A királyi esküvő

Ebédidőben bekapcsoltuk a tévét, hogy megnézzük Kate – pardon, már Catherine; de miért C-vel és nem K-val?! – és William esküvőjét, és meglepően tetszett. Kimaradtam az őrült készülődésből, sokszor az volt az érzésem, hogy egyesek jobban várják e két kvázi idegen fiatal házasságkötését, mint sokan a sajátjukat. Nagyon nem tetszettek a bögrék, a babák és az egyéb bigyók, mert oké, hogy királyi esküvő, de azért ez már túlzás volt (és persze a szememben az idegenek arcképével díszített szuvenír a lom kategóriába esik).

Mindenesetre az esküvő egy cseppet sem lett giccses – elegáns volt, klasszikus és visszafogottan bájos. Amikor megtudtam, hogy Kate McQueenben fog férjhez menni, valami polgárpukkasztóbb jelent meg a fejemben, mint amilyet végül viselt, de így volt tökéletes. Bejött a fátyol, a tiara, a visszafogott csokor. Jó volt látni, hogy ugyanúgy izgulnak Williammel, mint bármelyik másik párocska, és cukik voltak az összemosolygásaik, félmondataik. Elég gyorsan lezajlott a szertartás, szinte el se kezdődött, már vége volt, de ez így van az esküvőkkel, a miénkkel is így volt, ott a hónapokig, évekig tartó készülődés, aztán maximum fél-egy óra lesz a “végeredmény”. De milyen jó is az. :)

Nagyon-nagyon tetszettek a fák, amiket bevittek az apátságba! Tündérmesei hangulatot kölcsönöztek az eseménynek. És tök jó kalapkölteményeket hordtak a meghívottak. Ezen kívül örömmel hallottam utólag, hogy Kate saját maga csinálta a frizuráját és a sminkjét, pirospontot érdemel, meg is jegyeztem közben, hogy milyen jól néz ki a szemsminkje. Összességében érdekes volt látni a közvetítést, de nem tartom olyan nagy történelmi eseménynek, mint azt egyesek állították — mármint hogy életük végéig emlékezni fognak arra, hol voltak, amikor megtudták, hogy Kate és William eljegyezték egymást.

Ti láttátok a közvetítést? Mit szóltatok hozzá?

Kategória: Esküvő

Hozzászólások

 1. greenberry mondta

  Szerintem gyönyörű a ruhája, én is elfogadnék egy ilyen szabásút, talán kicsit más kivágással. De annyira szép volt az a csipke és a könnyű fátyol. Tetszett, hogy az arca elé lógott és nem ilyen kis modern fátyolpótlékja volt. Nekem fura volt a leengedett haj, de nagyon csinos volt:) És tetszett a koszorúslánya is, ő is bájos volt és szolid.

  A szuvenír elég fura, de mondjuk ha ott van az ember egy jó emlék lehet utána…

 2. Nussi mondta

  Ma nagyon kritikus napom van, azt hiszem ezt előre kell bocsájtanom. :$

  A ruha önmagában nagyon szép, de szerintem nem állt jól neki (vagy csak én vártam valami sokkal egyedibbet) Vagy nem tudom jól megfogalmazni a dolgot: nekem nem volt egyben az amúgy csinos lány. A ruha mellvarrása nagyon fura volt, olyan csúcsos lett benne a cicije. A nyakából hiányzott egy jelzésértékű nyaklánc. Szerintem elegánsabb lett volna, ha hosszabb az uszálya.

  A smink pedig… Nos, véleményem szerint nem állt jól neki. Nagyon sok volt rajta a pirosító, a szeme pedig annyira sötétre volt kontúrozva. Szerintem nagyon öregítette.

  Kíváncsi lennék egyébként a másik két ruhára, ugyanis három esküvői ruhát varrtak neki, arra az esetre, ha az “A” terv idő előtt került volna napvilágra.

  Nekem még nagyon furcsa volt, hogy szinte alig mosolygott. Nem láttam rajta azt, hogy “Jajj de boldog vagyok, hiszen hozzámegyek a szerelmemhez!” :$

  A koszorúslány ruhája viszont meseszép volt: tökéletesen kiemelte az alakját, szép és visszafogott volt. Mondjuk a színválasztást én sem értem, bár Magyarország bizonyos részein is szokás, hogy az első koszorúslány fehér ruhát visel.

  N.

 3. mondta

  Az irodában az egyik kistárgyalóban kivetítve néztük ustreamen (éljen-éljen!), szóval nagyon jól jártunk :)

  Nagyra értékeltem az egész ceremónia visszafogottságát és hagyománytiszteletét, szerintem ebből nem érdemes show-műsort csinálni — éppen arra gondoltam, a koronás fők esküvői a közrendiek esküvőinek a felnagyított másai; költségekben, várakozásokban, sokszor túlzásaikban is.
  A ruha nagyon bejött, az a chantilly csipke gyönyörű volt, bár ennél mintánál egy lehelletnyivel vagányabbat/stilizáltabbat is el tudtam volna képzelni.

  Nappali esküvőhöz mérten indokolt volt az öltözékek visszafogottsága is, a leengedett haj is. Kate sminkje nem viszont a közvetítésen épp rosszul érvényesült, érdemes lett volna konzultálnia egy tévés sminkessel. Lehet, a helyszínen jól mutatott, de egy fotózáson, tévéközvetítésen más szempontok játszanak kiemelt szerepet, így a pirosító “elvágta” az arcát, a felső szemhéja kevésbé volt hangsúlyos, mint az alsó, ami táskákat varázsolt a szeme alá.

  A közvetítésben meg azért voltak indokolatlanul gyors vágások, meg kár, h nem tudtak egy pici HD kamerát betenni a katedrális főoltára alá, hogy az arcukat meg tudják mutatni egy szembe, szűkebb plánban az esketés alatt.

 4. zaziebaba mondta

  Mi néztük a nagymamámmal, tök vicces volt, ő az Ausztráliában élő nagynénémmel sms-ezett végig, én meg az ausztrál unokatesómmal, az angol unoka-sógornőmmel és a már említett nagynénémmel Facebookon tárgyaltam az eseményeket, és a csóknál mindannyian felálltunk a tévé előtt, integettünk és azt kiabáltuk, hogy “szeretlek titeket” :) Will és Kate összehozta a családot :)

 5. Marta mondta

  Nagyon elegáns és visszafogott volt az esküvő, és ez nagyon tetszett!
  Nekem is hasonló volt a ruhám,más volt a kivágása és tölcsér ujja volt, de nem volt fátylam. Mini gerberából volt a csokrom és kb. fél évig kerestem hajba való mini gerberákat, de sikerült! :))
  A pirosító tényleg szörnyű volt az arcán, és ezt még a férjem!!! is megjegyezte.

 6. Eszter mondta

  Szerintem csodás volt! Nekem minden nagyon tetszett, és igazából meglepődtem, hogy K. anyja milyen jól néz ki – nekem tetszett a ruhája, világosszürkének láttam. Azon viszont csodálkoztam, hogy Bechkamné feketében volt… esküvőn?! Állítólag volt olyan transzparens, hogy ‘Marry me, Harry!’ :) Nekem nagyon tetszett, hogy a nagy felhajtás ellenére visszafogottak voltak, és boldognak tűntek, nem volt semmi mesterkéltség.

 7. mondta

  hát azért ha az ember brit, akkor igenis baromi nagy súlya van annak a pillanatnak, amikor megtudták az eljegyzést. szerintem ez nem olyasmi, amit magyarországról meg lehet ítélni, hogy mi lenne, ha lenne királyi családunk, és diana hercegnőnk, akiért odavagyunk, és az ő fia, akiért odavagyunk, satöbbi. ez egyáltalán nem felvágás, a briteknek a királyi család baromi fontos.

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)