Kihívás #01

Kinevezem 2012-t a kihívások évének. :) Nem ijesztő kihívásokra kell gondolni, hanem kisebb-nagyobb kreatív, inspiráló feladatokra, amiket reményeim szerint együtt végzünk el. Minden pénteken kiteszem egy bejegyzésben az a heti kihívás részleteit, és a következő péntekig minden résztvevő elvégezheti, amikor neki megfelel. Lesz, amelyik feladathoz szükség lesz fényképezőgépre vagy kamerás mobilra, van, amikor nyomtatható feladatlapokat is készítek majd — igyekszem változatos feladatokat adni magunknak, hogy ne unatkozzunk. A lényeg az, hogy jól érezzük magunkat, és esetleg megtanuljunk magunkról valami újat. :)

Ha elvégezted a kihívást, írd meg ide, a bejegyzés alá hozzászólásban, hogy mit csináltál, vagy mik a tapasztalataid, és ha majd fotós feladat lesz, a képek linkjeit is nagyon várom! :) A jövő heti kihívás bejegyzésében összefoglalom majd az előző heti eredményeket, és írok arról is, hogy én mit csináltam. :) Remélem, minél többen csatlakoztok! ♥

1. hét kihívása: Küldj képeslapot!

Karácsonykor még úgy-ahogy szokás képeslapot küldeni, de már akkor is egyre kevésbé, pedig nagyon jó az. :) Ezt már mondtam sok helyen, de most kiadom házi feladatnak: válassz egy képeslapot (lehet jópofa, vicces, kedves, vagy amilyen megtetszik), és küldd el valakinek! Nagymamának, anyukádnak, névnapos barátnődnek, szülinapos unokatestvérednek, vagy egy régi ismerősnek, csak úgy. Ha éppen külföldön vagy vidéken vagy, még ha pár napra is, adj fel egyet az otthoniaknak! :) Nem baj, ha Te előbb érsz haza, mint a képeslap.

+ FELADAT: egy későbbi kihíváshoz lesz erre szükség – nevezz ki egy apró dobozkát vagy perselyt kihívós perselynek, és a hét folyamán gyűjts össze 200 Ft-ot bele.

Kategória: Inspiráció

Hozzászólások

  • mondta

   Hát az úgy volt… :)) Sokszor felmerült a FlyLady kapcsán, hogy milyen vicces, hogy esténként együtt sikáljuk a mosogatót, meg több témánál is előjött, hogy egyszerre többen gondoltunk ugyanarra, együtt olvastuk az Én és Őket, mert az ajánló hatására többen megvettétek, stb. Még az is felmerült valamikor, hogy milyen durva lenne, ha együtt menstruálna 7000 nő… :DD
   Szóval minderről jutott eszembe, hogy mi lenne, ha tényleg szervezetten együtt csinálnánk valamit, és csak azt tudtam rá válaszolni, hogy mókás lenne. :) Hát így. :)

   • Anahita mondta

    7000 nő, nem befolyásolná ciklusát gyógyszerrel és stresszel, együtt “mozogna” az időbeosztása a Hold-ciklussal, akkor nem elképzelhetetlen! ;) kérdezd meg majd a barátnőidet, kinek mikor van, és rájössz, sokan tényleg “egyszerre” működnek. ;)

 1. Boroka mondta

  Én a móka kedvéért, most “csakúgy” fogok képeslapot küldeni….nem névnap, szülinap alkalmából…..mert az olyan snassssz…:)))
  És olyannak….aki álmában sem gondolja, hogy tőlem képeslapot fog kapni….
  És nekem sem jutott volna eszembe, ha nem ezzel indult volna a játék…hogy küldj egy képeslapot! :)

   • Emese mondta

    Csoszi, szerintem örömet szerezni, akár képeslappal, akár mással, nyugodtan lehet “csak úgy” (nem kell alkalom hozzá, hogy szeresd a nyagyidat és örömet akarj neki szerezni), én általában ilyen gerilla ajándékozást folyatok, ha rálelek valamire, ami szerintem szuper lenne valamelyik szerettemnek, mert úgy érzem, hogy annyira ő, annyira illik hozzá…
    Biztos jön majd az ajándékozási és képeslapküldési rendőrség, és elhurcol, mert “jó alkalom KELL hozzá, nem pedig csak úgy…”
    Én sokkal jobban szeretek “csak úgy” adni, nem azért, mert “kell”

   • mondta

    Miért kéne mindenhez alkalom? Miért nem lehet az egyszerű hétköznapokat feldobni valami olyannal, amit nem minden nap csinálunk? Az ünnepeknek megvannak a szokásai, apró vagy nagyobb rituáléi, amitől ünneppé válik. Miért ne lehetne ezekből egy picit belecsempészni a “napi rutinba”?Persze nem arról beszélek, hogy karácsonyfát kéne állítani a nyár közepén, de szerintem egy képeslap pont ideális méretű ehhez a kitöréshez.
    Nem értem miért ne lehetne “csak úgy” csinálni bármit is. Nem kell mindenben értelmet és funkciót keresni és ugyanakkor a legfurább dolgoknak is lehet valami értelmük vagy funkciójuk.

 2. Eszti mondta

  Nos, Lia, van néhány olyan dolog, ami Via nélkül biztos nem jutott volna eszembe, többek között ez a kihívás sem. Igaz, hogy nem tartom magamat különösebben kreatívnak, és sokszor innen merítek ötletet. Úgy vélem, ezzel nem vagyok egyedül, sőt, több kreatívként jellemzett blogon olvastam már Via írásainak koppintását… úgy látszik, Via nélkül nekik sem jutott volna eszükbe egysmás :)

   • Eszti mondta

    Én sem szeretem, amikor mások munkáját lenyúlják, nézd meg pl ezt, kísértetiesen emlékeztet Via adventi posztjára: “Ezért most olyan ötleteket találtam ami gyorsan elkészíthető, nem kell hozzá kézügyesség, sem sok idő, és szinte pénz sem vagy nagyon kevés. Várakozni, készülődni ezekkel is lehet. Nézzenek körül mit találnak otthon amiből van 24 db. Lehet zacskó, gyufás doboz, zokni, kartonsüveg. Rengeteg ötlet születhet. Kreatívkodjanak.”

 3. dorkacy mondta

  A kihívás tök jó ötlet, én imádom, hogy így együtt csinálunk dolgokat! Még akkor is, ha egyesek számára ez nem korszakalkotó ötlet ebben az online világban. Ja és Lia, ha neked ennyire evidens ez az ötlet, akkor miért nem te akarsz 7000 emberrel közösen kihívást csinálni? Vagy esetleg miért nem téged és a te szuper ötleteidet olvassuk ennyien? :S

 4. Arnica mondta

  Szerintem én az egyik legkomolyabb kihívásnak próbálok eleget tenni (anyuka vagyok :)), de beszállok, mert azt remélem, kicsit feldob az évek szürkeségében. Már ki is találtam, kinek küldöm! (Feltéve, hogy megtalálom a címét, mert a listáimat még nem rendszereztem :))

   • smartalex mondta

    Szia! Közben már meglett:) Azért kérdeztem, mert vártam, hogy fölkerül majd ide is, aztán meg hiába vártam, és akkor rájöttem, hogy vsz régebbi link lehetett. De nekem nagyon jó, hogy a témába vágó régebbi dolgokat is beteszed, hiszen még csak jó 2 hónapja nézegettem a blogodat, úgyhogy nekem a régi dolgok is újak. Ja, és pont most jöttem rá, hogy tök fölösleges az ilyen-olyan női magazinokat megvenni, mert itt vagy te és még te is ajánlasz egy csomó jó honlapot, úgyhogy nem fogok többszáz forintot kiadni az egyre hanyatló színvonalú női magazinokra. Na jó, az Évát azért megtartom! Köszi:)

   • mondta

    Igen, azért is “ismétlem” őket, mert most szóról szóra ugyanezt tudnám megírni, de ugyanúgy aktuális, szóval kitettem a linket, hogy van ilyen is. :)

 5. Szasza mondta

  Ahh Via, nem is tudod, hogy mennyire gondolatolvasó vagy :)) ♥ Én is anyuka vagyok, és itthon vagyok mindennap a picivel, szórakozás egyenlő a nullával, párom munkája miatt idegen városban lakunk, Barátnők nagyon messze, így itthon magamban szoktam néha leülni “kreatívkodni”,hogy ne érezzem magam egyedül, de már kifogytam az inspiráló ötletekből. Pont tegnap gondolkodtam rajta, hogy milyen jó lenne egy kihívásos sorozat, ami még anno a tündérligeten volt. :)) Erre ma tessék. :)) Köszönöm szépen Via, hogy vagy nekünk! :)) ♥

 6. rongybaba mondta

  kedves lia, ha annyira a családodon belül teljesíted a szuper ötleteidet, és annyira távol akarod magad tartani ettől a 7000-es tábortól, akkor épp miért nem a családoddal vagy, és miért a 7000-es tábort “szórakoztatod”?

  pár órája láttam, hogy 36 hozzászólás van ennél a bejegyzésnél. most megláttam, hogy 93, és az jutott hirtelen eszembe, hogy “jaj, remélem, nem egy troll”. de az.

   • rongybaba mondta

    jó, de minek :-( nem értem, miért élvezet az valakinek, hogy mások örömébe beletrappoljon. sajnálom az olyan embereket, akiknek az ilyen viselkedés okoz vidám perceket.

  • l2njpy mondta

   Az miért “trollkodás”, ha valaki leírta a véleményét, meglátását? Jó, lehet, hogy nem egyezik egymillió százalékban az itt jelenlévőkével, de azért az is egy meglátás és ráadásul az élet nem állhat csak bólogatójánosokból, hurrázó igenemberekből.

   Más: képeslap és célszemély kiválasztva, mission completed! :-)

   • nejbiagi mondta

    Azért egy nagy, csillámos pónista troll, mert mindazokat minősítgeti a hozzászólásaival, akik ezt a blogot szívesen olvassák. A savanyú megjegyzéseitől csak olcsójános lesz, nem bólogató, de így biztosan jobb.
    ***
    Nem küldök lapot, de a persely előkészítve.

   • Emese mondta

    az még önmagában nem lenne, hogy (akár eltérő, ellentétes) véleményt fogalmaz meg valaki – de az, hogy minden.egyes.hozzászólásra. válaszol valaki, és mindenkivel szemben lenéző, lesajnáló, “én ezt már ezer éve tudtam/így csináltam nélkületek is” vagy “ezt így KELL csinálni, nem úgy” (miért? mert ő azt mondja?) stílusban, ezzel a véleményfolyamok követhetőségébe, és az egy gondolat – egy komment átláthatóságba totálisan belerondít, és ugyanazt a dolgot ismétli gyakorlatilag mindahányszor – na, az már trollkodás ;)

   • Csoszi mondta

    Először is: Örülök hogy te is küldesz:)
    Másodszor: Annak is hogy bár megvédted, a te kommented sokkal normálisabb hangnemben volt megfogalmazva, mint a hölgyé.
    Ami miatt nem örültünk neki: Kommentje nem kritika volt, amit az ember akár még szívesen is fogad, hanem simán egy beszólás:( Sajnos.

   • mondta

    Nem akarom, hogy mindenki bólogasson és birkaként kövessen, ha így lenne, kapásból törölném azokat a hozzászólásokat, amik nem egyeznek az “eszmémmel” (ha már ilyen diktátoros szókincset használunk), hogy ne is lássa senki, hogy egyáltalán léteznek ilyenek. Ez a blog nem az én öntömjénezésemre született. Teljesen megértem, ha valakinek valamelyik ötlet nem tetszik, ez teljesen normális, nem “mindent vagy semmit” stílusban írom a blogot, lehet nyugodtan megfogadni egy tippet, és elutasítani másik ötvenet.
    A hozzászólások is szabadok. Lehet írni olyat, hogy “Én ezt most kihagyom, nincs kedvem hozzá.” Vagy “Szerintem butaság.” Még azt is lehet írni, hogy “De hülye vagy, Via, hiszen ez tök alap ötlet, miért kell úgy előadni, mint a spanyolviaszt?” Nem érdekel. De hogy valaki az olvasóimat lesajnálóan kioktassa, azt nem tűröm. Bocs, de nem.

   • rongybaba mondta

    azért trollkodás, mert nem simán ellenvéleményt mondott, hanem lebecsmérelt csomó embert, akiknek ez tetszik. csupán az ellenvéleménnyel nem lenne semmi baj.
    kísértetiesen emlékeztet a különböző sminkes blogokon megjelenő azon kommentelőkre, akik azért szólnak hozzá, hogy elmondhassák, milyen felszínes az egész sminkelés témakör, és aki ezzel foglalkozik, csak hülye szőke p…a lehet.
    szóval attól, hogy valaki via ötlete nyomán soronkívül képeslapot küld, még nem jelenti azt, hogy nincs egy önálló ötlete vagy a tömegeket követő lemming. ez csak egy játék, ha tetszik, beszállsz, ha nem, akkor nem, de minősítgetni másokat azért, mert részt vesznek benne – ostobaság.

 7. frukkuska mondta


  l2njpy:

  Én szülinapokra, névnapokra, utazásról mindig küldök képeslapot. Plusz olyan csodaszépeket lehet kapni!
  De postcrossingolok is, így nálam ez a kihívás folyamatosan “letudva”:-) Következő?
  (Akit érdekel: http://www.postcrossing.com, iszonyú jó dolog!)

  Csatlakozom az előttem szólóhoz, nyár óta zajlik nálunk a postcrossing, már az egész család szurkol, hogy hova küldünk lapot és honnan érkezik. Képeslapot küldeni és kapni nagyon jó! Csatlakozom, hétfőn vár a posta…a persely pedig elő van készítve. Jöhet a következő kihívás. :)

 8. szokeciklon mondta

  Sziasztok!

  Végre eljutottam a regisztrációig:)! Régóta read-only üzemmódban követem a blogod Via, de most ezt a kihívásos játékot olvasva éreztem, hogy most már írnom is kell:)! Szóval…kihívás elfogadva, csatlakozva:)! Én a Tesómnak fogok képeslapot küldeni:)! 200 m-re lakunk egymástól, mindennap látjuk egymást, sms, skype, e-mail, chat, minden játszik, de most lesz a szülinapja, ráadásul kerek évforduló (25), így neki megy a képeslap:)! Köszi Via!

 9. Lia mondta

  Viának és Mindenkinek aki letámadott!

  Olvassátok el 12njpy hozzászólását nagyon jól megfogalmazta azt, amit én szándékoztam volna most írni. Ha ez a blog csak a Hurrá, hurrá, igen, igen, szuper, szuper reagálásokat szereti, akkor ezt ki kellene nagy betükkel írni. Nem tudtam, hogy ezen a blogon nem lehet szabad vélemény nyilvánítás, csak olyan ami 7000 embernek tetszik vagy legalább azoknak, akik itt hozzászólnak.

  • Emese mondta

   Lányok, szerintem kár a szóért.
   Aki nem érzi, hogy mi a különbség a vélemény kifejezése és a pocskondiázás, majd trollkodás között,, azt nem fogjátok meggyőzni, főleg, amilyen véleménnyel van a kihívásről és az ahhoz csatlakozókról …
   Szerintem igenis kihívás, szép teljesítmény lesz sokezres olvasótábort megmozgatni, hogy időről időre együtt, a kihívások teljesítésével “ünnepeljék”, hogy sikerült egy ilyen pozitív szemléletű, szépséget és inspirációt kereső közösséget összehozni. Akinek ez nem kihívás, megnézném, mit tud etéren felmutatni … ha meg azért nem kihívás, mert nem érdekli, akkor meg furcsa, hogy miért kell rajta ennyit pörögni, hogy a hsz-eket többségét ő írja?

  • mondta

   Van szabad véleménynyilvánítás vagy lehet szabadon véleményt nyilvánítani, ahogy szeretnéd.
   De ha minden komment alá beírsz valami egyáltalán nem építő jellegű megjegyzést, az lehet a te szabad véleménynyilvánításod, csak épp értelmetlen és nem építő jellegű. Trollkodás. Netikett. Ép ész. Stb.

   Nem olvasok olyan blogot, amit nem szeretek. Hülyeségnek tartom? Ott hagyom, nem foglalkozom vele.
   Miért nem küldök papír alapú képeslapot? Csak akkor küldök, amikor senki nem számít rá, ezért lesz meglepetés, mert különben nem vagyok hajlandó a Magyar Postát egy forinttal sem gazdagítani. Mert fölöslegesnek tartom. Mert nem ez számít. Mert semmit nem csinálok papír alapon, ha nem muszáj, mert lassabb, drágább, nem megosztható ezerfelé. Mert elrabolja az időmet, pénzemet a fontos dolgoktól pl. barátok, olvasás, stb.

   Hogy más küld? Hogy egyszerre küldi több ezer emberrel? Hogy most épp Viával teszi? Hogy amúgy nem jutott volna eszébe papírt vagdosni?
   Valószínűleg fontosabb dolgok vannak az életében.

   Hát tegye úgy, én meg hadd ne. Nem fogom bántani ezért, ahogyan senki sem ekézett azért itt senkit, mert nem vesz részt a kihívásban. Erről is szólna az a szabadság, mert az ilyen dolgok oda-vissza működnek.

  • mondta

   Tudtam, hogy erre fogod visszafordítani. :) A szabad véleménynyilvánítás nem azt jelenti, hogy beszólsz másoknak. Semmi építő nem volt abban, amit először írtál. Lényegében lehordtad a résztvevőket, hogy nekik ez miért nem jutott eszükbe maguktól, majd arra futott ki a dolog, hogy Neked bezzeg eszedbe jutott. Jól van, örülünk neki, hogy ilyen ügyes vagy. Lehetne ezt úgy is kommunikálni, hogy nem azáltal érzed magad nagyobbnak, hogy másokba tiporsz? Ez egy vidám közösség, és nyugodtan nevethetsz rajtunk, és gondolhatsz minket butának, de semmi szükség arra, hogy ezt megírd. Ráadásul pont akkor szólsz be, amikor egy általad fontosnak tartott szokásra (t.i. képeslapküldés) próbálunk éppen rászokni? Ez olyan, mintha az edzőteremben tornázó túlsúlyos emberrel ordibálnál, hogy milyen hülye, hogy nem figyel magára, miközben épp azért van ott, mert változtatni akar… Nem értem. Tényleg nem értem.

   A szabad véleménynyilvánítás része pedig az is, hogy ha elmész máshoz vendégségbe, és beszólsz a háziasszonynak és a vendégeinek is, akkor ne lepődj meg, ha a.) elküldenek, b.) legközelebb nem hívnak be. Még akkor is így van, ha egyébként igazad lett volna. Mert az etikett alapja, hogy nem csak a “szeretteinkkel” vagyunk udvariasak, hanem “idegenekkel” is…

 10. Borkamami mondta

  Néhány nappal ezelőtt volt a szülinapom és megköszöntem egy levélben a szüleimnek, hogy felneveltek. Mindkettőjüknek írtam személyre szóló üzenetet , találtam itthon egy nagyon különleges bélyeget is hozzá. Igaz, nem postán adom fel, mert szeretném, hogy mindenképpen megérkezzen. Így én leszek a titkos postás! :-)

 11. Hold mondta

  Szerintem azért is jó ez a blog, mert legyen szó bármilyen dologról, vagy akár kihívásról Via pontosan, részletesen leírja, hogy mit, hogyan lenne jó eltervezni, kivitelezni. Teszi mindezt közérthetően és kedvesen.
  Az életem, munkám során gyakran tapasztaltam, hogy az embereknek csak úgy általában mondanak el dolgokat, feladatokat, így azokat nem teljesen értik vagy nem tudják mit is kellene tenniük. Pl. mondják az orvosnál diétázzon, mozogjon, de hogy mit takar ez, arra már sem időt, sem figyelmet nem nem fordítanak. Attól még nem fogja tudni a páciens, hogy mennyit és főleg mit egyen, milyen mozgással kezdje az életmódváltást stb.
  Via blogján ezzel szemben figyelmet, időt, inspirációt, részletes útmutatást kapunk. Ezeknek nem kell feltétlenül újdonságnak lennie, “elfelejtett vagy régi” dolgokat is – mint a képeslap küldés- lehet ismét elővenni, új köntösbe bújtatni, másképp megközelíteni.
  Köszönöm, köszönjük.

 12. PottomPanna mondta

  Egyet értek Hold hozzászólásával. És már nagyon várom Via az új bejegyzést. Naponta többször bekukkantok, és szomorkodok, hogy nincs új már 6.-a óta :(
  Na jó, persze neked is lehet más dolgod, és nem ülsz egész nap gép előtt. Csak hát olyan jó olvasni, annyira rá vagyok kattanva a blogodra.
  Nekem személy szerint nagyon sok pozitív energiát adsz. Éééés, képzeld, tegnap jelezte a férjem, hogy sokkal pozitívabb, kiegyensúlyozottabb vagyok karácsony óta. Hozzáteszem utána terveztem el, hogy kell valami rendszer itthonra, mert baba mellett az eddigi négy hónap inkább csak túlélésre ment. Most elkészült a MAPPA :DDDD és benne sok sok információ, amit folyamatosan bővítgetek. Ezáltal sokkal rendezettebbek lettek a dolgaim/dolgaink, mert már a férjem is átnézte, és írt bele :DDD
  A FlyLady pedig segít, hogy az otthonunk is rendezett legyen minden nap, úgy, hogy szívesen is csinálom.
  Na megyek, és kilakkozom a körmömet :DDDD
  Puszi, és ezer köszönet a munkádért, és, hogy minket is lelkesítesz!!!!!!!!!!!!

 13. lizz mondta

  Nekem nagyon tetszik a projekt, játszani pedig jó, így dupplán szívesen csatlakozom és kíváncsian várom a folytatást.

  Képeslapot a nagymamámnak fogom küldeni, akit ma köszöntöttünk 80. születésnapja alkalmából. Messze lakik és ritkán találkozunk, szerintem örülni fog a meglepetésnek és most biztosan nem is számít rá! :-)

 14. Morzsa mondta

  Liának üzenem,hogy Via és más híres emberek a nagyvilágban és itthon pont azért lesznek híresek mertbár egyszerűnek tűnhet amit mondanak,csak éppen nekünk mégsem jut eszünkbe.Vagy eszünkbe jut de nélkülük mégsem csináljuk.
  A verseket is azért szeretjük mert a saját érzéseinket írja le,csak mi soha nem tudnánk úgy megfogalmazni.
  Amúgy meg nem kötelez Via semmire sem téged sem mást.Sosem állította,hogy ő találta fel a spanyol viaszt.

 15. Nyuszi86 mondta

  Kedves Via!

  Előlépek én is a névtelenség homályából :) Már vagy 3 éve olvasom a blogod, és meg kell mondanom, hihetetlen nő vagy! Azt az életörömöt és pozitív hozzáállást, amit képviselsz, tanítani kellene, de komolyan!
  Belevágok én is a kihívások évébe, megy a képeslap még a héten, méghozzá a páromnak, így köszönve meg neki azt, hogy van nekem :)
  A 200-ast már bekészítettem, várom a pénteki bejegyzésedet (is) :)

 16. CissySknot mondta

  Kedves Via!

  Köszönöm, hogy sikerült elérned, hogy végre csatlakozzam hozzátok! A FlyLady terén is gondolkodtam, de nem vagyok igazán takarítós. ost viszont telibe találtad az érdeklődésemet, a képeslapok a gyengéim. Már rég óta akarok venni olyant, ami bársonyos, pihe-puha, de sajnáltam rá a pént, meg egyébként sem tudtam volna kinek elküldeni. Most viszont pont műteni fogják a nagynénémet, és előtte még – ha sietek – eléri egy pihe-puha képeslap. =) Köszönöm Neked, Via! Persely előkészítve, és KÜLDETÉS EELFOGADVA! ;)

 17. esperanto mondta

  He-he… Épp ma adtam fel 2 képeslapot Budapestre, keresztrejtvény-megfejtéssel – remélem, nyerek vele! :)
  Plusz a múlt héten egy szülinapos képeslapot, előtte héten egyet a barátnőmnek a nyaralásból – akkor most az e heti feladat (túl)teljesítve?…:))
  (Jó, ez csak vicc volt, majd keresek egy szépet és küldök valakinek ezen a héten is!…)

 18. Olahka mondta

  Sziasztok!

  Csatlakozom – bár az Activiás progihoz is megtettem, de azt nem tudom teljesíteni piszkos anyagiak miatt… Majd nyáron, mikor a szezonális boltunk is “meglódul”… Jelen kihívásokhoz a kifogásom max. az lehet, hogy sikerült munkát találnom, és lehet, hogy nem lesz mindenre időm, amire eddig jutott. De nagyon boldog vagyok! Vidéken, három gyerkőccel, nagyvállalathoz való diplomával… Szóval: hajrá kihívók! (A képeslapot azért megírtam és holnap feladom: egyik unokaöcsémről kiderült, hogy postásfüggő, nagyon fog örülni!)

 19. rongybaba mondta

  jelentem, kihívás majdnem teljesítve :-) én a tesómat választottam célpontként, postaládaavató képeslapot küldtem neki, mivel nemrég költözött új lakásba, és tutira nem kapott még senkitől. holnap reggel bedobom hozzá munkába menet (remélem, így is ér… messze van tőlünk a posta, a tesóm pedig 200 méterre lakik tőlünk).

 20. Hanni mondta

  Teljesítve a kihívás! Olyan örömöt adott péntek óta, hogy már alig várom a fogadtatást, plusz a következő kihívást. :) Innen az Alföldről ment az Alpokaljába a képeslap a legjobb barátnőmnek, már éppen ideje volt, szóval nagyon köszönöm, Via, az ötletet! :) Pont ma olvastam, hogy csak “az őszinte, sugárzó, magával összhangban levő személyiség tud meggyőző lenni”, és Te jutottál eszembe róla, teljesen Rád illik. :) Köszi, hogy megmutatod magadat nekünk, és tanulhatunk Tőled! :)

 21. lalibela mondta

  Sziasztok!

  Én is csatlakozom. :) Megvettem a képeslapot, megírtam, holnap megyek, és feladom. És a dobozkába már beraktam 190,- Ft-ot. Ezenkívül tegnap elkezdtem a FlyLady programot, csak úgy csillog a mosogatóm. :) Az élményeimről a blogomban fogok beszámolni. Via, szuper a blogod, nagyon örülök, hogy rátaláltam. :)

 22. Borkamami mondta

  Közben a szüleim meg is kapták a képeslapomat. Nagyon-nagyon örültek neki és úgy meghatódtak. Talán furcsa lehetett olvasni, hogy a szülinapomon őket köszöntöttem… :-)
  Gyerekként teljesen természetes volt, hogy én kapok ajándékot, én vagyok az ünnepelt, de most már máshogy van. :-) Most már tudom, hogy anyukám és apukám is megérdemli a nagy-nagy köszönetet, hiszen tőlük kaptam a lehető legeslegnagyobb ajándékot: azt, hogy megszülettem! :-)

 23. Szasza mondta

  Itt is küldetés teljesítve! :) Én a páromat leptem meg egy szerelmes képeslappal, a válasza erre a mai randink, amit már nagyon várok. :) Holnap meg visszük a nagyszülőkhöz a picit, és elvisz táncolni. :) Köszönöm Via a kíhívást! ♥ :) A perselybe bekészítve a 200as. :)

 24. Tuncsi81 mondta

  Via, csak nemrég találtam rá a blogodra (bele-beleolvasva rádöbbentem, h nővérem már egy csomót emlegetett “belőled”) és erre a régi kihívásra; nagyon megtetszett a kihívás és már meg is van, h kinek küldöm a képeslapot: a legjobb barátnőmnek, aki Angliában él és már nagyon rég láttam, bár épp 2 napja beszéltünk. Szóval írom és küldöm a lapot és olvasom a további kihívásaidat!

 25. Filippino mondta

  Szió!
  Nem olyan rég feliratkoztam a hírlevélre, és láttam benne mindenféle kihívást. Hát én ezeket a kihívásokat annyira szeretem! Megkerestem, hogy pontosan miről is van szó, és kilyukadtam ide az elsőhöz. Jobb később, mint soha, én is belevágok!:)

 26. Myri mondta

  Szia Via!
  Én is elkezdtem a “kíhívást”, ami igazából, játék, öröm, frissesség, lendület! Szuper ötlet!
  Én is küldtem levelet egy beteg barátnőmnek és egy gyászoló népdalkörtársamnak! Mindkettőjüknek jól esett! :)
  Én elég sűrűn szoktam levelet küldözgetni.. végiggondoltátok már hogy, hogy jut ki például a leveletek az USA-ba.. milyen érdekes, hogy az írásom oda is eljut, ahol én még sosem jártam.. :) vicces dolog

 27. timi nanari mondta

  Én is belevágok, nagyon tetszenek a kihívásaid!! Remélem, minél többet tudok majd teljesíteni. Első a képeslap. Nagyon szeretem őket, külföldről mindig igyekszem küldeni, de ezen kívül csak karácsonykor, de akkor MINDEN évben én csinálom kézzel az összeset, amit küldünk (nagy a család), ez az, amit talán legjobban szoktam várni, minden évben kitalálok valami új verziót!
  Ezúttal a kicsi lányommal, Miriámmal vettünk 6db képeslapot, egyszerűt “Szeretettel” felirattal, rátette a kezét, én körberajzoltam és 6 barátnak, családtagnak küldtük el ezzel a felirattal: Ezt a pacsit Miriám küldi neked Budapestről – csak úgy :) Még nem kaptam visszajelzést, mert csak tegnap adtuk fel, de kíváncsi leszek, mit szólnak :)

 28. eri mondta

  Szia Via! Olvastam a hirleveled a kihivasokrol (bocs, nincsenek ekezeteim), es az jutott eszembe, milyen praktikus lenne, ha fel lehetne iratkozni egy kihivasos levlistara – legalabbis kenyelmi szempontbol nekem tetszene ha mondjuk heti egyszer kapnek toled egy kihivast…:) Sajnos nekem valamiert kell az unszolas…De azert nem irom le magam teljesen, remelem igy is vissza-vissza nezek majd erre az oldalra, jo, hogy igy osszeszedted oket! Koszi

  • mondta

   Szia! A kihívások részben szezonálisak voltak, ha nem pont január elsején kezded hetiben, nem biztos, hogy aktuális lesz. :) Ezért is van a nagy lista egyben, mert tudsz válogatni, hogy mi számodra éppen a legmegefelelőbb.

   Mindenesetre egy ideje már gondolkodom valami közösségi programon, ami hasonló motiváló-inspiráló erejű (esetleg videókkal, ráadás munkafüzettel, stb.), a harmadik rubrika ezen az űrlapon valami ilyesmit jelöl, ha érdekel, iratkozz fel! :) http://eepurl.com/Ms1hr

 29. vadnabo mondta

  Via legutóbbi hírlevelét olvasva kaptam kedvet a kihívásokhoz. Az elsőt teljesítettük: 7 képeslapot küldtünk a fiammal, rokonoknak, barátoknak, külföldre, belföldre vegyesen. Ahogy egy előző hozzászólásban olvastam: körberajzoltam Gyuszi fiam kezecskéjét és ezt a pacsit küldtük szeretettel csak úgy :) Kíváncsian várom a reakciókat!

 30. DoRcY9 mondta

  Majdnem elfelejtettem ide beírni, pedig teljesítettem az első kihívásomat! Juhhúúú :) Méghozzá az 1-es számút. Tudom, le vagyok maradva mint a borravaló, de hát most jutottam el ezekhez a szuper ötletekhez, majd szép lassan haladok velük. Később is ér! :) Szóval, mivel amúgy is Húsvét volt nemrég, ezért kicsit “csaltam” és egy cuki Húsvéti, ünnepi képeslapot vettem és adtam fel a barátnőmnek. Szinte egyáltalán nem szoktam képeslapot küldeni, ezért most nagyon jó érzés volt megírni, feladni, várni a visszajelzést hogy örültek-e neki! Cserébe hozzám is érkezett egy aranyos Húsvétos lapocska! Régen mekkora hagyománya volt a levél és képeslap írásnak. Voltak olyan barátnőim akikkel évekig írogattunk egymásnak, hosszú oldalakat. Kár, hogy ezek a dolgok már-már kivesznek a mindennapokból. De hogy pozitív legyek így a végére: lényeg hogy az első kihívás teljesítve! :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)