Tematikus bulik #7 – Ruha cserebere

Ez kicsit több, mint vendéglátás: lomtalanítás és ruhatárfrissítés egyben. :) Gyűljetek össze a barátnőkkel, mindenki hozza el a jó állapotú, de megunt/kinőtt ruháit, és csereberéljetek. Mondhatnám a tematikus partik jegyében, hogy küldj ki ruha-alakú meghívót, és süss cipő alakú linzert, de senki nem fogja elvárni, hagyd ki nyugodtan. :) Az egész attól lesz őrületesebb, mint egy magányos gardrób-kirámolás, ha rögtönzött divatbemutatót tartotok, rábeszélitek egymást a kicsit bevállalósabb darabokra (Trinnyt vagy Gokot megidézve), és csak annyira túlozzátok el, amennyire kedvetek tartja – a teától a tejeskávén át a pezsgőig csak a vérmérsékleteteken múlik, hogy mi lesz a poharakban. Mivel ruhákat fogtok pakolgatni, a legjobb, ha nem ragacsos, nem morzsálódó ennivalókat szolgálsz fel – zárt szendvicseket, egy-két falatos muffinokat, evőeszközzel belapátolandó falatokat -, és külön helyen van az étkezősarok a ruháktól, hogy véletlenül se legyen koszos egy potenciális új szerzemény.

A sütiken, szendvicseken kívül egy ilyen bulinál a szortírozásra is figyelni kell: a nagy zsákok összeborítása és a globális káosz megteremtése helyett amennyire lehet, méret szerint kupacoljátok a dolgokat, és félbehajtott papírdarabokkal címkézzétek fel őket (tulajdonos neve, méret, stb.), hogy a lehető legkönnyebben kiigazodjatok. Ha ékszereket hoztok, azokat kisebb tálkákba (pl. műzlistálkák, csészék, bögrék) tehetitek. Egyértelműen legyen kijelölve a “Kiválasztottam, enyém”-kupac is, ne legyenek félreértések, hogy mi az, ami még szabad préda, és mi az, amire már lecsapott valaki. Háttérzenének válasszatok valami pörgős albumot, amit mindannyian szerettek. :)

Kategória: Divat, stílus, Lomtalanítás, Vendégvárás, Zöld

Hozzászólások

  1. stecs mondta

    Ez a buliötlet nekem is nagyon tetszik. Van rengeteg “nemazénstílusom” ruhám, ami máson tuti jól állna… a baj csak az, hogy akikkel ilyet tarthatnék, nagyon távol vannak tőlem. :( Esetleg lehet ilyet tartani a neten keresztül is, bár a közös pezsgőzés feldobná a hangulatot. :)

  2. mondta

    Egy nagy Like a linkre!
    Nekem kevés ruha darabom van, azt veszem meg, ami igazán tetszik, aztán majdnem rongyosra hordom. A férjem szerint könnyebb öltöztetni, mint etetni. Majdnem elfér egy bőröndbe az összes rucim :(
    De van, egy-két darab, amit nem hordok, általában elajándékozom, de jó lenne ilyen bulit tartani, és akkor is továbbpasszolnám. :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)