Ebédidőben bekapcsoltuk a tévét, hogy megnézzük Kate – pardon, már Catherine; de miért C-vel és nem K-val?! – és William esküvőjét, és meglepően tetszett. Kimaradtam az őrült készülődésből, sokszor az volt az érzésem, hogy egyesek jobban várják e két kvázi idegen fiatal házasságkötését, mint sokan a sajátjukat. Nagyon nem tetszettek a bögrék, a babák és az egyéb bigyók, mert oké, hogy királyi esküvő, de azért ez már túlzás volt (és persze a szememben az idegenek arcképével díszített szuvenír a lom kategóriába esik).

Mindenesetre az esküvő egy cseppet sem lett giccses – elegáns volt, klasszikus és visszafogottan bájos. Amikor megtudtam, hogy Kate McQueenben fog férjhez menni, valami polgárpukkasztóbb jelent meg a fejemben, mint amilyet végül viselt, de így volt tökéletes. Bejött a fátyol, a tiara, a visszafogott csokor. Jó volt látni, hogy ugyanúgy izgulnak Williammel, mint bármelyik másik párocska, és cukik voltak az összemosolygásaik, félmondataik. Elég gyorsan lezajlott a szertartás, szinte el se kezdődött, már vége volt, de ez így van az esküvőkkel, a miénkkel is így volt, ott a hónapokig, évekig tartó készülődés, aztán maximum fél-egy óra lesz a “végeredmény”. De milyen jó is az. :)

Nagyon-nagyon tetszettek a fák, amiket bevittek az apátságba! Tündérmesei hangulatot kölcsönöztek az eseménynek. És tök jó kalapkölteményeket hordtak a meghívottak. Ezen kívül örömmel hallottam utólag, hogy Kate saját maga csinálta a frizuráját és a sminkjét, pirospontot érdemel, meg is jegyeztem közben, hogy milyen jól néz ki a szemsminkje. Összességében érdekes volt látni a közvetítést, de nem tartom olyan nagy történelmi eseménynek, mint azt egyesek állították — mármint hogy életük végéig emlékezni fognak arra, hol voltak, amikor megtudták, hogy Kate és William eljegyezték egymást.

Ti láttátok a közvetítést? Mit szóltatok hozzá?