Csináld magad! Makramékarkötők nyárra

Nagy divat mostanában egyszerre több karkötőt hordani – aki nem szeretne egyből több hangsúlyos darabbal indítani, kipróbálhatja ezeket a filigrán, csomózott darabokat. A makramétechnikával készült karkötők fázisfotós leírását itt találjátok, szerintem elég szemléletes, és visznylag könnyű követni, a vége bonyolultabb egy kicsit. A karkötő úgy készül egybként, hogy állíthat legyen a szorossága. Imádom a kemény fém alkatrészek és a pasztellszínek párosát. A fém cuccokért érdemes szerelvényboltokban és a Praktiker/OBI-féle üzletekben körülnézni, egy csavaralátétes verzió is zseniális lenne szerintem! :)

Hozzászólások

 1. Bb.Sophie írta:

  Nagyon jópofa. :) Nekem szerintem nem lenne türelmem megcsinálni…

  A múltkor hasonló DIY okból bementem az OBI-ba; a srác enyhény hülyének nézett, h milyen láncokból mekkora darabokat kértem, meg is kérdezte, h ugye nem szerelni kell? :D

 2. írta:

  Nekem rusztikusabban is tetszik, sokszor futok bele a neten anyacsavaros vagy fémlánccal kombinált verziókba, fonállal, hasított bőr szállal:
  http://www.ispydiy.com/2012/01/my-diy-rope-wrapped-chain-bracelet.html
  vagy
  http://truebluemeandyou.com/2012/03/diy-hex-nut-macrame-bracelet-by-taylor-and-demolish/
  Vagy a gugliban “diy+nut+bracelet/necklace” “diy+chain+suede+bracelet” szóra keresve sok bájosat kidob. :)

 3. fabbianne írta:

  Én megcsináltam és egyáltalán nem nehéz, hamar bele lehet jönni :) Csak azért álltam meg háromnál mert elfogyott a fonalam. Én is ilyen viaszolt pamutzsinórt használtam bár eddig nem is tudtam hogy ez a neve, de nem találtam jobb alapanyagot. De az az a fonal valahogy szebb fényesebb és talán vékonyabb is ami az eredeti képen van, úgyhogy még nem adtam fel a keresést, hátha találok szebb megoldást is. Az enyém egyébként ilyen lett: http://m-zesmogyifelh.tumblr.com/post/23787615278

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)