[ letölthető .pdf ] Ha tetszik, és szeretnéd megosztani másokkal, kérlek csak a bejegyzésre mutató linket tedd ki a saját honlapodra! Köszönöm szépen! Kereskedelmi forgalomba nem hozható. ©2011 Csalló Edina & Farkas Lívia. Minden jog fenntartva!
Házi vaníliás cukorhoz vagy vaníliaesszenciához. :) A korábbi letölthető, nyomtatható extrámat itt találjátok.
Kedves Via! Köszönöm, hogy elkészítteted ezt a címkét is. Lassan aktuális lesz.
Anikó
Köszi szépen, ez jól hangzik, ki fogom próbálni:) Illatnak meg ha más nem, akkor az aromaxos vaníliaoldat…valamiért most vanília illatra vágyom :D
Sziasztok! Egy hete sincs, hogy rátaláltam erre az oldalra, azóta olvasgatom, szuper jó ötleteket olvasok, nagyon örülök, hogy rátaláltam. Vanília témában lenne néhány kérdésem, ami nagyon foglalkoztat, mivel hozzájutottam jó minőségű, (asszem zanzibári) vaníliarudakhoz. Hogyan készül a vanília esszencia?HA jól tudom alkohol (patikából) és ebben kell áztatni, de milyen arányban, miben és hogyan?A másik dolog, ezt az esszenciát illatosításra is lehet használni, vagy valamilyen módon lehet vaníliából illatosítót gyártani? Köszi előre is ha valaki tud ezekre valamit írni :) Szép napot!
Szia
Találtam egy blogot, amin van recept: https://www.vegagyerek.hu/2009/03/vanilia-esszencia-hazilag.html
Az én esszenciám madagaszkári, és illatra tökre nem olyan, amit szagolgatnék, de sütiben isteni! :) Nem illóolaj, szóval szerintem illatosításra nem való.
Én mindennap, minden másnap átráznám, de inkább kristálycukorba raknék rudat, porcukrosan meg összeőrölve tudom elképzelni a vaníliás cukrot. De én esszenciapárti vagyok, mert nem használok cukrot :)
Köszi! :)
Off: másnak is összeáll a porcukorba dugott fél vaníliarúd nedvességtartalma miatt a cukor szinte kővé? Van erre bármi trükk? :)