1teáskanálpetrezselyem(szárított, de ha van frissed, isteni lesz vele)
1leveskocka(bio, vagy szárított zöldségkeverék)
½teáskanálpiros paprika
2evőkanáltejföl(növényi tejföl is lehet, akkor a recept tejmentes)
1evőkanálliszt
A galuskához
1tojás
3evőkanálliszt
só
Elkészítés
A hagymát megpucolom és apróra vágom, a répákat szintén megpucolom és felkockázom, gombát megtisztítom és felszeletelem. A pici fejeket egyben lehet hagyni, egyébként mérettől függően lehet felezni, negyedelni, óriás fejeknél szeletelni.
Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a répákat és a gombát.
Kevés vizet lehet alá önteni, hogy ne kapjon oda. Fűszerezem, és hagyom, hogy összeessen a gomba.
Ezután annyi vízzel felöntöm, amennyi levet szeretnék.
Miután felforrt és megpuhultak a zöldséget, mehet bele levestészta vagy szaggatott galuska (szerintem az utóbbival az igazi). A galuska hozzávalóit egy bögrében szoktam kikeverni, kiskanállal szaggatom a gyöngyöző levesbe.
A legvégén egy bögrében két evőkanál tejfölt, egy evőkanál lisztet és kevés pirospaprikát kikeverek egy merőkanálnyi lével a levesből (így lesz csomómentes), aztán visszaöntöm a többihez, még egy utolsót rottyan, és kész is.