2evőkanálszezámolajmás is jó, ha nincs szezámolajad
csipetsóízlés szerint
A sütéshez
1bögrezsemlemorzsalehetőleg panko
2evőkanálolaja sütéshez
A szószhoz
3részmajonézkedvenc veganézed vagy joghurtod is jó
1részketchup
édes chiliszószízlés szerint
A tálaláshoz
rizs
saláta
Elkészítés
A brokkolit nagyobb rózsákra szedjük úgy, hogy legyen szára, aminél fogva meg tudjuk fogni.
A tepsit 220°C-ra előmelegítjük (légkeverésesen 190°C). Ha frissen készítesz hozzá rizst vagy köretet, azt is tedd fel most.
A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük. Habverővel tökéletes lesz, ha van ilyen fejű robotgéped, használd nyugodtan.
A brokkolikat száruknál fogva belemártjuk a palacsintatésztába, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában. Nem baj, ha a "nyakuk" csupasz marad, finomra meg fog sülni így is, és legalább nem leszünk könyékig tésztásak készítés közben.
A tepsin elrendezgetett brokkolikat 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk, hogy biztosan szép ropogósak legyenek kívül is. 25 percig sütjük.
Amíg sülnek, a chilis szósz hozzávalóit összekeverjük. Hígabbra is csinálhatod, ha majonéz és ketchup helyett szójaszószt és sok fokhagymát teszel bele. Ebben át is hempergetheted tálalás előtt a megsült "vegán csirkecombokat". :D
Rizzsel, friss zöldekkel tálaljuk, mehet a tetejére szezámmag és újhagyma is.