Tudom, hogy nem találtam fel a spanyol viaszt. El tudom képzelni, hogy mindannyian azt fogjátok reagálni, hogy “na és akkor, én már ezer éve így csinálom”. Nekem mindenesetre az újdonság erejével hatott az élmény, amit a mai ebéd okozott. (Hogy a férjem mit reagált, azt nem mondom, mert nem tűr nyomdafestéket a dolog. :D Fogalmazzunk úgy, hogy nagyon ízlett neki.)
Adott egy marha jó Aldis reszelőkészlet, amit Fűszeres Eszter ajánlott, én meg beszereztem, mert halódott az uborkagyalum, és ha valami “majdnem olyan jó, mint a Microplane” és 1690 Ft-ba kerül, akkor azt úgy mondja a művelt angol, hogy no brainer. Meg adott az, hogy szeretem (sőt…) a gombás pizzát, és eddig azon dilemmáztam, hogy a rendelt pizzához képest a gombán kívül minden jobban ízlett a sajátomon — csak az a gomba… az volt sokkal jobb a futáros verzión. Mert hogy csináltam a gombát? Felszeleteltem, vajon megpároltam, és ezután ment rá a pizzára (mindig addig párolgattam, amíg kelt a tészta), aztán együtt sültek tovább. De hát az sose lett olyan, mint a rendelt pizzák hajszálvékony, ízes gombaszeletei… Na és ebből gondolatmenetből jött az isteni szikra a hétvégén, hogy én le fogom gyalulni a gombát a frankó új, ujjvédős hipergyalummal. (Sóhajtoztok már, hogy “de hiszen ez teljesen evidens?”) És még egy hivatalos pizzás trükköt alkalmaztam: a szószra közvetlenül jött a sajt, és csak utána ment rá a nyers gombaáradat meg a többi feltét (paradicsomkarikák). Kicsit megsóztam és kevés olívaolajjal is meglocsoltam.
Az első falatnál megnyílt az ég, a másodiknál meg jött az angyalkórus. Tiszta buggyant vagyok, hogy ez eddig nem jutott eszembe. :D Ti már biztos tudtátok. De ha nem, most már tudjátok. :)
viragocska mondta
Szia Via! Már régóta olvasgatom az oldalt, nagyon jó ötleteket találok, de a rendszer tetszik benne igazán. Köszönöm!
Én a gombát tojásszeletelővel szoktam szeletelni, így nagyon hamar kész.
Via mondta
Szívesen!
Én is használtam már tojásszeletelőt, de úgy is még túl vastag lett a pizzához – paprikáshoz, más ragukhoz jó. Gyaluval tényleg papírvékony és tökéletes lesz.
gyongy-szirom mondta
Igen jól hallottam, ez az ég volt. Ha itt esni fog, egy kis csendeset küldök neked is:-))
gyongy-szirom mondta
Én is. Csak addig essen, amíg alszom és ne legyen túl nagy hangja, mert felébred a kisfiam!
Via mondta
Fú, tavasszal itt is volt egy olyan erős vihar, hogy én is felriadtam rá. De az eresz kopogását szívesen hallgatom.
gyongy-szirom mondta
Kedves Via!
Nagyon köszönöm! Tündér vagy! És mint a villám:-))(mint,ami most éppen erre felé közeleg, mintha hallanám már a hangját!)
Via mondta
De jó lenne! :)) Szeretek esőben aludni.
gyongy-szirom mondta
A pizza receptjét megtalálom nálad valahol? Mert én már próbáltam egy párat, az egyik túl vastag, vagy túl vékony, vagy túl kemény. Valahogy nem az a tökéletes.
Via mondta
Igen! :)
Egyik első bejegyzésem volt. https://www.urban-eve.hu/2008/02/03/40-perces-pizza/
Bb.Sophie mondta
Nem, én nem tudtam. :) Eszembe nem jutott volna. Továbbítom a konyhafőnöknek a tippet. ;)
Via mondta
Jaj, de jó, akkor kevésbé érzem magam süsünek. :D