Természetes enyhítők szúnyogcsípésre

Kevés hang tud jobban felhúzni az éjszaka közepén, mint az a magas nyííííí, amit a kedves szúnyogok kiadnak. Hát ha még reggelre agyon is csípnek… Legtöbbször aloe verával szoktam bekenni, és persze a Fenistil gél is bevált. De van, hogy ilyesmi nincs kéznél. Erre is van ötlet, ha csak egyet megjegyzel, már felkészültebb vagy. :) A forrás ez a honlap, ahol cuki illusztrációkat is készítettek a tippekhez.

 1. Tegyél rá egy citromszeletet.
 2. Egy tabletta aszpirint a kanál domború végével törj össze, keverd össze kevés vízzel, és a pasztát tedd a csípésre.
 3. Kend be kevés almaborecettel.
 4. Tegyél rá mentolos fogkrémet.
 5. Nedvesítsd be a csípést, és dörzsölj bele sót.
 6. A banánhéj belső, puha részével dörzsöld meg a csípést.
 7. Szódabikarbónából és vízből készíts pasztát, és azzal kend be.
 8. Ammóniával kend be (a legtöbb csípéskezelő stiftnek is ez a fő alkotóeleme)
 9. Levendula és teafaolaj keverékével (1-1 csepp) kend be.

Nektek mi vált be a viszketés ellen?

Kategória: Egészség, Zöld

Hozzászólások

 1. kacskaringo mondta

  Szerencsére eddig – bár lekopogom – szúnyog nem csípett meg, de valami más vadállat annál inkább. És az egész családot! A forrást nem sikerült megtalálni, már bolhára is gyanakodtunk, de egy nagy porszívózás, portörlés után azt hiszem elláttuk a baját a további csípések megelőzése érdekében.

  A csípésekre házi praktika itt a hagyma még, de nem mindig “kellemes” a hatása :D. Maradtunk pár gyógyszertári krémnél, ami a friss csípéseknél bevált, de már az 1-2 napos csípésekre sajnos nem hatott. Legjobb, ha a csípés észlelésének pillanatában már kezeljük valamivel!

 2. mondta

  Természetes módszerek közül nekem a sima ecet vált be (de csak a tíz százalékos, mert afelett bepirosodik tőle a bőröm).

  Viszont gyógyszertári cuccok közül nekem nagyon bevált az Alsol kenőcs. Két éve nyáron nagyon összecsipkedtek a szúnyogok (minden évben ez van, pedig a füstös fővárosban lakom), már hatalmas, féltenyérnyi duzzadt foltjaim lettek a csípésekből, szóval valami allergiás reakció lehetett, és szinte sírva mentem be a gyógyszertárba és életem legeslegeslegkedvesebb gyógyszertárosnőjével futottam össze ekkor és azonnal rám kényszerített egy kálciumos pezsgőtablettát és akkor ajánlotta ezt az Alsolt is. Na, nekem azóta ez vált be a legjobban. És azóta is iszom a kálciumot, ha sok csípésem van egyszerre.

  Még most is megrémülök, amikor arra a napra gondolok, hogy hogy néztem ki és mennyire fájt mindenem (sima szúnyogok voltak, semmi extra), de közben meg ahányszor arra járok a hatos villamossal, mindig mosolyognom kell, amikor meglátom a gyógyszertárat :)

  Ja, és még az a sima fehér rázókeverék is jó a viszketésre szerintem, csak éppen felnőtteknek nem áll túl jól ;)

  • mondta

   Engem a szigligeti nászút utolsó napján reggel megcsípett egy darázs. Délután egy méh. Jó kis ómen. :))
   A darázstól jól bedagadt a karom, én is ittam a kalciumot, meg kaptam is egy szurit a s*ggembe másnap a dokinál. Azóta van nálam Fenistil24 tabletta, ilyen csípésekre jó — nyilván nem a brutális allergiás reakciókra, amikor meghal valaki, meg teljesen feldagad, hanem ezekre a “közepesekre”.

   A darázscsípésre ecetes borogatást kaptam, kegyetlenül fájt. A méhet meg se éreztem ahhoz képest.

   • kacskaringo mondta

    Régi szép emlékek, amikor a darazsak befészkeltek a mennyezetbe az ablak mellett – fa lambéria – és szinte minden napos volt a darázscsípés a talpamon, karomon és egyéb fincsi helyeken. De legalább megtudtam, hogy ezekre nem vagyok allergiás. :D

   • Anna mondta

    (A darázsfészket úgy lehet megsemmisíteni, hogy egy hűvös nyári éjszakán – nem extrém hűvös, mondjuk olyan kardigános – szépen leszeded valami bottal a fészket és bedobod a tűzbe. Mi nyárssal szedtük ki őket a kútból és az esti szallonasütős tűzbe dobtuk. Azon a hőmérsékleten ugyanis már nem olyan mozgékonyak a darazsak és nem tudnak támadni.)

   • Emese mondta

    Engem sajnos minden szeret csípni, és némelyik nekem is olyan, mintha nőni akarna a csípés helyen még egy fejem :D
    Sajnos én álmomban vakarom el … Fenistil 24 erre nem használ, de Kalciumos pezsgőtablettát beszerzek (ezt mindig elfelejtem, hogy jó rá)
    A szemem alatti karikáknak is rosszat tesznek, ha meghallom a “nyíííí”-t, akkor nem merek visszaaludni – volt olyan éjszaka, hogy nem csíptem el a dögöt/dögöket, másnap 22 csípést számoltunk össze a s.ggemen, ahogy végigvonult(ak) rajta, harmadnap meg még egy jó tucatot a bal lábam külső oldalán … :S
    Régen a kámforos rázókeverékkel kezelték a nagyszüleim a himlőnket, csípéseinket is, nagypapa mindig festett ránk “indián harci” jeleket :D Úgyhogy én már csak nosztalgiából is, tartok otthon. Azt nem szeretem benne, hogy mindent összeken.

   • Emese mondta

    Legjobb persze a megelőzés.
    Most Naturland-os szúnyogriasztó spray-t használunk, ha “bogaras” (inkább rovaros :)) helyre megyünk (engem amúgy nagyon “csípnek” a mindenféle vérszívók, de ezt messze elkerülték – amíg a nadrágom nem fújtam be, mert azt hittem, azt nem csípik át, mindegyik oda merészkedett csak rajtam), de ha elfogy, ki fogom próbálni a házi szúnyogriasztó spray-t is:
    http://lukreciakencei.hu/recept/testapolas/egyeb/szunyogriasztok/szunyogriaszto-spray

 3. samorost mondta

  Ha nincs kéznél semmi, és nagyon viszket, egy x-et szoktam nyomni a körmömmel a csípésbe.

  Egyszer a Duna partján nagyon összecsipkedték a lábam szárát a szúnyogok, ekkor egy jéghidegre hűtött üveg pezsgőt gurigáztam le-föl a lábamon, jól lehűtötte a féltenyérnyire dagadt csípéseket. :-)

  Egyébként azt vettem észre, hogy különböző helyeken különféle szúnyogcsípések vannak. Némelyik csak sima kicsi, máskor meg féltenyérnyire is “bedurran”. Bukarestben egy szúnyogokkal töltött éjszaka után a lábam olyan lett, mint egy krumpliföld, még sosem lettem olyan göröngyös csípéstől, mint akkor. Egyszer meg Észak-Oroszországban jobb híján az erdő szélén pisiltem az út mellett… No, az ott váratlanul felrebbenő hatalmas szúnyogoktól úgy bedagadt a déli fertályom, hogy azon az éjszakán csak hason tudtam aludni. Akkor kutyául szenvedtem tőle, ma már csak röhögök rajta. :-)

 4. Bb.Sophie mondta

  Kiskoromból emlékszem egy fehér löttyre (a nevét sajnos nem tudom), valami kétfázisú kámforos rázókeverék, patikában lehet kapni. :) Nekem ez vált be a legjobban. Fehér foltos lesz tőle az ember, mint egy tehénke ;) szóval csak házi használatra való, de nagyon hatásos.

 5. Niela mondta

  Engem olyannyira szeretnek a szúnyogok, hogy egyszer mikor 5 centire ültem a szúnyoglámpától, végignézhettem h némi vacilálás után engem választott egy kis dög… vesztére.
  Az X-es módszerrel vigyázzatok, én régebben csináltam, de néha a bőröm beszakadt, kb olyan volt mintha véresra vakartam volna. Azóra én inkább a csípést körbevakarom. Az egészséges bőrt a csípés körül.
  Lehet hogy ez általános, mi mindenesetre a hűtőben tartjuk a fenistilt így még mielőtt bekenem, a tubussal “lejegelem” a csípést.

 6. norika mondta

  Ha van választási lehetősége a szúnyognak, sosem engem csíp meg. :D Talán csak a tóparti fenevadak nem válogatnak… :) Én legfeljebb akkor vagyok veszélyeztetve, ha egyedül alszom. Valamelyik éjjel volt nálam egy szúnyog, de hogy hová tűnt??? :) Vagy megszökött vagy éhen pusztult… :)

 7. vica1982 mondta

  Nekünk remekül bevált a Vape szúnyogcsípést enyhítő stiftje. Ajándékba adták a konnektorba dugható irtó mellé (ha nem volna elég hatásos.:)) Kereskedelmi forgalomban önmagában nem találtam. Ilyen kis ceruza alakú, ammónia meg eukaliptusz van benne és tényleg szuper!

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)