"Pedig én krizantémot akartam!"

Közeleg a Valentin-nap, kicsit több, mint egy hónap múlva pedig nőnap van, de lehet szó akár évfordulóról is, a nőknek ajándékot venni nem könnyű. (Én még annyiban nehezítem a dolgot, hogy tényleg gondolatolvasó lehetek, mert általában mindent kitalálok. Legrosszabb esetben az átadás napján reggel. Például hogy szülinapi meglepetésbulim lesz. Ezúton is köszönöm a férjemnek, hogy nem adja fel, és mindig megpróbál újat és újat kitalálni, egyszer csak elfogy a varázserőm! :))

Nem tudom, hogy hány úriember olvassa a blogomat (come out, come out, wherever you are!), de gondoltam, azért összeírom, hogy a sablonos ajándékokat hogy lehet úgy feldobni, hogy ne menjen rá a félretett pénz, és közben mégse érezze úgy a hölgy, hogy semmi gondolat nem volt az ajándék mögött.

Hölgyek, kommentben segítsetek ki, írjátok le a tapasztalataitokat, hiszen az alábbi természetesen csak az én véleményem. :) Ja, és minden “amit ne” tételre érvényes anélkül, hogy odaírnám, hogy amennyiben a hölgy kifejezetten nem szereti.

Csokoládé

Amit ne: szupermarketes egyenbonbonok (Cherry Queen, szív alakú Milka stb.), sima tábla csoki (Boci, Tibi).
Amit lehet: kicsit extrább bonbonok, például csokiboltból (Keserédes, Azték Choxolat), egyedi tábla csoki: ChocoMe.

Virág

Amit ne: krizantém (temetővirág), unalmas virágcsokrok (szegfű, gerbera) csupa zölddel, celofánban.
Amit lehet: bármilyen extra virág páratlan számban, a rózsa a klasszikus piros helyett lehet akár pink is. A liliom is jól mutat csokorban, de ahogy közeledik a tavasz, a tulipán és a nárcisz is nagyon bájos, a jácint pedig sokáig illatozik. Kérd az eladó segítségét, nem csak csomagolni van ott! :)

Ékszer

Amit ne: bármi, amiben nem vagy biztos, hogy tetszeni fog neki (gyűrű, fülbevaló, nyaklánc). Csak tuti tippre menj (ez úgy néz ki, hogy áll a kirakat előtt, sóhajtozik, és megmutatja, hogy “Látod, milyen szép?”.)
Amit lehet: brossok annyi különböző formában léteznek már (állatos, virágos), hogy akár a hobbijához, személyiségéhez is választhatsz csecsebecsét. Érdemes apró antik üzletekbe benézni, ahol igazán egyedi kincsekre bukkanhatunk – a tömegcikkeket gyártó bizsuboltokat érdemes kerülni.

Mozi

Amit ne: ugyanaz, mint az ékszernél – amiben nem vagy biztos, hogy tetszene neki. Ha nem 200%, hogy imádni fogja a Transformers 8-at, akkor azt inkább majd máskor nézzétek meg. A pisi-kaki poénos filmek ha egyébként bejönnek neki, lehet, hogy a romantikus estét ezúttal tönkrevágná, úgyhogy Adam Sandlert, Rob Schneidert és barátait majd legközelebb csekkoljátok.
Amit lehet: megint csak azon múlik, mennyire ismered a párodat. Lehet, hogy őrült jól fogtok szórakozni egy retro Star Wars vetítésen, és ha ki lehet kergetni a világból egy romantikus maszlaggal akkor semmiképpen se ilyenre vidd. A nem túl nyálas szerelmes/állatos/vidám filmek általában nyerők, de azért nézz utána a neten, hogy nem fogja-e kisírni a szemét a végétől. A Marley & Én inkább máskor legyen műsoron. Ha szeretitek a rajzfilmeket, bájos-kedves a Tangled (Aranyhaj & a nagy gubanc), és kellően romantikus is. Színházba is mehettek, a Momentán Társulat színház is, meg vidám is, kötetlen is és zseniális is, szinte garantálom, hogy imádni fogjátok. :)

Vacsi

Amit ne: meki, starbucks, stb. De remélem, ezt mondanom sem kell.
Amit lehet: kedves, nem franchise cukrászdák, kávézók; bevált éttermek (kérdezz körül ismerősöknél!) – nem feltétlenül kell a Costesbe vagy a Nobuba mennetek, rengeteg kedves hely létezik, ahol nem a havi fizetésedbe kerül egy vacsora. És ha tudsz főzni, most igazán megcsillogtathatod a tudományodat. Egy finom, olaszos spagetti és egy üveg bor, gyertyafény, halk zene – kész is.

További ötletek

Mixkazi: ha igazán retrók vagytok, tényleg csinálhatsz neki mixkazettát, csak legyen lejátszója. A CD-s verzió már nem annyira retró, inkább gagyi, akkor már inkább szerezz be egy új mp3 lejátszót, ha úgyis szeretne egyet, és másolj fel rá egy csomó olyan zenét, ami fontos Nektek. (Vagy nyúld le a már meglévőt, és arra tölts fel új számokat, amikről eszedbe juthat. Ne töröld, ami rajta van, és mivel ez önmagában nem teljes értékű ajándék, mindenképpen legyen mellé még valami!)
Plüssállat: a szívet tartó puha mackó helyett válassz olyan puha figurát, aki valamire “jó” is, például melegvízes palack, vagy elképesztően bolondos feje van, és egyedi. Viszont ha már együtt éltek, és Te vagy a plüssmacija, akkor lehet, hogy nem fog tudni vele mit kezdeni, úgyhogy “más nem jutott eszembe alapon” inkább ne vedd meg.

Részemről most ennyi jutott eszembe. :) Hölgyek, nyugodtan szálljatok be az ötleteitekkel!