Vissza a poszthoz
+ adag

Vegán zserbó Zsuzskó mami konyhájából

Tojásmentes, könnyen tejmentesíthető puha zserbó karácsonyra
Előkészítés: 1 nap 30 perc
Főzési/sütési idő: 40 perc
Összesen: 1 nap 1 óra 10 perc
Fogás: sütemény
Konyha: magyaros
Kulcsszó: tejmentes, tojásmentes, vegán
Servings: 8

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl tejföl (nálam zabtejföl)
  • 2 dkg friss élesztő (vagy 1 teáskanál porélesztő)

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 6 ek baracklekvár

Csokimáz

  • 3 ek édesítetlen kakaópor
  • 3 ek cukor
  • víz
  • 1 ek margarin

Elkészítés

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy éjszakát hagyjuk pihenni a hűtőben.
  • Másnap harmadoljuk a tésztát, a kis gombócokat lappá nyújtjuk, így kapunk 3 ugyanakkora lapot. (Ez lehetőleg legyen akkora, mint a tepsi, amibe szánjuk a zserbót.)
  • Az első lappal kibéleljük a tepsit, megkenjük 3 evőkanál baracklekvárral, és megszórjuk a diós töltelék felével.
  • Rá a második lap ugyanígy megkenve-megszórva, aztán jöhet a tetejére a harmadik lap, lefedve a diós barackos réteget.
  • 180°C-on 35-40 percig sütjük.
  • Ha kihűlt, leöntjük a csokimázzal késsel elegyengetjük rajta, és hagyjuk megszáradni. A kakaóporos csokimáz helyett lehet étcsokiból is készíteni a csokis réteget, ez esetben 15 dkg étcsokipasztillát olvasztunk és a kihűlt tésztára öntjük, hagyjuk meghűlni.
  • Kis téglalapokra vágva tálaljuk.
Kipróbáltad?Írd meg kommentben, hogy milyen lett!