Nyomtatható 2011-es inspirációs napló

[ letölthető .pdf ]

Ha tetszik, és szeretnéd megosztani másokkal, légyszi csak a bejegyzésre mutató linket tedd ki a saját honlapodra! Köszönöm szépen!
Kereskedelmi forgalomba nem hozható.
Ötlet és kivitelezés ©2010 Farkas Lívia. Minden jog fenntartva!

Az idei utolsó nyomtathatós extrám nagyszabásúbb, mint az eddigiek, és sokféleképpen lehet használni. A dokumentum összesen 24 oldalas, és alapvetően két nagyobb részből áll: egyrészt egy inspiráló, motiváló visszatekintés 2010-re, illetve tervezés 2011-re, másrészt pedig egy praktikus határidőnapló 2011-re többféle táblázattal és beosztással. Háromféleképpen lehet használni:

 1. Inspiráció: csak a visszatekintő és tervező részeket nyomtatod ki, Szilveszterkor kitöltöd őket, és elrakod emlékbe.
 2. Napló: csak a táblázatokat és tervezőket nyomtatod ki, lefűzöd őket, és kész is van a határidőnaplód.
 3. Inspirációs napló: mindent kinyomtatsz és kitöltesz, így a hétköznapi teendőid mellett lehetőséged van folyamatosan figyelemmel kísérni a terveidet, motivációdat a 2011-es céljaiddal és fogadalmaiddal kapcsolatban.

Gyakorlati tanácsok a naplóhoz

A dokumentum oldalait A4-es és A5-ös méretben lehet kinyomtatni, utóbbiban úgy, hogy nyomtatásnál beállítod, hogy “2 oldal 1 lapon”. Ilyen szempontból a gyakran nyomtatandó lapokat (teendőlista, tervezők) duplán tettem a dokumentumba, hogy könnyebb legyen több A5-öset nyomtatni belőlük. Egyébként pedig mindenből annyit nyomtass, amennyire szükséged van — a nyomtatásnál írd be, hogy melyik lap(ok)ra van szükséged, és hogy hány példányt szeretnél belőlük. A lapok színesen és fekete-fehéren is jól néznek ki nyomtatva.

A lapok tárolásához használj gyűrűs mappákat, már A5-öset is lehet kapni, ezt utána dekorálhatod kedved szerint. Hogy egyszerre mennyit nyomtatsz ki, Rád bízom. Szerintem a legpraktikusabb, ha kinyomtatod az összes havi tervezőt, hetiből maximum néhány havi adagot egyszerre, napiból pedig maximum néhány hetit, így áttekinthető lesz a napló, és nem lesz zsúfolt (ami lejárt, azt pedig lehet kidobni a szelektívbe). Az a lényeg, hogy magad állíthatod össze a naplót, a saját igényeid szerint.

Az egész naplóhoz (főleg az első feléhez) nagyon fontos tanács, hogy pozitívan állj a kitöltéshez, például a fogadalmakhoz ne azt írd, hogy “le kell fogynom, mert ronda vagyok”, hanem próbálj célorientált lenni, a jó dolgokra koncentrálni, hogy motivált tudj lenni februárban, márciusban, sőt, októberben is.

A napló lapjainak áttekintése

Az első oldal a borító, ahova egy mottót is írhatsz, egy kedves idézetet, vagy bíztatást 2011-re. A második oldalt veheted egy kis ráhangolódásnak a folytatáshoz, hogy beindítsd az agyad kreatív részét. Itt írhatsz néhány szót magadról, komoly és kevésbé komoly kérdésekre válaszolhatsz. (De mikor lehess komolytalan, ha nem a saját naplódban? ;))

A Változások részen két oldalon követheted végig az életed különböző területeinek (magánélet, karrier, pénzügyek, stb.) változásait 2010-ben, és felvázolhatod, mit szeretnél módosítani 2011-ben.

Még mindig 2010-et és 2011-et hasonlíthatod össze, ezúttal egy kördiagram segítségével, amit aszerint tölts ki, hogy életed különböző területeire mennyi időt szántál, vagy mennyire töltötték ki az életedet, és ezt hogy szeretnéd megváltoztatni. A jobb oldalon a kedvenc dolgaidat listázhatod.

Ez a két oldal a terveké (könyvek, filmek, utazások) és az inspirációé, amit mindig fellapozhatsz, ha motivációra van szükséged.

Itt lehetőséged van levelet írni jövőbeli önmagadnak, illetve kifejtheted a fogadalmakat.

Még két fogadalomnak van hely (ha nagy fába akarod vágni a fejszédet, és nem elég a kettő), illetve konkrétan kifejtheted a céljaidat, megadva a határidőt, és kis lépésekre bonthatod a cél elérésének útját, hogy könnyebben menjen. Jobb oldalt pipálásnak is van hely. :)

A 2011-es havi tervezőbe beírhatod a nagyobb eseményeket, utazásokat. Külön tervezőt kaptak a születésnaposok és névnaposok, hogy senkit se felejts el.

Egy egyszerű teendőlistát is készítettem a napló stílusában, ami pont beleillik a többi oldal közé. A tetejére írhatsz dátumot, ha napi teendőkről van szó, vagy üresen is hagyhatod, ha nincs konkrét dátumhoz kötve a lista. Jobb oldalon megint lehet pipálni (tudom, hogy nagyon szerettek pipálni. :))

A havi tervező tetejére felírhatod az adott hónap nevét, alá pedig listázhatod, hogy melyik napon milyen nagyobb program várható.

Heti tervező, tetejére írhatod az adott hét dátumát vagy azt, hogy hányadik hétről van szó, a napok mellé pedig felírhatod a pontos programokat.

A napi tervező tetejére megint az adott dátum kerül, alatta pedig félórás bontásban reggel hattól éjfélig beoszthatod a napodat. A lap alján menütervezőnek, bevásárlólistának, és pipálós teendőlistának is jutott hely.

A napló végére (vagy ahova szeretnéd) kinyomtathatod a takarítási listát. Napi, heti és havi feladatokra osztottam be a táblázatokat, de ezen kívül nem részleteztem semmit, annyi különböző variáció van, inkább mindenki töltse ki magának úgy, ahogy akarja. :) Bal oldalra a fehér helyre felírhatod, hogy pl. “Konyha”, mellé pedig listázhatod két oszlopban a feladatokat. Lehet, hogy lesz olyan helyiség, aminek elég lesz egy sor (két teendővel), de olyan is lesz, aminek több kell, ezért nem jelöltem a fehér részen még csak a helyiségek helyét sem. Egy sima vonalas jegyzetlapot is készítettem.

Kiegészítés:

Körtvélyessy Andi kérte, hogy legyen egy olyan oldal is, ahova fontos üzletek, gyógyszertárak, orvosi rendelők elérhetőségét írhatja. Készítettem egy ilyet is, ezt külön tölthetitek le. A felső sorba írható az adott üzlet, orvos, stb. neve, alá értelemszerűen az elérhetőség, az utolsó két sort pedig üresen hagytam, ide írhatjátok a rendelési időt, nyitvatartást, vagy egyéb megjegyzést.

[ letölthető .pdf ]

Használjátok egészséggel!

Kategória: Inspiráció, Munka, tanulás, Rendszerezés, Takarítás

Hozzászólások

 1. mondta

  Hű, ez nagyon nagyon klassz!

  Kedves Via,
  24-én délelőtt akadtam rá a blogodra, és azóta le se tudok szállni róla!
  Egyszerűen fantasztikus!:)
  Köszönöm!
  Segít mindenben, elfogadni magamat, jólérezni magam a bőrömben, az időbeosztásomban, a tanulásban….mindenben!:):)
  Én is minden jót, éspersze sok sok bejegyzést kívánok 2011 re!:D

 2. Boroka mondta

  Kedves Via! :)

  Fantasztikus vagy! :) Annyi érdekes dolgot osztasz meg velünk folyamatosan, önzetlenül ! :) Köszönet érte! És most ez a naptár…..nem találok szavakat…:) Minden igényt kielégítő! :) Nagy naptár mániás vagyok, de én még ennél jobbat nem láttam! Gratulálok! :) És még egyszer, köszönöm! :)

 3. mondta

  Kérhetnék én is egy kiegészítést?
  Nekem nagyon bejött a nyomtatható heti blogbeosztás is, ha lehet azt is befűzném e naplóba. Elkészítenéd azt is, hogy kinyomtatható legyen a “2 oldal 1 lapon funkciót” használva? (Tudom, hogy forgatni kell majd, de akkor is tökéletes lenne :)!)
  Előre is köszönöm!

 4. Rooze mondta

  Szia!
  Nagyon jó ötletnek tartom ezt a naplót, én is szeretnék nyomtatni belőle, ha nem baj. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: az addig oké, hogy A5-ös oldalt úgy nyomtatok, hogy “2 oldal 1 lapon”, de én ilyen funkciót csak a Word-ben láttam, PDF formátumban nem. Lehet, hogy csak nem találom? Kérlek segíts!
  Egyébként további sok sikert az oldalhoz, szupereket írsz, mindig olvasom! :)
  Üdv: Sára

  • mondta

   Szia!

   Nekem a PDF-ben is kidobja ugyanazt a dialógablakot, amit a Wordben, ha arra megyek, hogy Print, és utána felül a kiválasztott nyomtató mellett: Properties. Ott mindenféle nyomtatóbeállításokkal lehet vacakolni, 2->1 nyomtatás címen szerepel ez is. (Az Adobe Reader angolul van, a Nyomtatóm meg magyarul, úgyhogy ezért kavarja a nyelveket.) Remélem, Neked is lesz ott valami hasonló!
   Ha ez nem megy, magában a PDF-ben van egy dialógablak alul, amiben alapból (nálam legalábbis) Shrink to Printable Area szerepel, de kiválaszthatod helyette azt, hogy Multiple Pages Per Sheet, és akkor ott beállíthatod, hogy hány oldal legyen egy lapon – 2×2 is lehet, ha aprócska naplód van, bár nem tudom, hogy úgy mennyi fog látszani belőle. :) Ha kiválasztod a Custom… helyett azt, hogy 2, akkor el is fekteti az oldalt.

   Ja, és természetesen nem baj, ha nyomtatsz belőle, azért csináltam! :D

   Szép napot!
   Via

 5. adrianyu mondta

  Szia Via!

  Kinyomtattam már minden naplóoldalt, ami számomra fontosnak tűnik, azonban szeptembertől tanító néni leszek, és szükségem lenne még olyan oldalakra, ami a tanítói, tanári kalendáriumokban van, hogy kiegészíthessem vele az általad tervezett könyvemet. Van ötleted, tudsz segíteni? Szerintem sokan vagyunk, akiket egy ilyen leehtőség is érdekelne!

  Köszi: adrianyu

 6. Erszi mondta

  Ez nagyon tetszik, gyorsan le is mentettem, és ki is nyomtattam… bár mindjárt vége az évnek, de úgy döntöttem, hogy azért még kitöltögetem, hiszen 3 hónapunk még van 2011-ből…:) és valóban, a többi betétlap pedig évszámtól függetlenül hasznosítható. Nagyon ügyes vagy, elnézve a letölthető anyagokat, rengeteg munkád lehet benne… nagyon szépek, jók, praktikusak és ötletesek!!! :) Gratu és nagyon köszi, kíváncsi vagyok, milyen jó ötletekkel rukkolsz még elő! :)

  P.S.: “Amúgy” az egész oldal nagyon szuper, hallottam már róla korábban is, de csak tegnap jutottam el oda, hogy meg is nézzem, és rögtön itt ragadtam :) és ezer köszönet, mert a rosszul induló tegnap estémet sikerült így (közvetve) feldobnod!

 7. Arnica mondta

  Kedves Via!

  Hetek óta bújom a blogodat, a FlyLady 23. (vagy 24.?) napjánál tartok, teljesen elbűvöl a rendszer, amit kínálsz a háziasszonyság szinte minden területén. Ma végre regisztráltam is és rögvest itt az első kérdésem:

  Szándékodban áll-e elkészíteni a inspirációs napló 2012-es változatát is? Mert ha igen, akkor hurrá! Annyira praktikusnak és nőisnek találom, minden benne van, amit semmilyen bolti naplóban nem találtam még meg együtt, de szerintem fontos. Annyira jó, hogy nem csak én szeretném használni, hanem a lányomnak (aki 23 éves egyetemista) is nyomtatnék egyet – szép patchwork borítóban fantasztikus karácsonyi ajándék lenne.

  (A Te naplód, amit használsz A/4-es vagy A/5-ös méretű? Szerintem az A/!-es kicsit nagy, de Te nyilván tudod már, hogy praktikus-e feleméretben.)

  Köszönöm, hogy ezt a sok csodás dolgot a rendelkezésünkre bocsátod! Szép estét! :-)

  • mondta

   Szia!

   Az inspirációs napló túlnyomó többsége öröknaptár, bármikor nyomtatható, nincs dátumozva. Azokat az oldalakat, amiken szerepel dátum, el fogom készíteni 2012-es változatban is.
   A kontrollmappám A5-ös méretű, ezt a letölthető naplót én magam nem használom naplóként, asztali naptáram és Google naptáram van, amibe közösen vezetjük a programokat a férjemmel.

 8. maruszja mondta

  Kedves Via!
  Most olvastam végig az inspirációs naplódat, és rögtön kedvet kaptam, hogy az elején lévő kérdésekre válaszoljak.
  Most nem tudok nyomtatni, ezért kézzel irtam le a fontos dolgokat, de rövidesen ki is nyomtatom.
  Annyira jó, úgy tetszik minden! Köszönöm szépen!
  Az idei év legjobb történése, hogy Rád találtam! Éppen ilyen segítségre volt szükségem, amit Te nyújtasz az olvasóidnak. Igaz , a hozzászólásokból is sokat lehet tanulni. Azt is szeretem.
  Sok sikert a további munkádhoz, és Neked is teljesüljön minden vágyad az elkövetkezendő évben !

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)