Vissza a poszthoz
+ adag

Vöröslencsefőzelék

Gyors és finom lencsefőzelék, amit hamar elkészíthetsz ebédre vagy vacsorára.
Előkészítés: 5 perc
Főzési/sütési idő: 25 perc
Fogás: főétel, főzelék
Kulcsszó: húsmentes, tojásmentes
Servings: 2

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 25 dkg vöröslencse
  • bors
  • 2 babérlevél
  • 1 pohár tejföl elhagyható

Elkészítés

  • Az olajon megfuttatom az apróra vágott vöröshagymát.
  • A kimért szárazlencsét egy szűrőben átmosom, és ráteszem a hagymára. Nincs áztatás, mehet azonnal. :)
  • Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje — kb. fél liter –, és megfűszerezem.
  • Mikor megfőtt (20-25 perc), keverek rajta egyet, ekkor szétesnek a lencseszemek, és csodálatosan krémes lesz az egész — nem kell tehát semmivel sűríteni, a liszt is teljesen kimaradhat!
  • Ezen a ponton is abba lehet hagyni, ez esetben teljesen tejtermékmentes (és mivel tojás sincs benne, vegán) főzelékről van szó. De aki akar, beletehet egy kis pohár tejfölt, attól még krémesebb lesz. :)
  • Tetszőleges feltéttel, pirítóssal tálalható.
Kipróbáltad?Írd meg kommentben, hogy milyen lett!