Vega, szójamentes, gyors és finom. :) Szeretem az ilyeneket. A salátához nem írok receptet, azt lehet hozzá enni, amit épp a hűtő rejteget, a képen paradicsomból és lilahagymából “alkottam” köretet mellé.
Hozzávalók
- 1 közepes cukkíni megmosva és lereszelve
- 1 egész tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány evőkanál liszt
- só, bors
- a sütéshez olaj
A reszelt cukkínibe belenyomom a fokhagymagerezdeket, sózom, borsozom, beleütöm a tojást, és annyi lisszttel összekeverem, hogy nokedli-szerű tésztát kapja. Vízes kézzel lepénykéket formázok belőle, és forró olajban kisütöm. Ebből az adagból kb. 10 lesz, kettőnknek egy könnyű ebédre elég, de egyszerűen lehet duplázni, ha többen vagyunk vagy éhes a társaság. :)
Az eredeti görög recept szerint kell még bele borsmenta, az adja meg az igazi ízét.:)
Finom volt! Azon gondolkodom, hogy milyen öntetet lehetne hozzá legközelebb készíteni. Ötletek..?
Egészségetekre!
Tzatziki szerintem menne hozzá, vagy bármelyik ezek közül: https://www.urban-eve.hu/2011/06/05/grillezzunk-salataontetek-szoszok/
A kutyult izét anyu vakarcsnak hívja, és gyerekként imádtam, de már nem.
Én gyerekként se nagyon szerettem, most meg még annyira sem. :) A maradék tojásból másnap reggel rántotta lesz.
Jelentem kész, vacsorára ettük. Míg olvastam a receptet, nem esett le, csak a készítés közben, hogy ez tulajdonképpen a tócsi receptje, csak burgonya helyett cukkínit reszelünk. Úgyhogy legközelebb a két recept elegyét fogom kipróbálni: a burgonyához reszelem a cukkínit, és úgy adom hozzá a többi hozzávalót, végül a sütőben, tepsiben sütöm ki.
Köszi a receptet!
Szívesen, egészségetekre! :)
Tócsi nálunk nem volt, csak tócsni, de az a panír maradékaiból (liszt, tojás, morzsa) kutyult izé volt. :))
Szerintem működne, anyu ugyanígy tökfánkot is szokott készíteni. :)
Úhh, én a vöröset, a lilát, a zöldet, a fokhagymát harapom:)
Szerinted működik ez spárgatökkel? Az épp van itthon. Kevésbé macerás, mint a gombafasírt:DD
Ha tökkel működik, akkor holnap kipróbálom. Ha egyszer megint meleg lesz, akkor ugyanezt megnézném szabad tűzön sütve is:)) Az a kis füstös biztos fincsi lesz…jövőre…
Megint megéheztem:D
Hmmm…ez fincsi volt. Köszi a receptet:)Én paradicsommal és csípős paprikával ettem:D
Ginusz: Szerintem a lilahagyma a nyerő, nekem túl csípős a vörös. :) De ahogy szeretnéd, minden saláta, amit annak hívsz! :D
Dortimcsi: Nem hámozom, ha szép a héja. És általában ilyet választok, hogy ne kelljen hámozni. :))) Csak jól megmosom aztán hadd szóljon.
Egy gyakorlatias kérdés: a cukkinit meghámozod vagy hámozatlanul reszeled le?
Van 2 cukkinim, pont jó lenne vacsorának:)
Na végre, sikerült…
Akkor itt is elmondom:)) Nagyon finomnak néz ki… Szerintem a lilahagymát is megtartom mellé, vagy legyen vörös?
Végre kezdek megéhezni:DDD Köszönet érte:)