
Keyword: húsmentes, tejmentes, tojásmentes
Servings: 2

Ingredients

  • ½ fej brokkoli vagy karfiol

A palacsintatésztához

  • ¾ bögre liszt
  • ¼ bögre keményítő
  • ½ bögre zabtej vagy bármilyen növényi tej, amid van
  • 1 evőkabál szójaszósz
  • 2 evőkanál szezámolaj más is jó, ha nincs szezámolajad
  • csipet ízlés szerint

A sütéshez

  • 1 bögre zsemlemorzsa lehetőleg panko
  • 2 evőkanál olaj a sütéshez

A szószhoz

  • 3 rész majonéz kedvenc veganézed vagy joghurtod is jó
  • 1 rész ketchup
  • édes chiliszósz ízlés szerint

A tálaláshoz

  • rizs
  • saláta

Instructions

  • A brokkolit nagyobb rózsákra szedjük úgy, hogy legyen szára, aminél fogva meg tudjuk fogni.
  • A tepsit 220°C-ra előmelegítjük (légkeverésesen 190°C). Ha frissen készítesz hozzá rizst vagy köretet, azt is tedd fel most.
  • A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük. Habverővel tökéletes lesz, ha van ilyen fejű robotgéped, használd nyugodtan.
  • A brokkolikat száruknál fogva belemártjuk a palacsintatésztába, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában. Nem baj, ha a "nyakuk" csupasz marad, finomra meg fog sülni így is, és legalább nem leszünk könyékig tésztásak készítés közben.
  • A tepsin elrendezgetett brokkolikat 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk, hogy biztosan szép ropogósak legyenek kívül is. 25 percig sütjük.
  • Amíg sülnek, a chilis szósz hozzávalóit összekeverjük. Hígabbra is csinálhatod, ha majonéz és ketchup helyett szójaszószt és sok fokhagymát teszel bele. Ebben át is hempergetheted tálalás előtt a megsült "vegán csirkecombokat". :D
  • Rizzsel, friss zöldekkel tálaljuk, mehet a tetejére szezámmag és újhagyma is.
Tried this recipe?Írd meg kommentben, hogy milyen lett!