½bögrepuha vaj(nálam jó minőségű vegán vaj, alias margarin)
¼bögrecukor
1,5bögreliszt(az ízvilág simán elbírja a teljes kiőrlésű fazonokat is, de lehet, hogy kevésbé lesz szottyos a tészta)
1teáskanálfahéj(mehet mellé vanília és kardamom is, ha szereted)
1teáskanálsütőpor
1csipetsó
ízlés szerintmagvak (tökmag, dió, mandula, kókuszpehely) és csokoládé
kevésnövényi tej(ha túl száraz lenne a tészta)
Elkészítés
A nedves hozzávalókat (banán, vaj) összekevertem.
Hozzáforgattam a cukrot, a lisztet, egy nagy teáskanál fahéjat, sütőport és sót. A magvakat és csokit is ezen a ponton lehet belekeverni a tésztába.
Egy hosszúkás formába vagy őzgerincbe érdemes önteni, ha szilikon-forma, akkor vajazni sem kell. Az forma alját megszórtam tökmaggal, de szórhatsz a tetejére is mindenfélét, amid van. Kókuszchipsszel isteni.
180°C-on (légkeverésesen 160°C) 55 percig kell sütni.
Megjegyzés
Néha sütés után kicsit levet ereszt a süti, de egyébként teljesen jól megsült ilyenkor is, csak le kell önteni róla a szirupos lét, és semmi baja nincs. Csak azért írom, hátha valaki megijed, ha az övé is így viselkedik – nyugi, nem nyers tőle a tészta! :) Muffinkapszliban is jó lehet, és könnyebb szállítani is. :)