Mindent a sálakról

Az előző sálmegkötős bejegyzést nagyon szerettétek (a Google-ből is rengeteg találat érkezett rá!), és mivel most jön csak igazán a sálszezon, úgy gondoltam, szentelek még egy bejegyzést a témának, még több ötlettel és képpel. :) Nagyon divatos darabokat kapni, így nem kell a torokgyulladás és a csinos kinézet között választanunk!

Végnélküli hurok sál (Infinity/Loop scarf)

Egy ilyen sálnak nagy előnye, hogy sokféleképpen lehet megkötni, és már ezzel is variálhatjuk az öltözékünk stílusát. Lógva hagyva vagy duplán áthurkolva hanyagabb, lazább stílust érhetünk el vele, a többszöri hurkolás pedig a letisztult kinézeten kívül nagyobb védelmet is nyújt a hideggel szemben.  Ha szeretnétek sajátot varrni, ezen az oldalon találtok szabásmintát, sőt, néhány hordási variációt is!

Megkötési technikák

Persze egy sima sállal is lehet kombinálni, az alkalomtól és az adott sál textúrájától, mintájától függ a dolog. A képek a Spring magazin 2010. decemberi, ill. a Steady magazin 2010. februári számából valók.

Brossal megtűzve; nyak köré tekerve; “arafat” kendő lazán.

Belülről kifele megkötött; romantikus tekert; vállon átvetett.

Selyemsálak rétegezve; vállvédő elöl megkötött; lazán csomózott

Ezekhez a megkötésekhez egy nagyméretű, 65×175 centiméteres sálra lesz szükség, amit nyak köré tekerve és kardigán helyett is hordhatunk.

A virágos bross hidegebb időben a sálat is rögzítheti, díszítve is egyúttal.

Mindez a gyakorlatban…

Egy sálon láthatjátok a sokféle használati módot. Kardigánként, megtűzve, vállra vetve, nyak köré tekerve, kabáton kívül és kabáton belül.

Kategória: Divat, stílus

Hozzászólások

 1. zsizsi mondta

  Szia Via!
  Először is nagyon boldog névnapot kívánok Neked!!!!
  Másodszor szívből gratulálok a blogodhoz, egyszerűen szuper!!! Kb.1 hete fedeztem fel, és azóta mondhatni függő vagyok, fáj a fejem annyit ülök a net előtt, de elkezdtem a flyladyt, lassan, de biztosan haladok.
  persze nem akarok mindent egyszerre, de ha a rendszerezés már jól megy, akkor szeretném a ruhatáramat is kialakítani, mert nálam ez eléggé mumus, sose tudom mit vegyek fel.Remélem a cikkeid ebben is segíteni fognak!!
  Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket a japán magazinokat (steady, classy, jj) hol szerzed be, amikben ezek a nagyon jó ötletek vannak.
  Ha beszerezhetőek itthon, szívesen megrendelném, mert sokkal hasznosabbnak látom, mint az instyle, glamour és társai.Ezeket eddig rendszeresen vettem, de már leálltam, mert rájöttem, hogy semmit nem segítenek nekem. A japán gardrób-összeállítások viszont nagyon jók!!
  Köszi a segítséget előre is, és további jó munkát, sok-sok bejegyzést kívánok Neked!
  Zsizsi

  • mondta

   Szia!

   Köszönöm szépen a jókívánságot és a kedves szavakat! :) És a fáj a fejed, tessék kinyomni a gépet, inni egy pohár vizet és lefeküdni. A blog megvár. ;)

   A japán magazinokat virtuálisan szerzem be, nagyon drága lenne megvenni, egyébként még nem is láttam egyiket sem itthon. Ingyenes szervereken szoktak feltöltve lenni, ami ugye csak átmeneti megoldás, úgyhogy ami tetszik, gyorsan leszedem mindig, hogy meglegyen, átlapozni ráér később is. :) Itt találsz egy csomó félét: http://gaiawu.com/zasshiko/index.php

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)