Horgolt nyuszikák

Lehet, hogy már a fáradtság beszél belőlem, de amikor megláttam ezeket az amigurumi nyuszókat, csak artikulálatlanul tudtam gügyögni. Virágmintás fülbelső! Kisrépa! Virág a hajában! LÓG A FÜLE! Imádom, zabálnivaló mindkettő, az alul ülő szemeikkel, a picike talpaikkal… A nyuszik leírását innen letölthetitek angolul pdf-ben (ha esetleg a jövőben megszűnne az oldal, én lementettem, dobjatok egy mailt és küldöm). A rövidítések és a technika megértéséhez szívből ajánlom a barka horgolósulit, ahonnan ki lehet bogarászni, hogy mi mit jelent, és még amigurumi alapokat is mutatnak.

Kategória: Húsvét, Kreatív

Hozzászólások

  • mondta

   Pont ezért tudok jobb és balkézzel is kötni/horgolni, az elsőt anyutól, a másodikat nem volt már nehéz kisilabizálni. :D (balkezes vagyok)
   És hogy jó hírrel szolgáljak: a youtube tele van bal kezes kötés- és horgolástanításokkal, onnan szoktam kitalálni 1-1 angol leírás szakszavait. :)
   Szóval próbáld meg, nem nehéz! :))
   ON:
   ilyen amigurumi dolgokat nyomtattam mostanában, most meg is nézem a szó jelentését gugliban: “kötött kitömött játék”.

 1. greenberry mondta

  Atya Úr Isten!!! Itt van az a pillanat, amikor nem halogathatom tovább, hogy megtanuljak horgolni! Szerelmes birkás fülbevalóim már vannak, ha sikerül esetleg elkészítenem egy ilyet szerelmes nyuszikáim is lesznek! Megőrülök értük!:O És a legjobb, hogy a barátom óriási nyuszikarajongó, úgyhogy már tudom mit kap ajándékba valami alkalomra:)

 2. mondta

  Via, köszönöm a linket, annyira édesek ezek a nyuszkók!! Nyuszikkal amúgy is eléggé elfogult vagyok:) Ki is fogom próbálni, sőt arra biztatok bárkit, hogy próbálják ki! Engem soha nem tudott a nagyim megtanítani horgolni, meg is unta, hogy velem próbálkozzon, de most januárban megláttam egy bagolymintát, muszáj volt meghorgolnom, és sikerült:) Itt a bizonyíték egy kis nyuszifejjel:
  http://2.bp.blogspot.com/-YYgG7YWqFrI/TZWgf5g7uAI/AAAAAAAADmo/Qu3-V8iTWOk/s1600/P1000040.JPG

  Szóval elő a horgolótűket, és irány húsvéti díszeket csinálni:)

 3. Green Zebra mondta

  Ezek a nyulak olyan tipikus japán formák, nem? :-) Pont ilyet nem láttam, de a meskán van több alkotó is aki amigurumizik.(Az amigurumi szóra öt oldalt dob ki a kereső, van közte nyúl is bőséggel!) Szerintem nagyon szívesen megkötik nektek, pláne, hogy van hozzá leírás.

 4. Bettuska mondta

  Ez volt az a kép, ami alapján erre a honlapra bukkantam:) azóta is folyton itt függök és olvasgatok, böngészek:) Ez az estem egyik fénypontja! Köszönet a csodás honlapért:)
  Szóval nekem az idei évre ez a nagy kihívásom ugyanis kitaláltam, hogy megtanulok horgolni, drága nagyim ugyanis nagy művésze ennek a hobbinak, így úgy éreztem, amíg van rá lehetőségem megtanulom tőle:)
  Sajnos még csak az alapok mennek, de a cél a kisnyuszi:)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)