Go Back
+ servings

Gyors banánkenyér

A szottyadt banánok és az "úgy ennék valami édeset" délutánok megmentője. Ízlés szerint turbózható csokival és magokkal. :)
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 55 minutes
Total Time: 1 hour 10 minutes
Course: sütemény
Keyword: húsmentes, tejmentes, tojásmentes
Servings: 1 kenyér

Ingredients

  • 4 db banán (jó érett)
  • ½ bögre puha vaj (nálam jó minőségű vegán vaj, alias margarin)
  • ¼ bögre cukor
  • 1,5 bögre liszt (az ízvilág simán elbírja a teljes kiőrlésű fazonokat is, de lehet, hogy kevésbé lesz szottyos a tészta)
  • 1 teáskanál fahéj (mehet mellé vanília és kardamom is, ha szereted)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • ízlés szerint magvak (tökmag, dió, mandula, kókuszpehely) és csokoládé
  • kevés növényi tej (ha túl száraz lenne a tészta)

Instructions

  • A nedves hozzávalókat (banán, vaj) összekevertem.
  • Hozzáforgattam a cukrot, a lisztet, egy nagy teáskanál fahéjat, sütőport és sót. A magvakat és csokit is ezen a ponton lehet belekeverni a tésztába.
  • Egy hosszúkás formába vagy őzgerincbe érdemes önteni, ha szilikon-forma, akkor vajazni sem kell. Az forma alját megszórtam tökmaggal, de szórhatsz a tetejére is mindenfélét, amid van. Kókuszchipsszel isteni.
  • 180°C-on (légkeverésesen 160°C) 55 percig kell sütni.

Notes

Néha sütés után kicsit levet ereszt a süti, de egyébként teljesen jól megsült ilyenkor is, csak le kell önteni róla a szirupos lét, és semmi baja nincs. Csak azért írom, hátha valaki megijed, ha az övé is így viselkedik – nyugi, nem nyers tőle a tészta! :) Muffinkapszliban is jó lehet, és könnyebb szállítani is. :)
Tried this recipe?Írd meg kommentben, hogy milyen lett!