Rendrakós inspiráció

Ha lomolni, szortírozni, szelektálni, pakolászni, hajtogatni támadna kedved… :) Én a sminkes dobozomat és az előszobai szekrényeket vettem célba, és egészen fellélegzett a lakás, meg én is. :) Múlt héten pedig a kamrát rámoltam ki és tettem rendbe. Jövő héten még ráncba szedem az íróasztalomat, a ruhásszekrényemet, és lassan érik egy újabb újságszanálás is… :) Érzem a tavaszt, megcsípett a lomtalanítós-bogár! :)

Képek: Pinterest, Better Homes and Gardens

Kategória: Inspiráció, Lomtalanítás, Ősz, Rendszerezés

Hozzászólások

 1. ThePVera mondta

  Én épp most vagyok túl egy alapos fürdőszoba-rámoláson, pont aktuális ez a bejegyzés :) Kreatívkodtam is egy picit, egy kagyló ide, egy kagyló oda, kosárka a felbontatlan szappanoknak és (még) gyönyörű állapotban lévő cserepes virágok! Hívogat a fürdő :)

 2. mondta

  Lomtalanítós-bogár??!! Nahát, ki gondolta volna, hogy olyan is létezik :D
  Ezek a képek fantasztikusak, nekem a konyhával / kamrával kapcsolatosak tetszenek nagyon .. vágyom rá, hogy akkora helyem legyen befőttes üvegek tárolására, mint a “rend09” számú képen, mert tavaly újra elkezdtem a befőzéssel, aszalással, szárítással foglalatoskodni ..

 3. luxusrozi mondta

  Vasárnap van és lelki töltődés, én bizony ma rendrakással fogok töltődni! Lesz pár magányos órám, ideális a ruhák újrahajtogatására. Még azon is gondolkodom már rég, hogy átnézzem, milyen kombinációkat tudok kihozni a ruháimból, túl a berögződéseken és nem kapkodásban.
  Eddig azt hittem, nem tudok mit kezdeni a vasárnapommal, erre tessék! Este megírom, mi sikerült a nagyívű tervekből!

 4. mondta

  úgy tűnik a január vége vízválasztó :) mostmár elkezdtük várni a tavaszt, főleg, hogy sokszor szépen kisüt a nap. 2 napja lomtalanítunk. persze ez nem épp FlyLady azonos dolog, de nincs más választásunk, mivel a férjem most van szabadságon, most van ideje-kedve hozzá és főleg az ő holmijait válogatjuk. augusztus vége óta élünk együtt, de az én cuccaim fele még mindig a szülői házban van… már több kiló papírt szelektáltunk ki… és olyan jó a tudat, hogy lassan kezd mindennek helye lenni…

 5. szilvibilvi mondta

  Gyönyörűek a képek, sajnos én általában a fontosabb dolgok halogatásaképp imádok rendezkedni és álmodozni, hogy hogy fog kinézni minden, ha apránként beszerzek dolgokat…egy dologra sajnos nincs ötletem: a gyógyszerek tárolása, hogy ne legyenek annyira szem (és unokaöccs) előtt…előre is köszi minden ötletet! :)

  • mondta

   én egyszer valami gipszvackot kaptam, aminek gyönyörű, rózsaszín alapon lótuszvirágos doboza volt! :)) Sokáig abban voltak a gyógyszerek, amíg ki nem derült, hogy az egyedül hagyott kutyánk csak a kartont tépi szét… hála, nem lett semmi baja, a gyógyszerekbe nem evett bele, de a kartoncafatos lakásba hazaérve megsirattam azt a dobozt :)

  • katy27 mondta

   Mi egy nagy fém kekszesdobozban tartjuk a gyógyszereket a kamrában a fölső polcon. Gyerek még nincs, de ha lesz, akkor se kell jóideig változtatni ezen. Nem emlékszem, a doboz pontosan honnan származik, valami karácsonyi cucc lehet, mert piros alapon aranyszínű csillagok díszítik.

 6. mondta

  Sziasztok!

  Van valakinek ötlete arra, hogyan lehet a hajgumikat úgy sorRendbe tenni, hogy a különböző színűeket szükség esetén ki lehessen kapni egy mozdulattal, de ne kelljen a többit bolygatni? Felfűztem egy hosszú szalagra, de nem működik hosszútávon.
  Éljenek a hosszú hajúak! ;-)
  Köszi a tippet előre is.
  A hullámcsatokat egy hosszúkás, 5 centis mécses tartóba tettem, és átlátható, kézre áll, és rend van :-)

 7. Hazsart mondta

  Én büszke vagyok magamra, mert egy helyiség híján minden szekrényt és polcot lomtalanítottam-rendeztem, eljött a január első hete, és mint akit bogár csípett, azóta rendezkedem :-) fúrtunk fel polcot, rendeztünk át előszobát, a gyógyszerek a konyhaszekrény legfelső polcára kerültek (egy papírra felírtam mindegyik nevét, ezt kiragasztottam a polc belsejére), már csak polcokat kell venni a spájzba.

 8. Eraa mondta

  Hűha,nem,ez még új nekem. De kikerestem és mindjárt neki is ülök végigolvasni. Szóval mosogatófényesítés, tetszik,eszembe sem jutott. Edény soha nem halmozódik benne, mosogatunk, elpakolunk. Ciffes törlés mindennapos dolog,de eszembe sem jutott,hogy szárazra is törölhetném vagy hogy a csapot is kifényesítsem. Huh,köszi,megyek fényesítek, aztán később olvasom tovább a többi ötletet!

 9. mondta

  :) Még a következő szorgalmi időszak előtt teljesíteni akarom a tervet: a hot spotok számát 10 alá csökkenteni! :D
  Csak azt akarom megtartani, amit a következő költözéskor szívesen magammal vinnék egy másik helyre.

  És ha már felafejjel!szemlélet: a hó végi üres hűtő ideális a hűtőtakarításhoz ;)

 10. nitta mondta

  Én a gyógyszereket egy fa ládikában tartom, itt ritkán van kisgyerek. (Olyat lehet kapni szépet, kulcsra zárhatót is, igaz elég drágák:()
  A hajbavalók, kencék viszont ezer helyen vannak. Van kerek, cipzáras fedelű kis tárolóm, mint egy kalapdoboz, van szögletes, fa és műanyag, minden.. az a baj, hogy ha elpakolod, soká tart előszedni, ami épp kell:) vagy csak én vagyok ilyen.:-S

 11. klumpacska mondta

  Nálam pont jövőhéten lesz rendrakás, bízom benne mindenhol, ugyanis az uram elutazik két hétre, így nyugodtan süröghetek-foroghatok a szobában, nem zavarom, ha Xboxozik :D

  A képek pedig egyszerűen gyönyörűek :)
  Jól látom, hogy a 4. képen egy fiók van a falon?? :))) Nagyon jó!!!

  A 6., 7. pedig különösen tetszik, mert mindig olyan rendezetlennek tűnik a fürdőszobai polcom, bár tény, hogy már szanálnom is kellene pár dolgot :)

  Köszi Via, pont ilyen inspirációra volt szükségem :)

  • mondta

   Ötletem sincs, hogy mi lehet a neve, sajnos ezek a képek nem teljes boltlistával jönnek. :) Emeletes süteménytároló is jó lehet helyette. Egyébként még remek barkács-projekt is, három kis drótkosár kell, meg egy tartó oszlop, meg egy ezermester, akire szépen pislogsz, és elkészíti. :))

 12. Eszter mondta

  Via, emailben akartam kérdezni, csak most nem találom a címed, hogy te melyik antikváriumba is viszed a könyveket? Mindent fogadnak (és fizetnek is)? Mert ahová eddig vittem, ott már csak azért fizetnek, amit keresnek, és azért ha lehet, örülnék egy kis zsebpénznek (a felszabaduló helyen kívül). :) A könyvekkel kapcsolatban csak azokkal van gondom, amibe beleírtak, és nem szeretném megtartani, de így kénytelen vagyok. :(

 13. Eraa mondta

  Sziasztok, én csak egy napja vagyok itt,de egyre több minden ragyog. 1. Mosogató (kiderült,hiába volt eddig a gyors ciffezés,igencsak volt még mit lesúrolni innen-onnan) 2. Tűzhely fém része az ablaktisztítótól, és további eddig valahogy rejtve maradt részei 3. Elektromos sütő tükrös ajtaja kívülről. 4. Fürdőszobában a mosdókagyló és alkatrészei. Továbbá: kitöröltem a vitrines konyhaszekrény üvegpolcait-kb.fél éve van tervbe véve- és így előbújtak a nyáron vásárolt rózsamintás csészéim és kancsóim. Szépen előre is kerültek, jól látható helyre a csillogó villogó üvegpolcra. Úgyhogy mit gondoltok miből iszom most a mézes kamillateámat? Naná, hogy gyönyörűséges rózsamintásból! :)

 14. LadylikeNerd mondta

  Éppen rendezkedni támadt kedvem, megnéztem a képeket és a rend07, fürdőszobás mélyen felkavart:OOO tutira ilyen kis ládikóm lesz ha tavasszal remélhetőleg összeköltözünk Bécsben:) Szegényem ne kapjon frászt attól, hogy női kencék keverednek a cuccaival és borítják el a fürdőszobát:)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)