Az előző sálmegkötős bejegyzést nagyon szerettétek (a Google-ből is rengeteg találat érkezett rá!), és mivel most jön csak igazán a sálszezon, úgy gondoltam, szentelek még egy bejegyzést a témának, még több ötlettel és képpel. :) Nagyon divatos darabokat kapni, így nem kell a torokgyulladás és a csinos kinézet között választanunk!

Végnélküli hurok sál (Infinity/Loop scarf)

Egy ilyen sálnak nagy előnye, hogy sokféleképpen lehet megkötni, és már ezzel is variálhatjuk az öltözékünk stílusát. Lógva hagyva vagy duplán áthurkolva hanyagabb, lazább stílust érhetünk el vele, a többszöri hurkolás pedig a letisztult kinézeten kívül nagyobb védelmet is nyújt a hideggel szemben.  Ha szeretnétek sajátot varrni, ezen az oldalon találtok szabásmintát, sőt, néhány hordási variációt is!

Megkötési technikák

Persze egy sima sállal is lehet kombinálni, az alkalomtól és az adott sál textúrájától, mintájától függ a dolog. A képek a Spring magazin 2010. decemberi, ill. a Steady magazin 2010. februári számából valók.

Brossal megtűzve; nyak köré tekerve; “arafat” kendő lazán.

Belülről kifele megkötött; romantikus tekert; vállon átvetett.

Selyemsálak rétegezve; vállvédő elöl megkötött; lazán csomózott

Ezekhez a megkötésekhez egy nagyméretű, 65×175 centiméteres sálra lesz szükség, amit nyak köré tekerve és kardigán helyett is hordhatunk.

A virágos bross hidegebb időben a sálat is rögzítheti, díszítve is egyúttal.

Mindez a gyakorlatban…

Egy sálon láthatjátok a sokféle használati módot. Kardigánként, megtűzve, vállra vetve, nyak köré tekerve, kabáton kívül és kabáton belül.