Türkiz/mentaőrültek figyelmébe: House of Turquoise

Erin bolondul a türkizért, annyira, hogy külön blogot szentelt a türkiz színt felvonultató lakásoknak. Kicsit tágan értelmezi a “türkiz” kifejezést, mert sokszor egészen pasztelles, halvány, sőt, mentás árnyalatok is megjelennek, de ez nem gond, így legalább mindenki találhat köztük kedvére valót. :) A leghasználhatóbbak azok a fotók, amikor nem harsogóan kék minden, hanem csak egy-egy részlet (például egy szappan vagy szék) emelkedik ki a semleges térből – az ilyen megoldásokat könnyen leutánozhatjuk, nem kell teljes lakásfelújításba belevágni. Már évek óta divatos ez a szín, ami azt jelenti, hogy rengeteg hasonló árnyalatú kiegészítőt lehet kapni az üzletekben, vagyis aki beleszeret, annak nem nagyon keresnie. :) Természetesen a fotókból nem csak otthonra meríthetünk inspirációt, hanem akár az öltözködésünkhöz is: a türkiz és a bézs párosa egyébként régóta nagy kedvencem, pinkkel vagy sárgával pedig hihetetlenül vagány! Jó nézegetést és ihletődést!

Képek: House of Turquoise.

Kategória: Lakberendezés, Otthon

Hozzászólások

 1. foambelly mondta

  Egy ideje ön-diagnosztizalt turkiz/menta-orult vagyok, uh nagyon tetszenek a kepek!
  mondjuk a masodikon az a zsinor lehet kicsit idegesitene lefekves elott :)) Jojo, tudom, h itt a berendezes/osszkep szamit, nem feltetlen a “lakhatosag” :)

  (De amugy mi lehet az? Lampakapcsolo??)

 2. Majti mondta

  A kedvenc színem. Imádom! Sokan tudják ezt a mániámat és időnként meglepnek türkizes színű dolgokkal. Most magamat fogom meglepni egy körömlakkal:) Nekem is inkább az élénkebb az igazi türkiz szín. A bejárati ajtót és a virágos párnát elfogadnám.

 3. etana mondta

  Hú, nagyon szép képek… Rá is fogom a világoskék műbőr kanapénkra (nem az én bűnöm, albérletben lakom!), hogy türkiz. :D
  Via, lesz majd egyszer poszt baldachinos ágyakról? Érdekelne, hogy meglehet-e oldani ízlésesen és egyszerűen is. Amiket eddig láttam, nagyon-nagyon csicsásak voltak.

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)